اهمیت رعایت اخلاق حرفه ای توسط پزشکان / باورهای اخلاقی یک الزام است
به گزارش خبرنگار گروه جامعه ، لیلا افشار در پنل تخصصی ائتلای اخلاق حرفه ای که در سومین روز هفدهمین همایش کشوری آموزش علوم پزشکی وجشنواره آموزشی شهید مطهری برگزار شد، گفت: امروز اگر از ائتلای اخلاق حرفه پزشکی صحبت می شود به دلیل آن است که دانشجویان گروه های پزشکی و زیر گروه پزشکی بتوانند بعد از فارغ التحصیلی در امور خود اخلاق حرفه ای را رعایت کنند.
وی افزود:یک دانشجو زمانی می تواند اخلاق حرفه ای را آموزش ببیند که همان اخلاق را دررفتار استاد خود نیز مشاهده کرده باشد.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شهید بهشتی با اشاره به صلاحیت حرفه ای پزشکان کشور و اهمیت اخلاق حرفه ای آنها اظهار کرد: پزشکان باید امور مرتبط با اخلاق حرفه ای و دانش مرتبط با این معقوله را کسب کرده تا بتوانند با کسب تمام صلاحیت های لازم با مردم مواجه شوند.
افشار توجه به باورها و ارزش ها را یکی از مهمترین پیش شرطهای اخلاق حرفه ای دانست و اذعان کرد: باورها وارزش ها باید جز هویت فردی، روانشناختی پزشکان باشند تا آنها بتواند قداست حرفه ای خود را درک کنند.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شهید بهشتی با تاکید بر اهمیت فرهنگ پذیری دانشجویان دورهای پزشکی بیان کرد: هویت افراد طی فرآیندهای مختلف شکل گرفته و این بسیار مهم است که فرهنگ اخلاق حرفه ای نیز به دانشجویان آموزش داده شود.
وی درخصوص استراتژی های ارزشی دانشگاه ها ی ایران تصریح کرد: استراتژی یاد دهی و یادگیری باید با استراتژی ارزشی همراه شده واگر اینها در یک راستا نباشند سیستم اعتقادی و هویتی افراد شکل نخواهد گرفت.
وی با اشاره به اهمیت فرایند شکل گیری اخلاق حرفه ای در دانشجویان خاطر نشان کرد: هر یک از اعضای نظام آموزشی کشور باید برای شکل گیری فرایند آموزشی به دانشجویان تلاش کرده واقدامات لازم برای بارآمدن نیروهای حرفه ای را در دستور کار خود قرار دهند.