تیزبینی رسانهها بنیه امنیتی کشور را تقویت میکند
رئیس مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه در کنگره آمریکا مسائلی مطرح میشود که سرمایهگذاری در ایران را پرریسک نشان دهد، گفت: لازم است درکنار پیگیریهای وزارت امور خارجه، مسائل مربوط به حوزه اقتصاد در داخل کشور فعال شود و در این زمینه نقش وزرا و مسئولان اجرایی بسیار مهم است تا روحیه کار و تلاش ایجاد کنند.
خبرگزاری میزان -
به گزارش گروه سیاسی ، علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی در مراسم بزرگداشت روز خبرنگار که ظهر امروز (شنبه، 16 مردادماه) با حضور اصحاب رسانه در کمیسیون تلفیق مجلس برگزار شد، ضمن تبریک دهه کرامت و روز خبرنگار، گفت: از همکاری رسانهها تشکر می کنم که روی هم رفته احساس مسئولیت نسبت به سرگذشت کشور داشته و مسیر را به خوبی تشخیص می دهند تا با از بین بردن ناهمواریها شرایط را بهتر کنند.
رئیس مجلس شورای اسلامی در ادامه با اشاره به رکود اقتصادی موجود در کشور، عنوان کرد: تصمیمگیری ها در مجلس به گونه ای بود که قوانینی تصویب شود که فضای کسب و کار را تسهیل کند که بر همین اساس 2 مصوبه به صورت طرح و یک لایحه مطرح شد و در نهایت قانونی خوبی نیز وضع شد البته این مطلب به معنای پایان کار نبوده و به دنبال پیگیری اجرای کامل آن هستیم.
وی در ادامه با بیان اینکه درباره مسأله خروج از رکود از بابت قانونگذاری و نظارت به دولت کمک میکنیم تا کارآفرینی صورت گیرد، یادآور شد: درحال حاضر مشکلات در حوزه کسب و کار زیاد است و هنوز به شرایط مطلوب نرسیدهایم و نباید برای آن وارد مسیرهای پرریسک شد از سوی دیگر شرایط بین المللی غبارآلودگی در این زمینه به وجود آورده است.
لاریجانی در ادامه به دسیسههای رژیم صهیونیستی پس از تصویب برجام اشاره کرد و افزود: رژیم صهیونیستی با همراهی دولت های ناپاک سعی دارند سرمایه گذاری در کشورمان را پرریسک جلوه دهند که بر همین اساس کنگره آمریکا نیز مسائلی را در حمایت از آنها بیان می کند از این رو وزارت خارجه و هیأت نظارت باید در مسأله هستهای طبق مصوبات پیش رود و از سوی دیگر باید مسائل مربوط به حوزه اقتصاد در داخل کشور فعال شود و در این زمینه نقش وزرا و مسئولان اجرایی بسیار مهم است تا روحیه کار و تلاش ایجاد کنند اما به طور کل برآیند ما این است که شرایط به سمت بهبود حرکت می کند.
رئیس قوه مقننه همچنین با اشاره به این مطلب که برای ایجاد تعادل بین میزان فارغ التحصیلان و تعداد بیکاران در کشور باید عزم ملی صورت گیرد، گفت: باید توجه شود اگر برای فضای کسب و کار نیاز به تقنین است دولت لایحه ای ارائه کند که کمک کنیم، از سوی دیگر در خصوص مسائل بانکی اصلاحیه بودجه به مجلس ارائه شد که کمیسیون در حال بررسی آن است.
وی ادامه داد: همچنین امیدواریم دولت در برنامه ششم که به مجلس ارائه شد فعالیت بیشتری نشان دهد و جهشی در تولید ایجاد کند و تشویق صادرات را در برنامه پنجساله رقم بزند تا وضعیت معیشت مردم بهبود یابد اما هنوز در مجموعه دولت این حس وجود ندارد و کاستی هایی موجود است که یا باید از طریق کمیسیون حل شود و یا سازمان مدیریت و برنامه ریزی اصلاحاتی در آن صورت دهد.
لاریجانی در ادامه درخصوص قانون مطبوعات و طرح جامع رسانه اذعان داشت: دولت باید در این خصوص به مجلس لایحه ارائه کند که البته این لوایح در گذشته نیز مطرح شد و هنوز هم مطرح است و مشخص نیست مشکل رسانه را حل کند لذا باید به جای تکرار قوانین اصل مشکلات رسانه ها برطرف شود.
رئیس نهاد قانونگذاری کشورمان همچنین اضافه کرد: پیش از این در خصوص رادیو و تلویزیون طرح گسترده ای ارائه شد که باز هم قبل آن مطرح شده بود و دوباره کاری بود در حالی که صرفا چند جای این نهاد مشکل دارد که می تواند با بررسی هایی آن را حل کرد و لازم به ارائه طرح و تصویب قوانین جدید نیست.
وی افزود: درخصوص بیمه خبرنگاران نیز کار اجمالی شروع شده اما هنوز مشکل دارد که اگر نتیجه دهد مشکل اساسی برطرف می شود با این حال باید مسائل از طریق لایحه دولتی حل شود که بار مالی نداشته باشد؛ ضمن اینکه تصور بنده بر این است که دوستان رسانه که خود صاحب نظر هستند باید با کمک وزارت ارشاد چند نقطه آسیب پذیر مثل بیمه و ضمانت شغلی را در نظر بگیرند و به صورت لایحه پیگیری کنند.
لاریجانی همچنین در خصوص عملکرد هیأت نظارت بر مطبوعات به خصوص در قضیه نشریه یالثارات توضیح داد: در این خصوص اخبار را شنیده ام که البته اختیارات هیأت نظارت بر مطبوعات در قوانین مشخص است با این حال این موضوع را پیگیری می کنم.
رئیس مجلس دهم در ادامه به پیچیدگیهای موجود در مسأله هستهای اشاره کرد و گفت: در کل نظام تصمیم گیری بر این شد که گرفتگیها تا حدی باز شود که مسأله هسته ای و توافق نیز بخشی از آن است که جمهوری اسلامی ایران در این زمینه صادقانه ورود کرد اما برخی کشورها از روی عنادی که با ما دارند مشکلاتی برای تخریب ایجاد کردند که البته راه های مبارزاتی نیز در این خصوص وجود دارد.
وی همچنین به اوضاع به هم ریخته منطقه اشاره و بیان کرد: شرایط منطقه در گذشته انقدر به هم ریختگی نداشت اما امروز اوضاع وخیم شده با این حال جمهوری اسلامی ایران از ثبات قدم در این راه برخوردار بوده و با روحیه انقلابی راه درست را انتخاب کرده است.
لاریجانی مسائل امنیت ملی در داخل کشور را بسیار حساس دانست و عنوان کرد: در کنار مسائل امنیتی داخلی مسائل پیرامونی نیز حائز اهمیت است چرا که شرایط قابل انتقال بوده و ایستا نیست لذا باید دقت عمل به خرج داد و توجه کرد که در این خصوص تیزبینی رسانه ها می تواند بنیه امنیتی کشور را تقویت کند لذا باید بر مسائل داخلی نورافکن انداخت تا نابسامانیها برطرف شود.
وی با بیان اینکه توجه به مسائل داخلی و اقتصادی بسیار مهم است، گفت: باید با حوصله، دلسوزی و طبیبانه مسائل کشور را حل کرد به عبارتی در زمانی که مسائل اقتصادی وجوه گوناگونی پیدا میکند تعجیل و کارهای فوری و فوتی ممکن است جواب ندهد بنابراین باید نگاه با حوصله و عالمانهای داشت اما رصد کار رسانهای در این زمینه بسیار مهم است.
لاریجانی در خصوص آسیبهای اجتماعی گفت: تصور می کنم سطح درگیریها در خصوص مسائل اجتماعی زیاد است و توجهات را به خود جلب کرده است. در کل رسانهها باید فضای امیدوارانه در کشور به وجود بیاورند به دلیل اینکه در حالت یأس کارها پیش نمی رود.
وی ادامه داد: گاهی جنجالها در مسائل مختلف وجود دارد که حساسیت به مسائل اقتصادی را کمرنگ میکند که این ذهنها را به سمت دیگر سوق میکند. حال امکان دارد اغراض سیاسی یا مسائل دیگر باشد اما باید نگاه ملی به این موضوعات داشت به دلیل اینکه همه ما هم سرنوشت هستیم و نباید فراموش کرد اگر در برخی مسائل کمک همگانی وجود نداشته باشد مسائل حل نمیشود. به طور مثال یکی از مسائل موضوع هستهای بود.
لاریجانی در خصوص موضوع سرمایهگذاری در کشور گفت: خیلی وقتها سرمایه گذاری در کشور را اینگونه تعریف می کنند که آمدهاند بار خود را در کشور ببندند و بروند و به نحوی القاء میشود که موضوع به ضرر کشور است حال باید سوال کرد که آیا سرمایه گذاری خارجی به زیان کشور است؟ و نباید فراموش کرد که سرمایه ها میتواند به جای دیگر منتقل شود.
وی افزود: دستیابی به رشد اقتصادی 8 درصدی با 20 هزار میلیارد تومان بودجه عمرانی ممکن نمیشود بنابراین باید سرمایهگذاری خارجی وارد شود. بر اساس آخرین آمار بیش از 800 هزار میلیارد تومان نقدینگی در جامعه وجود دارد که اگر نقدینگی به سمت تولید جذب شود به سود کشور خواهد بود منتهی اگر در این رابطه هراس وجود داشته باشد سرمایه گذاران پولها را به بانک می گذارند و بدون ریسک سود میگیرند.
لاریجانی با بیان اینکه سرمایهگذار در شرایط غوغاسالار در کشور سرمایه گذاری انجام نمیدهد، افزود: اگر احساس شود که سرمایهگذاران مورد حمایت قرار میگیرند در کشور سرمایهگذاری انجام میشود البته که سرمایه گذاری خارجی باید بر اساس مقررات باشد اما در این زمینه نیازمند فرهنگ و دقت نظرهستیم اما نباید فراموش کرد نباید احساس چپاولگری در کشور وجود داشته باشد.
رئیس نهاد قانونگذاری با بیان اینکه خروج از رکود نیازمند فضای امن است، افزود: دولت، مجلس و رسانهها هر کدام به نحوی وظیفه دارند تا کشور پیشرفت کند بنابراین فضای امیدوارانه در کشور ایجاد کردند بسیار مهم است و این تصنعی نیست و کسی اگر از لحاظ قانونی سرمایه گذاری در ایران انجام دهد در محیط امنی این کار را انجام داده است بنابراین ترس کاذب نباید در این زمینه وجود داشته باشد.
لاریجانی افزود: رونق فضای کسب و کار نیازمند روحیه کارآفرینی دارد، در حال حاضر اگر از شما سوال کنند که مهمترین مسئله کشور چه موضوعی است جواب میدهید اقتصاد است اما در روزنامهها این موضوع را احساس میکنید؟ چنین چیزی نیست و برخی از روزنامهها با هم وارد چالش میشوند که البته اصطلاحا میتوانند به عنوان ریحان کنار غذا سرو شوند اما باید همواره متن مورد توجه قرار بگیرد به دلیل اینکه مسائل حاشیهای آسیب وارد میکند.
وی ادامه داد: رسانهها و روزنامهها باید احساس کنند اولویت کشور اقتصاد است و نگرانیها را رفع کنند و امیدواری ایجاد کنند. در حال حاضر که رسانهها را رصد میکنیم چنین حسی ایجاد نمیشود که اولویت اول موضوعات اقتصادی است و نباید فراموش کرد این موضوع محدود به یک دولت و مجلس نیست.
لاریجانی با تأکید بر لزوم همگرایی برای توجه به مسائل اقتصادی و کارآفرینی افزود: از شما رسانهای ها خواهش میکنم که به موضوعات اقتصادی توجه کنید البته به مسائل و آسیبهای اجتماعی نیز ریشهای توجه شود به طور مثال یکی از آسیب های کشور این است که در حال حاضر حدود 70 درصد جمعیت کشور شهرنشین است این در حالی است که که پیش بینی می شود در جهان در 16 سال آینده این نسبتها ایجاد میشود.
وی افزود: به دلیل اینکه در روستاها اشتغال وجود ندارد مردم مهاجرت میکنند و موضوعاتی مانند حاشیهنشینی و معضلات فرهنگی به وجود میآید. در مجلس 2 الی 3 طرح زمینه وجود دارد و فکر می کنم در هفتههای آینده این موضوعات بررسی شود و نباید فراموش کرد که یکی از معضلات روستاها این است که از مدیریت واحد برخوردار نیستند و مسئله دیگر اینکه باید شرایطی فراهم شود که روستاییان از شرایط مطلوب اقتصادی برخوردار شوند.
لاریجانی افزود: اگر رسانهها تمرکز را روی مسائل مذکور ببرند مطلوب خواهد بود البته باید علتها را بررسی کرد به دلیل اینکه معلول را با مسکن موقتا میتوان حل کرد. بنابراین در مسائل اجتماعی با نگاه عالمانه و ریشهای میتوان در افق میانمدت مشکلات را حل کرد.
وی با بیان اینکه رسانهها باید کمک کنند تا مسائل با نگاه عالمانه و در مسیر تکاملی حل شود، افزود: همیشه گفته میشود دولت برای انجام کارهایش باید برنامه داشته باشد، در قوای دیگر نیز وضع به همین گونه است. در مجلس استراتژیها و اولویتهایی از دوره گذشته تعیین شده که در مراحل آخر است.
لاریجانی با بیان اینکه رسانهها باید برنامه مدتدار داشته باشند، افزود: به طور مثال رسانهها با نگاه ملی باید بگویند در افق یک یا چند ساله موضوعات خاصی را بررسی کنند تا به نتیجه خاص برسند و اگر برنامه در این رابطه وجود داشته باشد بقیه نیز به کار تشویق میشوند.
وی با بیان اینکه قدرت رسانه ها کمتر از دیگر نهادهای حکومتی نیست، گفت: اینکه رسانهها منتظر باشند قوای سه گانه چه می گوید تا مسائل را پیگیری کنند باید توجه شود به دلیل اینکه این قوا نیز موضوعات کشور را پیگیری میکنند اما زمانی این موضوعات با هم تلاقی پیدا می کنند یعنی شما برنامهای ارائه می کنید و بقیه را به کار وا می دارید. بنابراین توصیه میکنم رسانهها اولویتها را در زمینههای مختلف مانند اقتصادی و امنیتی تعیین کنند.
رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه مجلس آماده کمک به رسانهها است، افزود: باید مسائل به نحوی پیگیری شود که در سال آینده دیگر در خصوص امنیت شغلی صحبت نکرد به دلیل اینکه باید چنین موضوعاتی حل شده باشد که انجام این مهم نیازمند برنامهریزی است.
لاریجانی در پایان با تشکر از رسانهها گفت: در مجموع کار رسانهها خوب است و از یک نگاه دردمندانه برخوردار هستیم که می تواند بهتر شود.
گفتنی است در پایان این مراسم رئیس مجلس شورای اسلامی با خبرنگاران و فعالان عرصه رسانه عکس یادگاری گرفت.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *