اردوغان،کبک، برف و باقی ماجرا

10:52 - 13 تير 1395
کد خبر: ۱۹۳۰۳۲
گمانه زنی ها بر این بود که سیاست ترکیه در قبال سوریه رو به تغییر است و احتمال می رود اردوغان دست از دشمنی با بشار اسد و ملت سوریه بردارد.
به گزارش گروه بین الملل ؛ 5 سال است که دولت ترکیه علیه دولت و مردم سوریه دخالت می کند.

این دخالت در این مدت باعث خسارات بسیار سنگینی برای سوریه شده است. کشته های بسیار و ویرانی های وحشتناک، حاصل دخالت ها و حمایت های ترکیه از گروه های تروریستی تکفیری در سوریه است.

در این مدت 5 سال گذشته، ترکیه به اهدافی که در نظر داشت نرسیده است. اما آیا دولتمردان ترکیه از کرده خود پشیمان شده اند یا باز هم می خواهند به دشمنی ها علیه دولت و ملت سوریه ادامه دهند؟

شاید برخی تصور کنند که عذرخواهی رسمی اردوغان از پوتین به خاطر سرنگون کردن جنگنده روسیه در آسمان سوریه، نشانه ای بر تغییر سیاست ترکیه در قبال سوریه باشد.

پس از گذشت نزدیک به 8 ماه از زمان سرنگونی سوخوی روسیه از سوی ترکیه سرانجام فشارهای مسکو به آنکارا باعث شد که اردوغان مجبور به عذرخواهی شود.

در ادامه این عذرخواهی، قرار است که دیداری هم میان دو رئیس جمهوری انجام شود.

رویکردی که ترکیه در قبال روسیه آغاز کرده، نشانه ای بر تغییر سیاست آنکارا در سوریه نیست، بلکه مقامات ترکیه برای خروج از شرایط سختی که به خاطر قطع ارتباط با روسیه دچار آن شده اند، دست به عذرخواهی زدند.

عذرخواهی اردوغان پس از 8 ماه نشان دهنده ندامت این دولت از اقدام علیه جنگنده روسیه نیست بلکه تاکتیک است تا سایه دشمنی روسیه از سر ترکیه برداشته شود.

فشارهایی که از سوی روسیه به ترکیه وارد می شد باعث تضعیف آنکارا شده بود. مبادلات اقتصادی، صادرات و واردات میان دو کشور، سفرهای توریستی مردم روسیه به ترکیه، همه باعث گشته بود تا ترکیه در شرایط سختی قرار بگیرد.

ترکیه حتی از سوی اروپا هم به نوعی در بایکوت به سر می برد.

مقامات ترکیه همچنان نمی خواهند خود را با واقعیات منطقه آشنا سازند. این واقعیات حتی به اقدامات تروریستی در این کشور هم ارتباط دارد.

اقدامات تروریستی در ترکیه رو به افرایش است. چند روز پیش بود که فرودگاه استانبول شاهد اقدام تروریستی انتحاری بود که بیش از 40 نفر کشته و 140 مجروح بر جا گذاشت. این اقدام یکی از ده ها مورد اقدام تروریستی است که در ترکیه انجام شده است.

از این دست اقدامات جنایتکارانه در ترکیه نه تنها کاهش نمی یابد، بلکه با افزایش هم روبرو خواهد شد.

ادامه سیاست های ترکیه علیه سوریه، اوضاع آنکارا را وخیم تر خواهد کرد. مقامات این کشور چشم خود را بر روی واقعیات بسته اند و مانند کبک سر خود را زیر برف کرده اند و از اطراف خود بی خبرند.

شاید برخی تصور می کردند که با تغییر داوود اوغلو نخست وزیر پیشین ترکیه، سیاست های این کشور هم تغییراتی را به خود ببیند، اما این تصور هم اشتباه بود.

برقراری دوباره روابط میان آنکارا و تل آویو در دولت تازه اتفاق افتاد. در چنین شرایطی آنکارا در پی آن است تا با تنش زدایی، روابط خود را با دیگران بهبود بخشد.
اما برقراری روابط دوجانبه میان ترکیه و اسرائیل، در چنین شرایطی برای چه می تواند باشد؟

یکی از دلایلی که می توان از آن نام برد، همگرایی دو رژیم در بحران سوریه است.

رژیم اسرائیل خواهان سرنگونی دولت بشار اسد است. اهمیت سرنگونی او برای تل آویو بسیار بیشتر از اهمیت سرنگونی دولت سوریه برای اردوغان است.

در این هدف هر دو مشترک هستند. اما سقوط دولت اسد در سوریه، برای ترکیه سودی نخواهد داشت، اما برای اسرائیل حیاتی است. چرا کا پل ارتباط ایران – سوریه – حزب الله لبنان قطع می شود.

اکنون که دولت قانونی در سوریه حاکم است، شاهد اقدامات تروریستی گروه های تکفیری سوریه در دیگر کشورها از جمله ترکیه هستیم، اگر آنها در سوریه قدرت را در دست بگیرند، با افزایش چشمگیر اقدامات تروریستی روبرو خواهیم بود که قربانی اصلی آن ترکیه است.

گروه هایی که اکنون در سوریه حضور دارند و از حمایت ترکیه برخوردارند، اگر سرکوب نشده و از بین نروند، رو به سوی ترکیه خواهند رفت و دولت و ارتش این کشور هم توان مقالبه را آنها را نخواهند داشت. ضمن این که کردهای ترکیه هم دست به کار شده و حملات خود را افزایش خواهند داد.

این هشدارهایی است که بر اساس تجزیه و تحلیل های سیاسی و البته دست، به مقامات ترکیه می شود تا شاید به خود آیند و دست از حمایت از تروریست های تفکیری بردارند، اما متأسفانه دولتمردان ترک، توجهی به هشدارها ندارند و نمی خواهند اشتباه خود را بپذیرند.
ترکیه اگر تکبر خود را زیر پا گذاشت و از روسیه عذرخواهی کرد، چنین اقدامی در قبال سوریه و بشار اسد انجام نخواهد داد. این که تصور می شود برقراری دوباره روابط ترکیه با روسیه به معنی دست کشیدن از دشمنی با سوریه است، اشتباه تحلیلی است.

اگر جنگ در سوریه سال های زیادی هم طول بکشد، ترکیه همچنان به دشمنی با دولت و ملت این کشور ادامه می دهد و از تروریست های تکفیری حمایت می کند.

نوع برخوردی که در بازی های فوتبال یورو 2016 با ترکیه و اعضای تیم آن کشور در فرانسه شد، نشان می دهد که مردم اروپا چه تنفری از اقدامات ترکیه در بحران سوریه و آوارگان جنگ این کشور دارند.

در جریان این بازی ها بارها مردم حاضر در فرانسه ترکیه را معادل داعش و تروریسم خطاب کردند که البته اتفاق ناگواری برای این کشور است.

تصور برقراری روابط سوریه و ترکیه زمانی محقق خواهد شد که دولت آنکارا تغییر پیدا کند و سیاست هایی که اردوغان در منطقه به ویژه سوریه اعمال کرده کنار گذاشته شود.

تا زمانی که اردوغان هست، امیدی به پایان دشمنی های ترکیه علیه دولت و ملت سوریه وجود ندارد.

رجب طیب اردوغان رئیس جمهور ترکیه در تازه ترین مواضع خود علیه سوریه گفته است؛ سیاست کشورش در قبال سوریه تغییری نکرده است.
رجب طیب اردوغان رئیس جمهور ترکیه در سخنرانی خود در مراسم افطاری در شهرستان «کیلیس» واقع در نزدیکی مرزهای سوریه در جنوب ترکیه اظهار داشت که موضع آنکارا در قبال سوریه طی ۶ سال گذشته تغییری نکرده است.

اردوغان اعلام کرد: درباره سوریه آنچه را که ۶ سال پیش می خواستیم امروز نیز همان را می خواهیم.

اردوغان دست از سر سوریه بر نمی دارد. برای همین ترکیه باید تاوان بیشتری به خاطر دخالت مستقیم در سوریه و حمایت از تروریست ها و مخالفان سوریه پرداخت کند.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *