دهن بند پولی آل سعود بر دهان مجامع بین المللی/ نگاهی به نیروگاه های هسته ای در پسابرجام/ نکته ای که آمریکاییها در خلیج فارس باید بدانند
هفدهمین اجلاسیه جنبش عدم تعهد در ونزوئلا
هفدهمین اجلاسیه جنبش عدم تعهد از روز سهشنبه ٢٣ شهریور در جزیره مارگاریتا در کشور ونزوئلا آغاز شده و تا روز یکشنبه 28 شهریور ادامه خواهد داشت. وزرای خارجه ١٢٠ کشور عضو جنبش عدم تعهد امروز و فردا (٢٥ و ٢٦ شهریور) جلسه خواهند داشت و اجلاس سران کشورهای عضو این جنبش در روزهای شنبه و یکشنبه (٢٧ و ٢٨ شهریور)، برگزار خواهد شد.
محمدجواد ظريف، وزیر امور خارجه کشورمان، صبح روز سه شنبه در رأس هیأتی برای شرکت در اجلاس وزرای خارجه جنبش عدم تعهد عازم ونزوئلا شد؛ سیدعباس عراقچی، معاون امور حقوقی و بینالمللی وزارت خارجه و مجید تختروانچی، معاون اروپا و آمریکای وزارت خارجه، در این سفر ظریف را همراهی میکنند.
توضیحات "فرمانده ارشد سپاه" درباره اعترافات تروریستهای دستگیر شده
سردار محمد تقی اوصانلو در همایش توسعه امنیت که با حضور دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام، استانداران آذربایجانغربی و کردستان، فرماندهان نظامی، انتظامی و مرزبانی دو استان، مدیران کل اطلاعات و نمایندگان شورای اسلامی خبرگان رهبری و اعضای شورای تامین و ائمه جمعه هر دو استان در حسینیه اعظم عاشقان ثارالله(ع) ارومیه برگزار شد اظهار داشت: اقتصاد و عزت هر کشوری در گرو امنیت آن کشور است.
وی گفت: با اجرای عملیاتهای ضد انقلاب و با دلاورمردیهای عشایر از سال 90 پیروزی چشمگیری در منطقه به وجود آمده که سبب ایجاد امید به آینده در مردم منطقه شده و سرمایهگذاری در بخش خصوصی نیز در این خطه از کشور افزایش یافته است.
فرمانده قرارگاه حمزه سیدالشهداء(ع) تصریح کرد: این امر سبب شده است تا دلارهای آمریکا و ریالهای سعودی جیب افراد فریب خورده را برای ایجاد احساس ناامنی در ایران پر کند آنهایی که خود اخیراً معترف بودند که ما خود را به خاطر کسانی به خطر انداختیم که قابل اعتماد نیستند.
اوصانلو افزود: سال گذشته گروهی از ضد انقلابیون در کردستان و اشنویه به هلاکت رسیدند و اکنون نیز دشمنان اقتدار ایرانی در صدد هستند تا احساس امنیت را در دل مردم بکشند اما ما بنا بر فرموده رهبر معظم انقلاب باید همه خدمات را در مسیر امنیت بکار بگیریم.
وی خاطرنشان کرد: نیروی زمینی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی از جمله قرارگاه حمزه سیدالشهداء(ع) آمادگی آن را دارد که با تمام توطئههای دشمنان و فریب خوردگان آنها چه در داخل و چه در خارج از کشور مبارزه کند تا آرزوی از نیل تا فرات را به گور ببرند.
67 روز تا حماسه اربعین 95/ لغو روادید بین "ایران و عراق" منتفی است
حدود 70 روز دیگر، اربعین حسینی فرا میرسد؛ روزی که میلیونها تن از عاشقان و دلدادگان حسینی عازم کربلا میشوند تا در کنار مضجع شریف سید و سالار شهیدان به عزاداری بپردازند.
هر ساله با نزدیک شدن به ایام اربعین، بحث لغو روادید میان ایران و عراق، مطرح میشود؛ در اوایل شهریورماه سال جاری مسعود سلطانیفر رئیس سازمان میراث فرهنگی و گردشگری اعلام کرد، "لغو روادید بین ایران و عراق به زودی صورت میگیرد".
نخستین تلاشها برای لغو روادید میان ایران و عراق، در سال 93 کلید خورد؛ در بهمن ماه این سال، اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس جمهور ضمن سفر به بغداد، رایزنیهایی را با حیدر العبادی نخست وزیر این کشور برای لغو روادید سیاسی میان ایران و عراق انجام داد.
موافقتنامه لغو روادید سیاسی میان ایران و عراق
در اسفند 93، ظریف رئیس دستگاه دیپلماسی کشورمان عازم بغداد شد تا اجرای موافقتنامه لغو روادید سیاسی میان ایران و عراق را پیگیری کند. در همان سال، حجم بالای حرکت زوار ایرانی به عراق برای زیارت کربلا در مراسم اربعین، مسئولان عراقی را مجبور کرد که قوانین ویزا را به مدت یک ماه برای اتباع ایرانی ملغی کنند.
نخست وزیر عراق: پیگیر لغو روادید هستیم
بهمن ماه سال گذشته در حاشیه یازدهمین اجلاس بینالمللی پارلمانهای کشورهای اسلامی، "حیدرالعبادی" نخست وزیر عراق در دیدار با علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی ضمن تاکید بر مشترکات فرهنگی و مذهبی دو کشور از پیگیری برای لغو روادید بین جمهوری اسلامی ایران و جمهوری عراق خبر داد.
مردادماه سال جاری نیز علی لاریجانی در دیدار با "سلیمالجبوری" همتای عراقیاش، ضمن یادآوری سخنان نخست وزیر عراق در اجلاس بهمن ماه 94، از آمادگی ایران برای لغو روادید با عراق خبر داد.
ضرورت ارائه تسهیلات روادیدی به اتباع ایرانی و عراقی
حجم بالای ورود زوار ایرانی و عراقی به شهرها و اماکن مقدسه دو کشور، ضرورت ارائه تسهیلات روادیدی به آنها را اجتنابناپذیر کرده است؛ به همین منظور، ایران برای اتباع عراقی امکان اخذ ویزای فرودگاهی و تمدید آن را فراهم کرده است؛ اما اتباع ایرانی برای دریافت ویزای عراق کماکان باید به دفاتر کنسولی مراجعه کنند.
آنطور که از شواهد و قرائن برمیآید،علیرغم آمادگی طرف ایرانی برای لغو روادید، این امکان از سوی عراقیها مهیا نشده است و برای مراسم اربعین امسال نیز دریافت ویزا از سوی زائران ایرانی اجباری است.
ایران از زوار غیرقانونی حمایت کنسولی نمیکند
در همین رابطه حسین ذوالفقاری معاون امنیتی وزیر کشور و رئیس ستاد مرکزی اربعین حسینی طی یک نشست خبری تأکید کرده که "از هرگونه ورود افراد بدون داشتن ویزا به عراق جلوگیری میشود و هیچگونه حمایت کنسولی از افرادی که غیرقانونی به عراق عزیمت میکنند، انجام نخواهد شد".
عراقیها نرخ ویزا را هم تعیین کردند
همچنین آنطور که "راجح الموسوی" سفیر عراق در تهران گفته است، 12 دفتر در ایران برای ارائه خدمات کنسولی به زوار ایرانی جهت شرکت در مراسم اربعین مستقر شده است.
سفیر عراق همچنین اعلام کرده که "مبلغ صدور روادید اربعین برای اتباع ایرانی ٤٠ دلار چه به صورت انفرادی و چه دسته جمعی است و صدور روادید برای زائران ایرانی از یکم سپتامبر ٢٠١٦(11 شهریور) آغاز شده و به مدت سه ماه و تا سه روز قبل از اربعینادامه دارد.
ضرورت رایزنی دستگاه دیپلماسی برای لغو روادید با عراق
در همین رابطه، ولی الله نانواکناری عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس شورای اسلامی در گفت گو با خبرنگار گروه سیاسی درباره امکان لغو روادید بین ایران و عراق با توجه به نزدیک بودن مراسم اربعین حسینی اظهار کرد: اینکه جمهوری اسلامی ایران با عراق یک ارتباط دوستانه داشته باشد و هرچقدر این ارتباط در فضایی نزدیک تر صورت بگیرد از نظر راهبردی جزو اولویت های مهم جمهوری اسلامی ایران است.
وی افزود: دو ملت ایران و عراق از نظر فرهنگی واعتقادی به یکدیگر نزدیک هستند ازاین رو بدون شک لغو روادید میان این دو کشور سبب خواهد شد تا روابط مردم در ایران و عراق به صورت نزدیک تری بایکدیگر گسترش پیدا کند و زمینه سفر با توجه به وجود اماکن مقدسه بین دو کشور در یک بستر و موقعیت مناسب صورت گیرد.
عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس شورای اسلامی خاطر نشان کرد: بنده به شخصه معتقد هستم با توجه به در پیش بودن مراسم تاسوعا و عاشورا و اربعین حسینی موضوع لغو روادید میان ایران وعراق هرچه سریعتر باید از سوی دستگاه های مسئول بین دو کشور صورت گیرد.
نانوا کناری با اشاره به اینکه جمهوری اسلامی ایران به شدت به دنبال لغو روادید است، خاطر نشان کرد: متاسفانه بنده شنیدهام تا به امروز مسئولین عراقی در این زمینه همکاریهای لازم را انجام نداده اند که امیدواریم با رایزنی دستگاه دیپلماسی کشورمان این مهم به زودی امکان پذیر شود.
وی تاکید کرد: بدون شک با لغو روادید میان ایران وعراق بسیاری از مشکلات بخصوص مسائل مربوط به سفر زائران ایرانی به عراق حل خواهد شد.
مدیریت "حرمین شریفین" توسط آل سعود خجالت آور است/عربستان دهان مجامع بین المللی را با پول بسته است
حسین شیخ الاسلام مشاور وزیر امور خارجه کشورمان در گفت و گو با خبرنگار گروه سیاسی درباره ادعای عربستان پیرامون اداره حرمین شریفین اظهار کرد: واقعاَ خجالت آور است که کشور جنایتکاری که بلاهای بسیاری را بر سر ملت سوریه و عراق آورده است مدیریت حرمین شریفین چون مکه و مدینه را بر عهده بگیرد.
وی افزود: عربستان امروز مسئول اصلی ایجاد تروریسم تکفیری و وهابی در منطقه است از این رو حکام این کشور باید پاسخگوی این گونه اقدامات ساختار شکنانه خود در جهان اسلام باشند.
مشاور وزیر امور خارجه کشورمان با بیان اینکه حضور عربستان در سوریه و عراق در حمایت از گروه های تکفیری مشخص است، تصریح کرد: عربستان امروز در جنگ نابرابر در یمن حضور فعالی دارد به گونه ای که متاسفانه شاهد هستیم که روزانه در یمن بسیاری از غیر نظامیان اعم از زن و مرد به دست نیروهای آل سعود قتل عام می شوند.
شیخ الاسلام با بیان اینکه جنایت 20 ماهه عربستان در یمن قابل قبول نیست، تاکید کرد: جنایتکاری مثل آل سعود لیاقت کلید داری خانه خدا را ندارد از این رو مسلمانان جهان بدون شک باید در این راستا وارد عمل شوند زیرا در شرایط فعلی حکام سعودی غلام حلقه به گوش آمریکا هستند و هیچ اراده ای از خود ندارند.
وی درباره انعقاد قراردادهای میلیاردی از سوی عربستان با کشورهای غربی پیرامون اتخاذ جنگ روانی در مقابله با حوثی ها اظهار کرد: اتخاذ چنین قرارداد ننگینی در راستای ضربه زدن به مردم و کشور یمن حماقت محض مقامات آل سعود محسوب می شود.
مشاور وزیر امور خارجه کشورمان با اشاره به ساختار شاهنشاهی کشور عربستان و استقرار حکومت استبدادی در این کشور تاکید کرد: وضعیت عربستان در شرایط فعلی به سمت ناکجا آباد سوق پیدا کرده است به گونه ای که این کشور امروز بیش از پیش به آمریکا محتاج شده است تا بتواند از طریق خرید سلاح از این کشور و به کارگیری متخصصین روانی به اهداف خود در منطقه دست پیدا کند غافل از اینکه تا به امروز در این مسیر موفق نبوده و نخواهد بود.
شیخ الاسلام با بیان اینکه عربستان امروز با دادن پولهای فراوان دهان مجامع بین المللی را بسته است گفت: اقدام آل سعود در امضای قراردادهای میلیاردی برای ایجاد جنگ روانی علیه مردم یمن و حوثی ها راه به جایی نخواهد برد و تنها شکست دیگری را برای حکام آل سعود در پی خواهد داشت.
توطئه ای در سوریه در راه است/ حادثه "خان طومان" در زمان آتش بس رخ داد
اسماعیل کوثری عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس نهم در گفت و گو با خبرنگار گروه سیاسی درباره اظهارات برخی از کارشناسان پیرامون اینکه آتش بس سوریه یک فرصت برای تسلیح تروریستها است و نمی توان به آمریکا اعتماد کرد، اظهار کرد: معمولا غربی ها و آمریکایی ها که حضرت امام خمینی (ره) همواره لفظ شیطان را برای انها به کار می برد قابل اعتماد نیستند و این واقعیتی روشن است زیرا شیطان هر موقعی که می بیند شکست می خورد از راه مسالمت آمیز و از طریق به کارگیری مفاهیمی چون صلح، آتش بس و حقوق بشر وارد عمل می شود تا جلوی یک شکست سنگین تر را بگیرد و طرف مقابل را فریب دهد.
وی افزود: آمریکایی ها که رسانه های بسیاری را در اختیار دارند در صدد فریب دادن طرفهای مقابل و بخصوص مقامات سوری هستند لذا با طرح موضوع آتش بس در سوریه دولتمردان این کشور را در منگنه قرار داده اند.
عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس نهم تأکید کرد: رفتار آمریکایی ها در برقراری آتش بس در سوریه به گونه ای است که اگر سوری ها آتش بس را نپذیرند می گویند دولتمردان این کشور جنگ طلبند و اگر هم آتش بس را بپذیرند آمریکایی ها توطئه خود را طراحی می کنند.
رئیس کمیته دفاعی مجلس نهم تاکید کرد: اتفاقی که در خان طومان و در زمان آتش بس رخ داد به خوبی ثابت کرد که نمی توان به آمریکایی ها و استراتژی های آنها اعتماد کرد زیرا شاهد بودیم که در قضیه "خان طومان" آمریکایی ها اجازه دادند که نیروهای تکفیری مجهز شوند و فاز عملیاتی خود را انجام دهند.
کوثری خاطر نشان کرد: ما هشدار می دهیم که در زمان آتش بس هم باید نیروهای سوری از یک آمادگی برخوردار باشند زیرا نمی توان به استکبار جهانی و آمریکا اعتماد کرد.
وی با بیان اینکه در شرایط فعلی حتی رژیم غاصب صهیونیستی اتخاذ سیاست آتش بس در سوریه را قبول ندارد، افزود: این موضوع نشان می دهد که توطئه دیگری در سوریه در کار است.
عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس نهم تصریح کرد: نیروهای جبهه مقاومت باید از یک آمادگی کامل حتی در زمان آتش بس برخوردار باشند تا بتوانند با جریان تکفیری و توطئه ای که در پیش است مقابله کنند تا طرف مقابلشان نتواند به هدفش دست پیدا کند.
آنچه بر "نیروگاه های هسته ای ایران" در پسابرجام گذشت
حجت الاسلام مجتبی ذوالنور رئیس کمیته هسته ای مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با خبرنگار گروه سیاسی ، با بیان این نکته که برگشت به شرایط قبل از برجام آنچنان که عده ای می گویند راحت نیست و پروسه ای زمانبر را می طلبد، با اشاره بازدید های اخیر مجلس از مراکز هسته ای، اظهار کرد: ما در نطنز حدود 19 هزار سانتریفیوژ داشتیم که این ها را با زیرساختهایشان جمع کردیم و تعداد آنها را به 5060 عدد رسانده ایم؛ در فردو هم حدود 3 هزار سانتریفیوژ داشتیم که 1044 عدد از آنها باقی مانده و بقیه آنها با زیرساختهایشان جمع شده اند؛ این موارد طبیعتا زمان قابل توجهی که بالای یک سال خواهد بود را لازم خواهد داشت تا بتوانیم به شرایط اولیه بازگردیم.
تعدیل نیروهای سازمان انرژی اتمی از شایعه تا واقعیت!
نظارت مجلس بر بازدید افراد از مراکز حساس
آل سعود با گفتوگو آشنایی ندارد
علیرضا رحیمی عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس شورای اسلامی در گفت وگو با خبرنگار گروه سیاسی ، با اشاره به ضرر 3 میلیارد دلاری عربستان در پی عدم حضور ایران در مراسم حج اظهار کرد: با توجه به روابطی که در حال حاضر بین ایران و عربستان وجود دارد و ناشی از سیاست های نادرست حکام آل سعودی است قاعدتا عدم حضور ایرانیان در مراسم حج امسال ضرر بسیاری را عاید عربستان کرده است.
وی افزود: نقش جمهوری اسلامی ایران در مراسم حج در ابعاد مختلف بدون شک این موضوع را می طلبد که ایرانیان در موعد حج حضور پیدا کنند از این رو به صلاح دولتمردان عربستان است که شرایط ایران را برای حضور در این مراسم قبول کنند.
عضو کمیسیون امنیت ملی با بیان اینکه حکام عربستان با گفت و گو آشنایی ندارند خاطر نشان کرد: بدون شک با توجه به اینکه حجاج ایرانی در مراسم حج تعداد بالایی را به خود اختصاص می دهند به طور حتم عدم حضور آنها در مراسم امسال ضررهای مالی بسیاری را نصیب عربستان کرده است.
رحیمی تاکید کرد: ضرر و زیانی که عربستان از مراسم حج امسال به دلیل عدم حضور ایرانیان متحمل شده است بدون شک بستری را می تواند مهیا کند تا ایرانیان بتوانند در سال آینده در حج حضور پیدا کنند.
وی تصریح کرد: برای حکام آل سعود بهتر است که شرایط ایران به منظور حضور در مراسم حج را بپذیرند و گرنه با مشکلات مالی و ضرر و زیانهای بسیار در این مراسم مواجه خواهند شد.
آمریکایی ها بدانند با هواپیمایشان بر روی خلیج فارس برخورد خواهد شد
عوض حیدرپور عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس نهم در گفتوگو با خبرنگار گروه سیاسی ،
با بیان اینکه پرواز بر فراز خلیج فارس به صورت کنترل شده صرفا در اختیار
کشورهای حوزه خلیج فارس است اظهار کرد: چنانچه کشورهای بیگانه بخصوص
آمریکایی ها که در آن سر دنیا قرار دارند، به این منطقه بیایند قطعا با
تذکر و اقدام جدی جمهوری اسلامی ایران و ناوگان هوایی و پدافند هوایی
جمهوری اسلامی ایران مواجه می شوند و باید گفت که میزان قدرت پدافندی
ایران نیازی به تست کردن از سوی آمریکاییها ندارد.
حواشی اعزام 5 نماینده مجلس به برزیل
در روزهای اخیر بحث سفر 5 تن از نمایندگان مجلس به ریودوژانیرو برزیل جهت تماشای مسابقات پارالمپیک حاشیه ساز شده است؛ عدهای بر منبع مالی تامین کننده هزینه این سفر تاکید دارند و معتقدند "با توجه به تنگناهای مالی و معیشتی دولت و مردم، اعزام 5 نماینده با تخصص غیر مرتبط، برای تماشای مسابقات پارالمپیک هزینه تراشی است که عایدی خاصی ندارد."
"سفر جمعی از نمایندگان به برزیل برای حضور در مسابقات پارالمپیک به دعوت کمیته ملی المپیک و وزارت ورزش و جوانان صورت گرفته است؛ البته برای مسابقات المپیک نیز از تعدادی از نمایندگان دعوت به عمل آمده بود که به دلیل فشردگی کار مجلس این سفر انجام نشد". این بخشی از مصاحبه "محمدرضا تابش" رئیس فراکسیون ورزش مجلس پیرامون اعزام 5 نماینده به برزیل است؛ البته خودِ تابش نیز یکی از این 5 نماینده است.
غلامرضا تاجگردون رئیس کمیسیون برنامه و بودجه، طیبه سیاوشی و فاطمه ذوالقدر به نمایندگی از اعضای کمیسیون فرهنگی مجلس و غلامعلی جعفرزاده ایمنآبادی نماینده مردم رشت در مجلس دیگر نمایندگانی هستند که برای تماشای پارالمپیک به ریو سفر کردهاند.
در همین رابطه جبار کوچکی نژاد عضو فراکسیون ورزش مجلس در گفت و گو با خبرنگار گروه سیاسی با اشاره به حواشی مطرح شده پیرامون سفر 5 تن از اعضای لیست امیدی مجلس دهم به ریودوژانیرو برزیل جهت تماشای مسابقات پارالمپیک، اظهار کرد: برای اعزام نمایندگان مجلس به برزیل ضرورت داشت که جلسه ای برگزار میشد و طی آن، هیئت رئیسه فراکسیون ورزش با شناسایی نمایندگان فعال و پیگیر در امر ورزش، گزینش مناسب و عادلانه را جهت اعزام انجام میدادند.
وی ادامه داد: برای اعزام این 5 نماینده به برزیل جهت تماشای مسابقات پارالمپیک، هیچگونه مشورت و تبادل نظری با هیئت رئیسه فراکسیون ورزش صورت نگرفت و آنها بر اساس روابطی که داشتند به این سفر اعزام شدند؛ ضمن آنکه برخی از آنها نیز عضو فراکسیون ورزش نیستند.
کوچکنژاد با اشاره به منابع مالی اینگونه سفرها،گفت: قطعا مجلس نمیتواند از اعتبارات مصوب خود، خرج این سفر را بپردازد و اگر چنین اتفاقی رخ دهد، اعتراض نمایندگان را در پی خواهد داشت.
نماینده مردم رشت در مجلس شورای اسلامی بر این نکته نیز تاکید کرد که اعزام نمایندگان به خارج از کشور صرفا منحصر به گروههای دوستی پارلمانی، ماموریتهای کاری کمیسیونهای تخصصی و همراهی با وزراء جهت رایزنیها و تفاهمات بینالمللی است و 5 نماینده اعزام شده به برزیل جزء هیچکدام از این گروهها نبودند.
کوچکی نژاد در پایان خاطرنشان کرد: قطعا حضور این نمایندگان از آن جهت که تخصص و سررشته ای در امر ورزش ندارند، در رویه کاری کاروان ایران تاثیری نخواهد داشت.
برخی به جای تشکر از مدافعان کشور اقدامات آنها را زیر سوال میبرند
سردار رسول سنایی راد معاون سیاسی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در گفتوگو با خبرنگار گروه سیاسی ، با بیان اینکه امروز برخی از محافل سیاسی با نوعی تحلیل انفعالی نسبت به مسائل سیاست خارجی، به توان دفاعی کشور بی توجهی نشان می دهند و وظیفه جاری نیروهای مسلح را در تقابل و یا مغایرت با حوزه سیاست خارجی دولت ارزیابی می کنند اظهار کرد: متاسفانه گاهی می بینیم که برخی از محافل سیاسی و رسانه ای داخلی به جای دفاع از اقدامات تامینی سپاه و ارتش برای حفظ امنیت آبهای سرزمینی، مسائل را پیچیده نشان می دهند و به جای تشکر از مدافعان کشور، اقدامات جاری آنها که در راستای وظایف دفاعی و امنیتی آنها محسوب می شود را زیر سوال می برند.
"باج ندادن نیروهای مسلح به دشمن" افتخار ایرانیان است
سردار یدالله جوانی مشاور نماینده ولی فقیه در سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در گفتوگو با خبرنگار گروه سیاسی ، با اشاره به خبرسازی و دروغ پردازی رسانه های بیگانه در خصوص تناقض رویکرد سپاه و دولت در حفاظت از حریم آب های سرزمینی کشورمان اظهار کرد: در این زمینه باز هم رسانه های بیگانه یک جنگ روانی را با اهداف شیطانی و بر مبنای القای دوگانگی در کشورمان سر سر موضوعات دفاعی و امنیتی به راه انداخته اند.
وی ادامه داد: بنابراین ما در رابطه با فرد مزبور به مباحث امنیتی و قضایی نپرداختیم بلکه ادعای حضور آن فرد در هواپیمای ظریف را به شدت تکذیب کرده و آن را افتراء دانستیم. البته بعداَ موضع گیری دیگری در رابطه با این فرد انجام دادیم مبنی بر اینکه وی عضو ستاد برجام نبود و در دوران آخر قبل از تفاهم در نشست های بانکی مذاکرات حضور داشت و به عنوان مشاور در رابطه با مسائل بانکی، فعالیت می کرد. طبق آخرین اطلاعی که من کسب کردم این فرد با قید وثیقه آزاد است و دستگاههای امنیتی و قضایی باید در این زمینه روشنگری کنند و قطعاَ هر رأیی که در رابطه با فرد مزبور از سوی دستگاه قضا صادر شود مورد قبول همگان است.