کشت زعفران در "افغانستان" سراسری شد

12:10 - 19 مهر 1395
کد خبر: ۲۳۰۱۵۳
"لطف‌الله راشد" سخنگوی وزارت کشاورزی افغانستان اعلام کرد: کشت زعفران در این کشور سراسری شده و امسال در 34 ولایت افغانستان زعفران کشت شده است.
کشت زعفران در به گزارش سرویس بین الملل لطف الله راشد سخنگوی وزارت کشاورزی افغانستان در رابطه کشت زعفران در افغانستان گفت: براساس طرحی که این وزارتخانه تهیه کرده است، تا 5 سال آینده میزان تولید زعفران افغانستان به 14 تن خواهد رسید.
 
راشد گفت: یک هزار و 150 هکتار زمین در افغانستان زیر کشت زعفران قرار دارد و سال گذشته این رقم یک هزار هکتار بود که امسال 150 هکتار افزایش یافته است.
 
سخنگوی وزارت کشاورزی افغانستان افزود: از اول تا 10 شهریور/سنبله امسال 280 تن پیاز زعفران توزیع و کشت شد و قرار است محصول آن، تا آذر/ قوس  امسال جمع آوری شود، اما در سال 1394 خورشیدی 3.5 تن زعفران بدست آمده بود و در سال 1393 این رقم 3.2 تن بود.
 
وی در گفت‌ وگو با ایرنا درباره قیمت زعفران افغانستان در بازارهای جهانی گفت: هر کیلو زعفران این کشور 130 تا 150 هزار افغانی، معادل 2 هزار تا 2 هزار و پانصد دلار با توجه به کیفیت آن، به فروش می‌رسد.
 
سخنگوی وزارت کشاورزی افغانستان گفت: بر اساس طرح پیش بینی شده، هر سال میزان کشت و تولید زعفران در این کشور نسبت به سال ماقبل، افزایش خواهد یافت.
 
 سخنگوی وزارت کشاروزی افغانستان افزود: زعفران یک گیاه گران قیمت است و این گیاه در سال‌های گذشته در افغانستان خیلی محصول داده و سرمایه‌گذاری بیشتری برای توسعه آن صورت خواهد گرفت به گونه ای که تا 5 سال آینده میزان تولید زعفران در این کشور به 14 تن خواهد رسید.
 
وی افزود: سال گذشته در 28 ولایت افغانستان زعفران کشت می شد، اما امسال در سراسر افغانستان (34 ) تحت کشت زعفران قرار دارد، اما کیفیت این محصول در ولایت‌های مختلف با هم تفاوت دارد.
 
سخنگوی وزارت کشاورزی افغانستان گفت: محصول زعفران در برخی از ولایت‌ها مانند «هرات»، کیفیت عالی دارد و در برخی استان ها، کمی ضعیف است.
 
کشت زعفران در افغانستان از سال‌های 2006 میلادی آغاز شد و در سال 2009 میلادی 5 هزار هکتار زمین در ولایت هرات در غرب این کشور زعفران کشت شد و این رقم در سال 2010 میلادی به 7هزار هکتار رسید.
 
درحال حاضر یک هزار و 150 هزار زمین در 34 ولایت افغانستان زعفران کشت می‌شود و این کشور درصدد است تا به کمک سایر کشورهای جهان، کشت زعفران را جایگزین کشت خشخاش کند.
 
/


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *