توصیه های دارویی و تغذیه ای ویژه ماه رمضان/ روزه بی سحری توصیه نمی شود

12:42 - 24 خرداد 1395
کد خبر: ۱۸۵۳۰۹
توصیه های کارشناسان دارویی و تغذیه‌ای برای روزه‌داران در ماه مبارک رمضان را در این خبر می‌خوانید.
به گزارش گروه فضای مجازی ، در این بسته خبری  توصیه‌هایی از کارشناسان مختلف، برای روزه داران در ماه مبارک رمضان را می خوانید.


رفع عطش در روزه‌ داران

فریبا بزرگمهر به فارس گفت: برای جبران مایعات بدن از انواع آش‌ها و سوپ‌ها می توان در ماه رمضان استفاده کرد.
 
وی ادامه داد: مصرف آب دوغ خیار، ماست و خیار، رب انار و شیر و ماست برای رفع عطش بسیار توصیه می‌شوند.
 
این متخصص تغذیه گفت: مصرف کافئین، چای و قهوه پررنگ، شکلات و شیر کاکائو باعث افزایش دفع ادرار و در نتیجه افزایش نیاز بدن به آب می‌شود.
 
بزرگمهر ادامه داد: مصرف لیموترش تازه به کاهش تشنگی و عطش در طول روز کمک می کند.
 
وی با تآکید براینکه نوشیدن آب همراه با غذا باعث اختلال در هضم غذا می‌شود گفت: به جای این کار بهتر است میوه و سبزی فراوان در وعده سحری مصرف شود چون آب این خوراکی ها به مدت زیاد در دستگاه گوارش می ماند.
 
این متخصص تغذیه گفت: مصرف غذاهای سرخ کرده، پرچرب، پر ادویه و پر نمک به افزایش تشنگی می انجامد.
 
بزرگمهر ادامه داد: دم کرده نعناع، لیموعمانی و نبات و شربت سکنجبین و خاکشیر به رفع عطش کمک می کند.

توصیه های دارویی و تغذیه ای ویژه ماه رمضان/ روزه بی سحری توصیه نمی شود

توصیه های دارویی و تغذیه ای ویژه ماه رمضان


توصیه های دارویی برای دیابتی ها
معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی ایران به بیمارانی که انسولین مصرف می کنند، توصیه کرد تا قبل از اقدام به روزه داری با پزشک معالج خود حتما مشورت کنند. نیاز به تنظیم و کنترل مرتب قند خون برای همه مبتلایان به دیابت ، بسیار اهمیت دارد.
ولایی به ایرنا گفت: بیمار و خانواده فرد مبتلا به دیابت بایـد در رابطـه بـا خطـرات احتمـالی تهدید کننده در ایام روزه داری مورد مشاوره قرار گیرند و همچنین در مورد علائم افزایش و کاهش قند خون، اندازه گیری قند خـون، تنظـیم وعـده های غذایی، فعالیت بدنی و مصرف داروها در ماه مبـارک آمـوزش لازم را دریافت کنند؛ به علاوه روش درمان و اقدامات لازم در صـورت بـروز مشـکل به همراه بیمار آموزش داده شود.

توصیه های دارویی برای دیگر بیماری ها
معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی ایران گفت: با توجه به اهمیت زیاد خطر تغییر دوز دارو در بیماران مبتلا به بیماری انسدادی ریوی (COPD) و صرع در ایام روزه داری، پزشکان و داروسازان باید به این بیماران در رابطه با قطع دارو و بازگشت حملات تشنجی در مبتلایان به صرع، مشاوره دقیق بدهند.
ولایی خاطرنشان کرد: همچنین باید توصیه های لازم به بیماران مبتلا به آسم که با قطع داروهای استنشاقی و افشانه های تنفسی دچار حملات آسمی می شوند، ارائه شود.
وی در باره داروهای با خاصیت ادرارآور (مُدِر) نیز گفت: بیماران برای جلوگیری از دست رفتن آب بدن باید با نظر و مشورت پزشک معالج اقدام به کاهش دوز این داروها کنند.
معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی ایران اضافه کرد:جهت درمان برخی عفونت ها در فرد روزه دار، پزشک معالج می تواند اقدام به تجویز آنتی بیوتیک هایی کند که به جای چند بار مصرف طی روز، یک یا دو بار در روز مصرف شود.
ولایی افزود: برخی داروها در تداخل با غذا می تواند موجب کاهش، افزایش یا تاخیر در رسیدن دارو به غلظت مناسب آن در خون شود بنابراین درباره این داروها نیز مشورت با دکتر داروساز ، امری ضروری و مفید است.
وی ادامه داد: شدت تداخل و اینکه آیا اثر آن بر جذب دارو مثبت است یا منفی به عوامل متعددی مانند ماهیت فیزیکی و شیمیایی دارو، فرمولاسیون، نوع غذا و فاصله زمانی بین خوردن غذا و مصرف دارو بستگی دارد. نوع غذا و فاصله زمانی بین خوردن غذا و مصرف دارو طی ماه رمضان که الگو و ترکیب غذاها تغییر می کنند، اثر فزاینده ای می تواند داشته باشد.


توصیه های دارویی و تغذیه ای ویژه ماه رمضان/ روزه بی سحری توصیه نمی شود


رژیم غذایی ماه رمضان باید ساده باشد

 دکتر مهران ولایی در خصوص رعایت نکات تغذیه ای روزه داران، به مهر گفت: در ماه مبارک رمضان، رژیم غذایی باید ساده باشد و حتی المقدور به نسبت قبل خیلی تغییر نکند.

وی افزود: رژیم غذایی باید طوری تنظیم شود که بر روی وزن تأثیر زیادی نداشته باشد. با توجه به ساعات طولانی ناشتا بودن، باید غذاهایی نظیر غذاهای حاوی فیبر زیاد  که زمان بیشتری برای هضم نیاز دارند مصرف کرد.

ولایی ادامه داد: غذاهای فیبردار حاوی سبوس گندم، گندم سبوس دار، غلات و حبوبات، سبزی ها، مانند لوبیای سبز، نخود، ذرت، اسفناج، برگ چغندر، میوه های با پوست، میوه خشک شده مثل برگه زردآلو، انجیر، آلو خشک، بادام و... است.

وی افزود: غذاهای مصرفی باید با یکدیگر در حالت تعادل بوده و رژیم غذایی شامل همه گروه های غذایی مثل میوه سبزیجات، گوشت، مرغ، ماهی، نان، حبوبات و محصولات لبنی باشد. همچنین غذاهای سرخ شده، غذاهای حاوی قند زیاد، مصرف چای و نوشیدنی های حاوی کافئین باید محدود شود.

ولایی اظهار داشت: از نظر تغذیه ای روزه بی سحری توصیه نمی شود. در افرادی که بی سحری روزه می گیرند، کمبود بیش از حد انرژی باعث می شود بدن از منابع چربی برای تامین انرژی استفاده کند و در اثر سوخت ناقص چربی ها، ترکیبات ستونی در بدن ایجاد می شود که منجر به ایجاد بوی بد دهان، سردرد، دردهای عضلانی می شوند و فرد احساس می کند که سالم نیست.


توصیه های دارویی و تغذیه ای ویژه ماه رمضان/ روزه بی سحری توصیه نمی شود


خرفه، سبزی مفید برای افطار و سحر در ماه رمضان

سید جواد علوی درباره خرفه به تسنیم گفت: خرفه گیاهی خودرشد است که در تمام نواحی مرطوب و باغچه‌ها می‌روید، این گیاه توسط سازمان بهداشت جهانی لقب اکسیر جهانی را به خود گرفته است.

به‌گفته وی خرفه دارای طبع سرد و تر بوده و برگ و ساقه خرفه مسکن صفرا است و حرارت خون, کبد و معده را تسکین می‌بخشد و برای کاهش تب‌های صفراوی و تسکین عطش و کنترل ادرار در مورد بیماری دچار دیابت ناشی از گرما مفید است. همچنین برای ماه رمضان در وعده افطار و سحر سبزی بسیار مفیدی است.

یک توصیه مهم به روزه‌داران: پس از افطار یک ساعت پیاده‌روی کنید

صغری محمودی، متخصص تغذیه با بیان اینکه فعالیت‌های فیزیکی و ورزشی در ایام ماه رمضان توسط روزه‌داران فراموش نشود، به ایسنا گفت: بسیاری از افراد از ترس تشنگی، گرسنگی، بی‌حالی و ضعیف شدن، برخی فعالیت‌های فیزیکی مثل ورزش را کنار می‌گذارند، در صورتی که هر فرد روزه‌دار باید روزانه بعد از افطار حداقل یک ساعت پیاده‌روی کند.

این متخصص تغذیه با تاکید بر اینکه نباید روزه‌داری را آسیب رساندن به بدن تلقی کرد، افزود: با توجه به اینکه روزه‌داری در فصل تابستان به دلیل طولانی بودن روزها و گرمای هوا، دغدغه‌هایی نظیر تشنگی و خطر کم آبی را با خود به همراه می‌آورد، اما می‌توان با رعایت اصول و توصیه‌های صحیح تغذیه‌ای بدون هیچ مشکلی روزه گرفت.


/انتهای پیام/
: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانه‌های داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه‌ای منتشر می‌شود.


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *