تضمین اجرای صحیح برجام از سوی غربی ها اولویت اصلی سیاست خارجی کشور/ایران امن ترین کشور برای سرمایه گذاری سایر کشورها است
وزیر امور خارجه کشورمان با بیان اینکه برای پیشبرد اهداف سیاست خارجی کشور، نیازمند زبان همدلی و همکاری میان قوا هستیم، گفت: مجلس در کنار دولت امکانی را فراهم کرد که سیاست خارجی به ویژه در برجام به خوبی پیش برود.
خبرگزاری میزان -
به گزارش گروه سیاسی ، محمدجواد ظریف امروز (شنبه، 18 اردیبهشت ماه) در همایش فرآیند قانونگذاری- الزامات و راهکارها، گفت: خوشبختانه با رویکرد مجلس نهم، زمینه و امکان برای سربلندی و حضور قدرتمند کشور در عرصه دیپلماسی فراهم شد، در اینجا باید از رئیس مجلس و برگزار کنندگان این مراسم تقدیر و تشکر کنم.
وزیر امور خارجه کشورمان با بیان اینکه بر اساس قانون اساسی، مسئله سیاست خارجی یک موضوع ملی و فراجناحی است، افزود: دید ما به سیاست خارجی و ضرورت تعامل سازنده مقتدرانه و عزتمند با جهان براساس این اصل بوده و تمام اقدامات باید برای تأمین منافع ملی صورت گیرد.
وی ادامه داد: از طرف دیگر ترسیم کننده خطوط کلی حوزه سیاست خارجی جمهوری اسلامی شخص رهبر معظم انقلاب بوده و نقش برجسته ایشان از نظر قانون و عمل مشهود است و ما هم ملتزم به اجرای دستورات ایشان هستیم و قطعا در زمان باقی مانده مسئولیت من، مهم ترین اصل اجرای منویات رهبری در حوزه سیاست خارجی خواهد بود.
ظریف با بیان اینکه برای پیشبرد اهداف سیاست خارجی کشور، نیازمند زبان همدلی و همکاری میان قوا هستیم، تصریح کرد: در این جا ضروری است که از نقش برجسته مجلس نهم و لاریجانی ریاست مجلس شورای اسلامی در پیش برد اهداف سیاست خارجی سپاسگزاری کنم زیرا مجلس در کنار دولت امکانی را فراهم کرد که سیاست خارجی به ویژه در برجام به خوبی پیش برود.
وی ادامه داد: اکنون هم از شما منتخبان مجلس دهم تقاضا داریم که یار و یاور اجرای اهداف سیاست خارجی کشور باشید و من اطمینان می دهم که در تمام محورهای این حوزه با مردم و نمایندگان محترم مجلس مشورت و مشارکت داشته باشیم. از طرفی دیگر قدرت به اشکال مختلف قابل استفاده است و در اینجا نقش دیپلماسی عمومی در صحنه بین المللی از اهمیت بالایی برخوردار است.
وزیر امور خارجه تصریح کرد: همانطور که حضور مردم در عرصه های مختلف از جمله انتخابات برای ما قدرت آفریده می توانیم از طریق نمایندگان مجلس و دیپلماسی عمومی در صحنه بین المللی این قدرت و مسئله را نشان دهیم از این رو یکی از اولویت های اصلی در مجلس دهم قطعا موضوع دیپلماسی پارلمانی، گروه های دوستی و حضور فعال نمایندگان مجلس در صحنه های مختلف از جمله نشست های بین المجالس آسیایی و جهانی خواهد بود و در این مسیر نمایندگان می توانند از کارشناسان و متخصصان وزارت خارجه به خوبی بهره ببرند.
وی ادامه داد: به طور حتم بحث همفکری و استفاده از نظرات نمایندگان در پیش برد سیاست خارجی کشور از اصول اساسی وزارت خارجه است و در این مسیر باید به چند نکته مهم توجه کرد تا این همفکری و تعامل برای ایجاد یک جبهه واحد و مستحکم و منسجم استفاده شود.
ظریف تصریح کرد: مسئله سیاست خارجی گرچه محل اختلاف و تفاوت دیدگاه است اما وقتی که ما در مقابل خارجی ها قرار داریم باید یک دل و همزبان بوده و در مقابل سیاست های زورمدارانه کشورهای غربی و برخی کشورهای منطقه ای بایستیم. از طرفی دیگر زمانی که ما در صحنه های بین المللی حاضر می شویم باید بتوانیم از حمایت های یکپارچه اقشار ملت از حوزه سیاست خارجی استفاده کنیم.
عضو کابینه دولت یازدهم ادامه داد: این موضوع باید مورد توجه قرار بگیرد که زمانی که در صحنه بین المللی نکاتی را مطرح می کنیم نباید این نکات مورد اختلاف در داخل کشور قرار گیرد بلکه باید با نگرش بین المللی و رویکرد سیاست خارجی آن را مورد توجه قرار داد.
ظریف تصریح کرد: در شرایط کنونی یکی از اولویت های جدی و مهم ما توجه به تضمین اجرای صحیح برجام از سوی کشورهای غربی است، همچنین بحث امنیت در منطقه و تضمین مقابله هماهنگ با افراطی گری و تروریسم بخشی از اولویت های بزرگ ما محسوب می شود. البته در رابطه با بحران منطقه و مسئله تروریسم خبرهای نگران کننده ای به گوش می رسد که اگر حکام منطقه به آن توجه کنند می فهمند که در معرض خطر افراط قرار دارند.
وزیر امور خارجه با بیان اینکه در موضوع برجام برای اینکه واقعیات را بهتر درک کنیم باید به شرایط ویژه کشور در آن زمان توجه کنیم اظهار داشت: مذاکرات هسته ای با نظر مقام معظم رهبری پیگیری شد و نتایج این مذاکرات در مقابل 6 قدرت جهانی به گونه ای است که امروزه هیچکسی در جهان نمی تواند ادعا کند که ایران در موضوع برجام ضرر کرده است.
ظریف با بیان اینکه پیش از برجام شرایط ویژه ای در کشور وجود داشت و هر چند ماه یکبار فروش نفت 20 درصد کاهش می یافت و شرایط به گونه ای پیش می رفت که امکان به صفر رسیدن آن هم وجود داشت بیان کرد: سرمایه گذاری و امکان دریافت دارایی های کشور وجود نداشت.
وی ادامه داد: بعد از توافق ژنو ماهانه مقداری پول وارد کشور می شد که این مبلغ تنها پول نقدی بود که وارد خزانه می شد این موضوع قابل فراموشی نیست ولی در حال حاضر کشورها برای سرمایه گذاری در ایران صف کشیدند.
ظریف گفت: امروز بدون هیچگونه سپرده ای از سوی جمهوری اسلامی ایران سایر کشورها فاینانس را انجام می دهند که این موضوع باید در شرایط پیش از برجام بررسی شود.
وی با بیان اینکه همه ما باید طرف مقابل را برای اجرای برجام و انجام تعهداتشان تحت فشار قرار دهیم گفت: وظیفه من و رئیس بانک مرکزی ایجاد فشار بر طرف مقابل به منظور اجرای تعهدات آنها است نکته مهم برای ایجاد فضای مناسب سرمایه گذاری در ایران این است که دشمنان به دنبال القای فضای ناامن در ایران هستند.
ظریف اظهار داشت: همه باید یک صدا این واقعیت را عنوان کنیم که ایران امن ترین کشور برای سرمایه گذاری سایر کشورها است که با انجام این سرمایه گذاری ها اقتصاد مقاومتی نیز اجرایی می شود.
وزیر امور خارجه با بیان اینکه مقام معظم رهبری در مراسم عید مبعث فرمودند که ایران به دنبال جنگ با هیچ کشوری نبوده و نیست گفت: با همه این شرایط دفاع ما و توانمندی دفاعی کشور هیچ ارتباطی به سایر کشورها ندارد.
ظریف با بیان اینکه علی رغم وجود همه تفاوت در دیدگاه هاما باید در نشان دادن واقعیات کشور یک دل و یک زبان باشیم گفت: اولویت اول ما در برجام اجرای تعهدات طرف مقابل و همچنین اینکه عنوان کنیم ایران امن ترین کشور برای سرمایه گذاری است.
وزیر امور خارجه با بیان اینکه موضوع دوم که برای ما بسیار اهمیت دارد امنیت منطقه و نگرانی های پیرامون آن است گفت: ایران امروز که از تحریم ها رها شده سبب نگرانی برخی کشورها شده است چون برخی از گروه ها و کشورها عادت کرده بودند که با طرح ایران هراسی سیاست های خود را ادامه دهند و امروزه نیز به دنبال این هستند که ایران را خطری برای منطقه معرفی کنند.
وی افزود: شرایط امروز جهان عرب و خطر افراط در منطقه دولت های جهان عرب را تهدید کرده ولی برخی از کشورها به جای رفع این خطر از کشورشان آگاهانه می خواهند آن را تبدیل به تقابل شیعه و سنی و درگیری ایران با سایر کشورها کنند.
ظریف اظهار داشت: وظیفه ما به عنوان جمهوری اسلامی ایران این است که مانع شکل گیری تئوری روش جدید ایران هراسی و شیعه هراسی شویم.
وی افزود: حضور قدرتمند ما در منطقه پیش نیاز انجام دیپلماسی منطقه ای است که این موضوع از اهمیت بالایی برخوردار است و به امنیت ملی کشور مربوط است.
وزیر امور خارجه گفت: امیدوارم مجلس آینده با همکاری برای پیشبرد اهداف نظام نقش موثری را ایفا کند.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *