از روش‌های جلوگیری عطش در روزه‌داری تا بهترین سحری از دیدگاه سنتی

13:52 - 18 خرداد 1395
کد خبر: ۱۸۲۸۹۴
در این بسته خبری از روش‌های تقویت فکر و پیشگیری از عطش در روزه‌داری تا بهترین زمان برای اهدای خون در ماه رمضان را می خوانید.
به گزارش گروه فضای مجازی ، در این بسته خبری از روش‌های تقویت فکر و پیشگیری از عطش در روزه‌داری تا بهترین زمان برای اهدای خون در ماه رمضان را می خوانید.

روش‌های تقویت فکر و پیشگیری از عطش در روزه‌داری
مهرداد میرکریمی درباره تقویت فکر و جسم در ماه رمضان به تسنیم گفت: برای کسانی که فعالیت ذهنی دارند, می‌توان نوع غذا به‌ویژه نوشیدنی‌ها را تغییر داد. در طب سنتی گفته می‌شود مصرف گردو با انجیر جوهر مغز را تقویت می‌کند. روزه‌داران بعد از افطار و حتی موقع افطار و سحری می‌توانند به‌میزان اندک دو گردوی کامل و 6 انجیر را  با هم کوبیده و میل کنند. این مخلوط، هم طعم خوبی دارد و هم مغز را تقویت می‌کند.

این متخصص طب سنتی افزود: عطش بیشتر روی کارکردهای ذهن اثر می‌گذارد. بنابراین موازنه کردن انجیر و گردو با نوشیدنی‌های مفید برای رفع تشنگی مشکلات گرمی طبع زیاد انجیر و گردو را تا حدی می‌کاهد.

وی گفت: برای جلوگیری از عطش از سه تخم گیاهی بارهنگ, خاکشیر و خرفه می‌توان استفاده کرد. خاکشیر طبع گرم و تر دارد ولی با یک سازوکار خاصی باعث کاهش حرارت می‌شود و کبد کارکرد بهتری را انجام می‌دهد.

این متخصص طب سنتی ادامه داد: خرفه دارای طبع سرد و تر و بارهنگ دارای طبع سرد و خشک است که به رفع تشنگی کمک می‌کند. ب

عد از افطار افراد می‌توانند نوشیدنی‌ای را که شامل تخم ریحان، آبلیمو و عسل است استفاده کنند.

از روش‌های جلوگیری عطش در روزه‌داری تا بهترین سحری از دیدگاه سنتی


ساعت خوابتان را بر مدار ماه رمضان کوک کنید

دکتر رضا کاظمی، روان‌پزشک به شهرآرا انلاین گفت: برای اینکه خواب راحت‌تری داشته باشید، بهتر است از خوردن قهوه، کاکائو، ادویه‌جات به‌ویژه فلفل، غذاهای سرخ‌کردنی و انواع نوشابه‌های گازدار در وعده سحری پرهیز کنید. درعوض خوردن لبنیات، کاهو و درمجموع موادغذایی که طبع سردی دارند، برای داشتن خوابی راحت و آسوده توصیه می‌شود. به‌جز غذا، محیط خواب نیز تاثیر زیادی در داشتن یک خواب راحت و مفید دارد. استفاده از چراغ خواب موجب تحریک بدن می‌شود و بهتر است استفاده نشود. در زمان خوردن سحری هم به استفاده از نور زیاد نیازی نیست. نور کم، بدن شما را آرام‌آرام برای یک خواب راحت آماده می‌کند.
 
خواندن قرآن و گوش‌دادن به رادیو بعد از خوردن وعده سحری هم می‌تواند شما را در داشتن یک خواب راحت کمک کند؛ اما باید به این نکته هم توجه کرد که استفاده از وسایل الکترونیکی و سامانه‌های وایرلس در هنگام خواب، امواج ایجاد می‌کند و با خواب راحت مغایر است و از‌آنجایی‌که نزدیکی به دستگاه‌های الکترونیک و باندهای قوی و بلند، میدان مغناطیسی ایجاد ‌کرده، قرارگرفتن فرد در برابر آن باعث سلب آرامش ذهنی می‌شود.


از روش‌های جلوگیری عطش در روزه‌داری تا بهترین سحری از دیدگاه سنتی


توصیه های تغذیه ای برای روزه داران

- آب جوش، شیر گرم، خرما و یک آش یا سوپ خیلی سبک می‌تواند یک وعده افطاری مناسب باشد. به فاصله نیم ساعت پس از افطار هم می‌توان یک شام مختصر و سبک صرف کرد.
 
- در وعده سحری حداکثر نوشیدن ۲ لیوان آب مجاز است. نوشیدن آب بیشتر باعث کاهش تشنگی در طول روز نمی‌شود و تنها سوءهاضمه و دل‌درد به دنبال دارد.
 
- بین شام تا سحر هم می‌توان به تدریج آب، میوه و آب‌ میوه مصرف کرد.
 
- کسانی که با گرفتن روزه دچار معده درد می شوند در هنگام سحر مقداری ترنجبین و خاکشیر مخلوط و میل کنند. همچنین موقع افطار یک لیوان عرق نعناع با نبات یا عسل بنوشند.
 
- سعی کنید یک ساعت پس از سحری بخوابید.
 
- سعی کنید حتما در وعده سحری از خورشت، همچون خورشت کدو، خورشت آلو یا خورشت بامیه استفاده شود.
 
- سعی کنید روزه خودتان را با خرما و یک استکان آب گرم افطار کنید./مهر

بهترین سحری از دیدگاه طب سنتی

نعمت‌الله مسعودی در ارتباط با روزه‌داری و طب سنتی به فارس گفت:  با بیان اینکه بادام، زیتون، خرما، انجیل و یا مخلوط مویز، بادام، پسته و فندق به بدن رطوبت داده و ماندگاری در معده دارد، گفت: با مصرف این مواد در ماه مبارک رمضان می‌توان در برابر تشنگی و گرسنگی مقاومت کرد. البته باید توجه داشت که حداقل دو پیمانه از این مواد را استفاده کرد.
 
وی ادامه داد: مخلوط مغز بادام، جوانه گندم و شربت عسل به عنوان یک سحری کامل قوای جسمانی را هنگام روز تأمین کرده و به دلیل دارا بودن رطوبت بر تشنگی نیز غلبه می‌کند،‌گفت: البته این نوع سحری برای روزهای اول مناسب نیست و زمانی که بدن به شرایط روزه‌داری عادت کرد،‌می‌توان از این نوع سحری استفاده کرد.
 
متخصص طب سنتی بیان داشت: افرادی که عادت به خوردن سحری سبک ندارند، بهتر است مصرف انواع خورشت همچون قیمه یا سبزی و آلو را مد نظر قرار دهند.همچنین توصیه می‌شود هنگام سحر برنج زیاد مصرف نشود و مصرف نان را همراه خورشت به ویژه از نوع سبوس‌دار مورد توجه قرار دهند.

بهترین زمان برای اهدای خون در ماه رمضان

سید مرتضی طباطبایی در ارتباط با ساعت کاری پایگاه‌های انتقال خون در طول ماه مبارک رمضان به فارس گفت: مرکز اهدای خون وصال از ساعت 8 صبح تا 24، مرکز اهدای خون نارمک در دو شیفت کاری از ساعت 8 صبح تا 15 و از ساعت 19 تا 24 همچنین مرکز اهدای خون پیروزی از ساعت 19 تا 24 فعال است.
 
وی افزود: علاوه بر سه مرکز وصال، نارمک و پیروزی در شیفت کاری شب، مراکز سیار اهدای خون مستقر در محل برگزاری هیأت رزمندگان غرب تهران واقع در خیابان آزادی، ضلع شرقی حرم حضرت عبدالعظیم(ع) و باغ موزه قصر واقع در خیابان شریعتی از ساعت 19 تا 24 فعال است.
 
مدیرعامل سازمان انتقال خون استان تهران ادامه داد:شهروندانی که می خواهند در روزهای ماه مبارک خون اهدا کنند، می توانند از ساعت 8 صبح تا 15 به مراکز اهدای خون مترو امام خمینی، مترو شهرری، صادقیه، آزادی، میلاد، تجریش و ورامین و یا از ساعت 8:30 الی 15 به مراکز اهدای خون شهریار، شهر قدس در روزهای زوج و رباط کریم در روزهای فرد مراجعه کنند.
 
وی با بیان اینکه 6 تا 8 ساعت بعد از خوردن سحری بهترین هنگام برای اهدای خون به شمار می‌رود، عنوان داشت: پس از افطار نیز زمان مناسبی جهت اهدای خون است، لذا توصیه می‌شود شهروندان با در دست داشتن کارت ملی جهت اهدای خون در ماه مبارک رمضان اقدام کنند.



از روش‌های جلوگیری عطش در روزه‌داری تا بهترین سحری از دیدگاه سنتی


/انتهای پیام/
: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانه‌های داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه‌ای منتشر می‌شود.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *