ورود 6.5 میلیارد دلار کالای قاچاق به کشور

12:16 - 24 فروردين 1395
کد خبر: ۱۵۹۴۰۳
دسته بندی: اقتصاد ، عمومی
رئیس کل گمرک با اشاره به اینکه حجم قاچاق 6.5 میلیارد دلار در سال است، گفت: انتظار ما از اتاق بازرگانی این است که در جهت حذف ثبت سفارش و حذف کارت بازرگانی به ما کمک کند.
ورود 6.5 میلیارد دلار کالای قاچاق به کشور/ انتظارات گمرک از بخش خصوصیبه گزارش خبرنگار گروه اقتصاد مسعود کرباسیان رئیس کل گمرک ایران صبح امروز در سیزدهمین جلسه نمایندگان اتاق بازرگانی تهران با اشاره به انتظارات گمرک از بخش خصوصی گفت: همکاری در جهت حذف ثبت سفارش با توجه به امکان ارائه آمار روزانه از وضعیت تجارت خارجی کشور و نیز همکاری درجهت حذف کارت بازرگانی با توجه به ورود کارت های بازرگانی یک بار مصرف و سوء استفاده از آنها از اولویت های ما است.

وی افزود: همچنین تقاضا داریم که اتاق بازرگانی فهرستی از شرکت های تولیدی معتبر و نیز فعالان اقتصادی مجاز را در جهت ارائه تسهیلات ترخیص گمرکی به ما اعلام نماید.

کرباسیان تصریح ک رد: همکاری در جهت اخذ اسناد و مجوزهای سایرکشورها به صورت مستقیم و همکاری در جهت اخذ الکترونیکی ارزش کالا از کشور مبدا و نیز ارائه لیست صادر کنندگان خوش نام که ما بتوانیم به سایر کشورها معرفی کنیم از دیگر انتظارات ما از بخش خصوصی است.
رئیس کل گمرک ایران در ادامه صحبت های خود با تأکید بر اینکه گمرک ایران از قدیمی ترین سازمانها درکشور است و 120 سال قدمت دارد گفت: درحال حاضر گمرک با 45 قانون، 15 کنوانسیون، 20 سازمان همجوار درحال فعالیت است و درحالی که تنوع رویه های گمرکی از سایر کشورها دو تا چهار تا است در ایران این رویه ها به 12 عدد می رسد ضمن اینکه 33 نوع عوارض دریافت می شود.

کرباسیان به این نکته نیز اشاره کرد که 22 سازمان مجوز دهند درحال فعالیت با گمرک هستند و 35 نوع معافیت وجود دارد و معطلی کالا در گمرک به دلیل مجوزها و مقررات است و متأسفانه به نام گمرک تمام می شود.

وی با اشاره به ظرفیت های ایران دربخش تجارت گفت: درحال حاضر 1900 نوع کالای صاداراتی وجود دارد که امکان افزایش ظرفیت به 4000 هزار نوع وجود دارد و نیزظرفیت صادرات ایران 40 میلیارد دلار است که می توان این رقم را به 100 میلیارد دلار افزایش داد همچنین درحال  حاضرایران سهم 10 درصدی لجستیک بندری منطقه را دارد که امکان افزایش این سهم به 40 درصد وجود دارد.

وی با اشاره به این موضوع که 150 گمرک، بازارچه مرزی و منطقه ویژه و آزاد در کشور وجود دارد، گفت: زمانی که من گمرک را تحویل گرفتم سه هزار میلیارد تومان پرونده قاچاق در گمرک به دلایل مختلف تشکیل شد.

کرباسیان با اشاره به افزایش تعرفه واردات برخی اقلام گفت: به عنوان مثال تعرفه واردات موز چند برابر شد و ما قادر به نگهداری موز در گمرک نبودیم بنابر این ، این کالا ترخیص شد و جریمه برای ما به التفاوت آن اخذ شد.

رئیس کل گمرک با اشاره به راه اندازی سامانه جامع گمرکی و پنجره واحد تجارت فرامرزی گفت: این سامانه با همت نیروی داخلی و ظرف دو سال راه اندازی شد و با راه اندازی این سامانه زمان ترخیص کالا، صادرات و واردات به طور چشمگیری کاهش یافت.

وی افزود: به عنوان مثال قبل از راه اندازی این سامانه زمان ارسال اطلاعات به گمرک ده روز بعد از وصول کالا بود که این زمان درحال حاضر 4 تا 18 روز قبل از ورود کالا به کشور است و امیدواریم با شرایط کنونی با اجرای برجام زمانی که کالا درحال بارگیری است این اطلاعات به گمرک ارائه شود.

وی به کارگیری کد یکتای کالا را از دیگر اقدامات برشمرد و گفت: در حال حاضر با توجه به اینکه ما عضو سازمان تجارت جهانی نیستیم این سامانه راه اندازی شده تا ارزش کالا درهمه گمرکات یکسان برآورد شود و امیدواریم با عضویت در سازمان تجارت جهانی این مشکل نیز حل شود.

کرباسیان به این نکته نیز اشاره کرد که با راه اندازی سامانه جامع گمرکی 280 هزار میلیارد ریال برای وارد کنندگان صرفه جویی شده است.
رئیس کل گمرک با اشاره به اینکه در سالهای گذشته بیش از 80 میلیارد تومان فیش جعلی در گمرک بوشهر درست شده بود، گفت: هم ا کنون با پرداخت الکترونیکی این مشکل نیز حل شده و فیش کاغذی از تجار دریافت نمی شود.

وی با اشاره به تسهیلات برای وارد کنندگان وصادرکنندگان گفت: با سازمان ملی استاندارد توافق شده که برخی کالاهایی که قبلا مجوز استاندارد را دریافت کرده اند معطل نشوند و از 2400 تعرفه تنها 600 یا 700 ردیف تعرفه مجبور به دریافت مجوز به هنگام ورود به کشور هستند.

وی با اشاره به راه اندازی سازمانه APM درگمرک گفت: با راه اندازی این سامانه کالای تقلبی از غیر تقلبی شناخته می شود که مهمترین کالاهای موجود در این سامانه محصولات دارویی هستند.

کرباسیان در ادامه صحبت های خود با تأکید بر اینکه نگهداری دارو در گمرکات به نفع هیچ کس نیست، گفت: در سال 94 دارو با حداقل اسناد ترخیص می شد و امیدواریم این رویه نیز در سال 95 ادامه یابد.

وی به انتقادات وارده بر گمرک مبنی بر معطلی کالا و قطعی سامانه جامع گمرکی اشاره کردو گفت: قبل از راه اندازی این سامانه 26 روزکالا در گمرک می ماند و کسی اعتراضی نمی کرد اما الان با یک ساعت تأخیر تجار شکایت می کنند.

وی به امنیت این سامانه نیز اشاره کرد و گفت: جهت جلوگیری از هک این سامانه سیستم پدافند غیر عامل دیده شده و تاکنون سعی بر هک وجود داشته اما موفق نشده است و ما از پیشنهادات برای امنیت بیشتر استقبال می کنیم.

کرباسیان در ادامه صحبت های خود با انتقاد از برخی بیمه ها گفت: متأسفانه دربخش ورود موقت کالا بیمه ها مایل به ورود نیستند و بیمه ها تنها تمایل به ورود در بخشی دارند که سود بالایی داشته باشد و تا به حال دربخش ورودی موقت وارد نشده اند حتی ما به صندوق ضمانت صادرات نیز پیشنهاد دادیم تا به این بخش وارد شود.

رئیس کل گمرک ادامه داد: ورود موقت امری منطقی است و غیر ازشکر همه کالاها مجاز به ورود موقت به کشور هستند.

وی در ادامه صحبت های خود با اشاره به الکترونیکی شدن بیشتر اسناد در گمرک گفت: گواهی مبدأ درحال حاضر به صورت الکترونیکی صادر می شود و در صورت درخواست تاجر به صورت کاغذی نیز به وی تحویل داده می شود چرا که متأسفانه در خیابان ولیعصر با 10 هزار تومان گواهی مبدأ صادر می کنند و ما برای جلوگیری از این مشکلات و تخلف ها الکترونیکی شدن اسناد گمرکی را مد نظر قرار دادیم.

وی به بحث قاچاق نیز اشاره کرد و گفت: همواره در موضوع قاچاق ذکر مصیبت زیاد گفته شده اما راه حل قطعی برای برخورد با آن داده نشده و علی رغم همه آماری که می گویند سالانه 20 میلیارد دلار حجم کالای قاچاق به کشور است از نظر من این رقم تنها 6.5 میلیارد دلار است.

رئیس کل گمرک در ادامه صحبت های خود با اشاره به اینکه در رابطه با واردات کالا مصوبه جدیدی ابلاغ نشده گفت: ضوابط واردات خودرو مانند گذشته است و واردات خودروهای 2500 سی سی ممنوع است مگر با مجوز خاص برای مصارفی مانند دیپلماتیک.

وی به افزایش تعرفه واردات گروه کالایی ده نیز اشاره کرد و گفت: حمایت از تولید داخل مکانیزم های خاص خود را دارد و برای مبارزه با قاچاق و حمایت از تولید داخلی از ابزار تعرفه استفاده کرد.





ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *