رئیس اجرایی دولت افغانستان: "طالبان" نمیتواند قدرت در افغانستان را تصاحب کند
این در حالی است که تحلیلگران معتقدند این اظهارنظرهای عبدالله عبدالله به نوعی مهر تایید وی بر بن بست خونینی است که بر افغانستان سایه افکنده است و عمدتا غیرنظامیان قربانی آن هستند.
جولی بیشاب، وزیر خارجه استرالیا نیز گفت: توافق صلح برای افغانستان امکان پذیر است. وی از تلاشهای دولت این کشور برای مذاکره با عناصر میانهرو شبه نظامیان استقبال کرد.
آنگونه که اعلام شده در 15 سالی که از آغاز حمله آمریکا به افغانستان گذشته، آمریکا بین چهار تا شش تریلیون دلار و استرالیا نیز 5 / 7 میلیارد دلار در افغانستان هزینه کردهاند.
با این حال عبدالله عبدالله به رغم موارد هنگفتی که صرف شکست افراط گران در افغانستان شده گفت که آوردن طالبان به پای میز مذاکره بهتر، امید کابل برای صلح است.
وی خاطرنشان کرد: موضع اصولی ما برای بازگذاشتن در به روی کسانی که خواهان کنار گذاشتن خشونت هستند همچنان پابرجاست. اما ما نیاز داریم مطابق با واقعیتهایی که با آنها رو به روهستیم راهبرد خود را تنظیم کنیم.
به گفته رئیس اجرایی دولت افغانستان این واقعیتها شامل دشمنی هستند که متعهد به خشونت است و ضمن آنکه نمیتواند عقب نشینی کند از قدرت کافی برای تصاحب قدرت نیز برخوردار نیست.
وی تاکید کرد: طالبان در سال 2015 و یا حتی قبل از آن در سال 2014 معتقد بود که میتواند در افغانستان با قدرت نظامی به پیروزی برسد به همین دلیل ما شاهد عدم تمایل آنها به پیگیری مذاکرات بودیم.
همچنین جولی بیشاب تاکید کرده که در 15 سالی که از مداخله نظامی در افغانستان گذشته دست آوردهایی حاصل شده اما هنوز تا دستیابی به توافق صلح با شبه نظامیان از طریق مذاکره فاصله داریم.
وی اظهار داشت: من از هر پیشرفتی در جهت صلح دائم برای افغانستان استقبال میکنم.
بیشاب افزود: من معتقدم که توافق صلح برای افغانستان امکان پذیر است و تلاشهایی از سوی دولت افغانستان برای نهایی کردن یک توافق صلح انجام شده و با این حال این مساله هنوز قطعی نیست و تنها یک گام در مسیر درست است.
وی در این زمینه به تلاشهای اخیر افغانستان برای توافق با گروه "حزب اسلامی" به رهبری "گلبدین حکمت یار" اشاره کرد.
/