خوابگاههای دانشجویی بر اساس 70 شاخص رتبه بندی میشوند
به گزارش گروه جامعه ، جلال نژاد جواد اظهار داشت: فضای خوابگاهی دانشگاههای علوم پزشکی کشور حدود یک میلیون متر مربع با احتساب خوابگاههای استیجاری است که از این تعداد، 700 هزار متر مربع ظرفیت خوابگاه ملکی است که بیش از نیمی از آنها، افزون بر 25 سال قدمت دارد.
وی تأمین اسکان و احداث خوابگاه برای دانشجویان مجرد و متأهل دانشگاههای علوم پزشکی سراسر کشور را یکی از مهمترین مسائل و دغدغه های مهم معاونت فرهنگی، دانشجویی و امور مجلس وزارت بهداشت عنوان کرد و گفت: باید ظرفیت خوابگاههای دانشگاههای تحت پوشش را به لحاظ کمی و کیفی ارتقاء دهیم.
وی با اشاره به اینکه ظرفیت زیربنایی خوابگاههای ملکی دانشگاههای علوم پزشکی سراسر کشور حدود 400 هزار متر مربع است، افزود: نوسازی و بهسازی برخی از این خوابگاهها در دستور کار است و امید است با تخصیص اعتبارات لازم این مهم انجام شود.
نژادجواد به در دست ساخت بودن 21 خوابگاه دانشجویی استاندارد جدید در سراسر کشور اشاره کرد و گفت: هر کدام از این خوابگاهها با ظرفیت حدود 400 نفر ساخته خواهد شد که البته کل ظرفیت این خوابگاهها بالغ بر 8 هزار نفر خواهد بود و امید است با تکمیل این خوابگاهها، 160 هزار متر مربع به ظرفیت خوابگاههای دانشگاه های علوم پزشکی اضافه شود.
وی افزود: این 21 خوابگاه، قرار است به شکل سوئیتهای 6 نفره احداث شود و سرانه هر نفر در این سوئیتها 5.15 نیم متر مربع است که یک عدد استاندارد و قابل قبولی است و هر دانشگاه میتواند به تناسب نیاز خود از این خوابگاهها به صورت مجردی و متأهلی استفاده کند، هر چند ما هدفمان بیشتر تأمین خوابگاههای استاندارد مجردی است.
وی افزود: نقشههای ساخت این خوابگاهها آماده و به مناطق مربوطه جهت برگزاری مناقصات ارسال شده و جانمایی همه این خوابگاهها مشخص شده است. ضمن اینکه آزمایشات مکانیک خاک در محل احداث خوابگاهها انجام شده و امیدواریم با ساخت این خوابگاهها از جمله در تهران، مشهد، یزد، تبریز و... کمبود محلهای اسکان دانشجویان تحت پوشش را برطرف سازیم.
نژاد جواد با تأکید بر اینکه یکی از مهمترین وظایف معاونت فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت در حوزه رفاهی، بحث خوابگاههاست، خاطرنشان کرد: دانشگاههای علوم پزشکی در سراسر کشور زحمات زیادی در ایجاد و افزایش ظرفیت اسکان دانشجویان میکشند و همواره پیگیریهای لازم جهت تأمین تجهیزات و تأسیسات خوابگاهها را به بهترین نحو انجام میدهند. به صراحت باید گفت در سطح کشور شاید سالانه بیش از چندین میلیارد تومان صرف تجهیزات و تأسیسات خوابگاهی میشود و امید است ظرفیت خوابگاهی کشور در حد قابل قبولی افزایش یابد تا به استانداردهای لازم به لحاظ کمی و کیفی دست یابیم.