اگر حاج آقا ابوترابی نبودند خیلی از اسرا اسارت را دوام نمی آوردند/ تنها یک چهارم از آزادگان جذب ارگان های دولتی شدند
26 مرداد سالگرد بازگشت آزادگانی به میهن است که در اردوگاه های مخوف رژیم بعث، سال ها رنج اسارت را تحمل کردند.
خبرگزاری میزان -
-گروه سیاسی: در 24 فوریه 1986 قطعنامه 582 توسط شورای امنیت سازمان ملل به تصویب رسید؛ بند 4 این قطعنامه به موضوع رسیدگی به وضعیت اسرای جنگ ایران و عراق اختصاص داشت و در آن تصریح شده بود که دو طرف باید با همکاری کمیته بینالمللی صلیب سرخ نسبت به تبادل اسرا اقدام کنند.
26 مرداد سالگرد بازگشت آزادگان سرافراز به میهن است؛ آزادگانی که سالها رنج اسارت در اردوگاه های مخوف رژیم بعث را تحمل کردند و سرافرازانه به میهن بازگشتند.
به همین مناسبت سرویس سیاسی ، به گفتوگو با سه آزاده سرفراز کشورمان نشسته و با آنها به گپ و گفت پرداخته است که در ادامه این گفتوگو را می خوانیم:
میزان: با سلام؛ ممنونم از وقتی که سه بزرگوار در اختیار ما گذاشتید؛ لطف کنید در ابتدا خودتان را معرفی کنید و بفرمایید که در چه سنی و در چه منطقه ای به اسارت نیروهای رژیم بعث درآمدید؟
نوری: حسن نوری هستم معروف زیدالله در سال 1345 در تهران به دنیا آمدم و سوم فروردین ماه سال 61 در عملیات فتح المبین در منطقه تپه چشمه جبهه دشت عباس و در عمق 70 کیلومتری ایران به اسارت نیروهای رژیم بحث عراق درآمدم و به مدت 8 سال در زندان های این رژیم روزگار گذراندم؛ الانبار، الرمادی، الرمادی2 و موصل 1 ، چهار اردوگاهی بودند که من اسارت خود را در آنها گذراندم
رباط جزی: علی اصغر رباط جزی هستم؛ در سال 61 و درحالیکه 23 سال سن داشتم به اسارت گرفته شدم؛ 8 سال در زندان های موصل 1 و موصل 4 دو اردوگاهی بودند که دوران اسارت خود را در آنها سپری کردم.
چینی پرداز: محمد حسین چینی پرداز هستم؛ در یکم فروردین ماه سال 61 و در حالی که تنها 16 سال سن داشتم در عملیات فتح المبین به اسارت نیروهای رژیم بعث در آمدم؛ هشت سال و نیم در زندان های رژیم بعث و در اردوگاه های الانبار و الرمادی اسارت خود را گذراندم.
علی اصغر رباط جزی
میزان: بفرمایید که اکنون شغلتان چیست؟
نوری: در زمان اسارت من دانش آموز بودم اما اکنون بازنشسته وزارت خارجه هستم.
رباط جزی: قبل از آنکه به اسارت دشمن دربیایم در آموزش و پروش استخدام شده بودم و اکنون نیز بازنشسته اداره آموزش و پرورش هستم.
چینی پرداز: من نیز وقتی که به اسارت دشمن درآمدم دانش آموز دوره دبیرستان بودم و بعد از جنگ وقتی به کشور بازگشتم به استخدام آموزش و پرورش درآمدم.
میزان: اکثر آزادگان ایرانی در خاطرات خود همواره نام حاج آقا ابوترابی را بر زبان می آورند؛ شما در ابتدا بفرمایید که آیا در مدت اسارت خود با حاج آقا ابوترابی هم ادوگاهی بودید یا خیر؟ اگر هم اردوگاهی بودید و ایشان را از نزدیک دیده اید، مهمترین ویژگی های شخصیتی ایشان را به ما بگویید.
نوری: حدود 5 سال با حاج آقا ابوترابی در یک اردوگاه بودیم؛ حاج آقا به ما می گفتند خودتان را به خاطر دیگران در سختی بیاندازید و خودشان نیز همواره به این حرف عمل می کردند؛ حاج آقا عملا واژه ایثار را برای اسرای دربند رژیم بعث معنا کردند و با این کار این مرد بزرگ الفت میان اسرا بیشتر شد.
رباط جزی: یک سال در معیت حاج آقا ابوترابی بودیم؛ همه ویژگی های مثبت و ممتاز حاج آقا ابوترابی یک طرف، اخلاق و اخلاق مداری شان یک طرف؛ ایشان نعمتی در میان آزادگان بودند؛ منش و روش ایشان تمام آزادگان را شیفته وی کرده بود؛ حتی می توانم بگویم اگر حاج آقا ابوترابی نبودند، خیلی از اسرا اسارت را دوام نمی آوردند؛ ایشان حتی مستحبات نماز را نمی خواندند تا به سوالات اسرا پاسخ دهند.
چینی پرداز: اخلاص حاج آقا ابوترابی که همراه با صداقت و خدمتگذاری بدون ریای ایشان بود در خاطر تمامی اسرا باقی مانده؛ وقتی ایشان با اسرا دست می دادند در کمال تواضع و فروتنی دست یکایک اسرا را می بوسیدند و آن دست را بر روی چشم راست خود می نهادند.
حسن نوری
میزان: در خصوص وضعیت اجتماعی آزادگان برایمان صحبت کنید؛ آیا مسئولان به قول ها و وعده هایی که در مورد آزادگان دادند، عمل کردند یا خیر؟
نوری: علی رغم قول مسئولان، تنها یک چهارم از آزادگان جذب ارگان های دولتی شدند؛ هنوز که هنوز است بسیاری از حق و حقوق آزاده ها پرداخت نشده است؛ سال 69 که به ایران بازگشتیم مقرر شد که حقوق سال های اسارتمان را به ما بدهند اما تنها در سال های 91 و 92 بخشی از آن را به ما دادند.
رباط جزی: متاسفانه ما به برگزاری "مراسم های سالی یک بار" برای آزادگان بسنده کرده ایم؛ این روزها اکثر آزادگان مرز 50 سالگی را رد کرده اند و به مراقبت، بهداشت و درمان احتیاج دارند.
چینی پرداز: تنها به همین حد بسنده می کنم که بسیاری از آزادگان از وضعیت کنونی خود راضی نیستند و از بی تفاوتی های مسئولین بسیار گله مند هستند.
میزان: بسیار از شما سپاسگزارم که با وجود مشغله ای که داشتید، به پرسش های ما پاسخ دادید.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *