به چربی سلامی دوباره خواهیم داد
متخصصان علم تغذیه هشدار دادهاند رژیمهای غذایی کمچرب و کاهش کلسترول بدن «پیامدهای خطرناکی برای سلامت انسان» دارند.
خبرگزاری میزان -
به گزارش گروه فضای مجازی ، متخصصان علم تغذیه هشدار دادهاند رژیمهای غذایی کمچرب و کاهش کلسترول بدن «پیامدهای خطرناکی برای سلامت انسان» دارند. سازمان بهداشت عمومی انگلیس در گزارشی در این باره خواهان تغییر دستورالعملهای رژیم غذایی کنونی شد. متخصصان سازمان بهداشت عمومی میگویند در حالی که وعدههای بین غذایی باعث چاقی افراد است، تمرکز بر رژیمهای کمچرب نمیتواند مشکل چاقی مردم انگلیس را حل کند.
در عوض آنها با شعار «خوردن چربی شما را چاق نمیکند» خواستار بازگشت به عادت دیرینۀ خوردن «غذای کامل» مانند گوشت، ماهی و لبنیات در کنار غذاهای سالم با چربی زیاد مثل آووکادو هستند.
این گزارش که واکنشهای شدیدی را برانگیخته است، همچنین استدلال میکند که چربی اشباع شده مسبب بیماریهای قلبی نیست و لبنیات پرچرب از جمله شیر، ماست و پنیر میتوانند از قلب محافظت کنند.
غذاهای فرآوری شده با عناوینی چون «کم چرب»، «رژیمی»، «بدون کلسترول» باید کاملا کنار گذاشته شوند و افرادی که به دیابت نوع 2 مبتلا هستند باید از رژیم غذایی سرشار از چربی به جای کربوهیدرات پیروی کنند.
این گزارش همچنین میگوید شکر باید از رژیم غذایی حذف شود، افراد باید از شمردن کالریهای مصرفی دست بکشند و یادشان باشد این موضوع که ورزش کردن میتواند تاثیرات «عادات بد غذایی» را از بین ببرد افسانهای بیش نیست.
در عوض، یک رژیم غذایی با کربوهیدرات کم اما سرشار از چربی سالم «یک روش موثر و مطمئن برای جلوگیری از اضافه وزن و کمک به کاهش وزن» و کاهش خطر ابتلا به بیماریهای قلبی است.
این گزارش اضافه می کند: «رژیم غذایی سرشار از لبنیات پرچرب مثل شیر، پنیر و ماست می تواند خطر چاقی را کاهش دهد.
طبیعیترین و مغذی ترین مواد غذایی در دسترس ما، مثل گوشت، ماهی، تخم مرغ، محصولات لبنی، دانههای روغنی، زیتون و آووکادو، همگی حاوی چربی اشباع شده هستند. ادامۀ روند مبارزه با این چربی های طبیعی موجود در تمام مواد غذایی، افراد را از دسترسی به تغذیه مقوی و سالم دور میکند.»
پژوهشگران این گزارش همچنین عقیده دارند که علم تغذیه تحت تاثیر «عوامل تجاری» قرار گرفته است.
پروفسور دیود هاسلم از نویسندگان این گزارش گفت: «به عنوان یک پزشک به سرعت دریافتم رژیمهای غذایی کمچرب با کربوهیدرات بالا، اشتباهی فاحش در سطح جهان است. شواهد نشان میدهند میزان چاقی در حال حاضر بسیار بیش از گذشته است. ما برای کنترل میزان چاقی و دیابت باید عادات غذایی مردم را تغییر دهیم.»
وی افزود: «چربی بخورید تا لاغر بمانید. از چربی نترسید. چربی دوست شماست. اکنون واقعا زمان آن است که چربی را به زندگی روزمره برگردانیم.»
پروفسور جان واس، متخصص تغذیه و چاقی نیز گفت: «شواهدی وجود دارند که نشان میدهند چربی اشباع شده، کلسترول را افزایش میدهد. آنچه برای مردم مورد نیاز است، رژیم مناسب، فعالیت بدنی منظم و وزن مناسب است. بیان مطالعات علمی به صورت دلخواه و منتخب، مردم را گمراه می کند.»
/انتهای پیام/
: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانههای داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانهای منتشر میشود.
در عوض آنها با شعار «خوردن چربی شما را چاق نمیکند» خواستار بازگشت به عادت دیرینۀ خوردن «غذای کامل» مانند گوشت، ماهی و لبنیات در کنار غذاهای سالم با چربی زیاد مثل آووکادو هستند.
این گزارش که واکنشهای شدیدی را برانگیخته است، همچنین استدلال میکند که چربی اشباع شده مسبب بیماریهای قلبی نیست و لبنیات پرچرب از جمله شیر، ماست و پنیر میتوانند از قلب محافظت کنند.
غذاهای فرآوری شده با عناوینی چون «کم چرب»، «رژیمی»، «بدون کلسترول» باید کاملا کنار گذاشته شوند و افرادی که به دیابت نوع 2 مبتلا هستند باید از رژیم غذایی سرشار از چربی به جای کربوهیدرات پیروی کنند.
این گزارش همچنین میگوید شکر باید از رژیم غذایی حذف شود، افراد باید از شمردن کالریهای مصرفی دست بکشند و یادشان باشد این موضوع که ورزش کردن میتواند تاثیرات «عادات بد غذایی» را از بین ببرد افسانهای بیش نیست.
در عوض، یک رژیم غذایی با کربوهیدرات کم اما سرشار از چربی سالم «یک روش موثر و مطمئن برای جلوگیری از اضافه وزن و کمک به کاهش وزن» و کاهش خطر ابتلا به بیماریهای قلبی است.
این گزارش اضافه می کند: «رژیم غذایی سرشار از لبنیات پرچرب مثل شیر، پنیر و ماست می تواند خطر چاقی را کاهش دهد.
طبیعیترین و مغذی ترین مواد غذایی در دسترس ما، مثل گوشت، ماهی، تخم مرغ، محصولات لبنی، دانههای روغنی، زیتون و آووکادو، همگی حاوی چربی اشباع شده هستند. ادامۀ روند مبارزه با این چربی های طبیعی موجود در تمام مواد غذایی، افراد را از دسترسی به تغذیه مقوی و سالم دور میکند.»
پژوهشگران این گزارش همچنین عقیده دارند که علم تغذیه تحت تاثیر «عوامل تجاری» قرار گرفته است.
پروفسور دیود هاسلم از نویسندگان این گزارش گفت: «به عنوان یک پزشک به سرعت دریافتم رژیمهای غذایی کمچرب با کربوهیدرات بالا، اشتباهی فاحش در سطح جهان است. شواهد نشان میدهند میزان چاقی در حال حاضر بسیار بیش از گذشته است. ما برای کنترل میزان چاقی و دیابت باید عادات غذایی مردم را تغییر دهیم.»
وی افزود: «چربی بخورید تا لاغر بمانید. از چربی نترسید. چربی دوست شماست. اکنون واقعا زمان آن است که چربی را به زندگی روزمره برگردانیم.»
پروفسور جان واس، متخصص تغذیه و چاقی نیز گفت: «شواهدی وجود دارند که نشان میدهند چربی اشباع شده، کلسترول را افزایش میدهد. آنچه برای مردم مورد نیاز است، رژیم مناسب، فعالیت بدنی منظم و وزن مناسب است. بیان مطالعات علمی به صورت دلخواه و منتخب، مردم را گمراه می کند.»
/انتهای پیام/
: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانههای داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانهای منتشر میشود.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *