ناقل بودن تالاسمی عاملی برای ممنوعیت ازدواج نیست
صابری افزود: در این مناطق حتی در ازدواجهای غیرفامیلی به دلیل اینکه ناقلیت ژن معیوب تالاسمی در بین مردم شیوع فراوانی دارد احتمال بروز این بیماری نیز نسبت به دیگر مناطق کشور بیشتر است و در نتیجه به طور اتوماتیک دانشگاههای علوم پزشکی و مراکز بهداشت این افراد را مورد ارزیابی قرار میدهند.
وی ضمن بیان اینکه تالاسمی ماژور یا کشنده با کمخونی بروز میکند، افزود: از علائم دیگر بدشکلیهای ظاهری در سروصورت و اندامها، بزرگی کبد و طحال است که به مرور زمان میتوان باعث جراحی و برداشتن طحال شده و حتی از شش ماهگی به بعد نیاز به خون داشته باشند.
ناقلیت تالاسمی عاملی برای ممنوعیت ازدواج نیست
این پزشک مشاور ژنتیک با بیان اینکه غربالگری قبل از ازدواج برای جلوگیری از شیوع این بیماری خطرناک ضروری است، توضیح داد: چنانچه خانم یا آقا به کمخونی مبتلا باشند باید قبل از ازدواج مورد بررسی و معالجه قرار بگیرد.
صابری، تأکید کرد: خوشبختانه ایران به عنوان یکی از موفقترین کشورها در دنیا در رابطه با تالاسمی و غربالگری آن قبل از ازدواج شناخته شده است و بر این اساس باید متذکر شد امروزه ناقلیت این بیماری عاملی برای ممنوعیت ازدواج نیست.
وی با اشاره به اینکه سازمان بهزیستی کشور بخش عمدهای از این هزینه را پرداخت میکند، در پایان افزود: افرادی که ناقل این بیماری هستند در سراسر کشور میتوانند به مراکز تحت نظر این سازمان مراجعه کرده و از خدمات آن استفاده کنند و باید تأکید کرد پیشگیری از تالاسمی ماژور در این افراد قطعی است.
/انتهای پیام/
:
انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانههای داخلی و خارجی لزوماً به
معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانهای
منتشر میشود.