دستورالعمل اجرای پروژه های فضایی درمراحل نهایی
رییس سازمان فضایی با بیان این که دستورالعمل اجرای پروژه های فضایی در حال نهایی شدن است، گفت: به این ترتیب، نحوه اجرای پروژه ها از حالت جزیره ای خارج شده و امیدواریم با کمک تمام بخش ها، توسعه فناوری بومی سامان یابد.
خبرگزاری میزان -
به گزارش ،حسن بهرامی با بیان این که دستاوردهای حوزه فضا متعلق به هیچ کس نیست، اعلام کرد: این دستاوردها نتیجه فرایندی است که طی سال ها شکل گرفته و جای تقدیر دارد.
وی با اشاره به تغییرات جایگاهی این نهاد علمی در چند سال اخیر، از انضمام دوباره به وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات ابراز خرسندی کرد و گفت: برگشتن به جایگاه قانونی، حرکت صحیحی بود که صورت گرفت.
بهرامی با تاکید بر اهمیت مدیریت توسعه فناوری در کشور افزود: باید در این فرایند با مدیریت منابع محدود، منافع ملی را تامین کرد.
وی اضافه کرد: اشکال فعلی در این است که چندین مرکز تصمیم ساز به طور جداگانه هزینه کرده و مدیریت این فرایند متمرکز نیست و در این راستا در قالب شورای عالی فضایی باید به ایجاد هماهنگی کمک کرد.
** پرتاب ماهواره «دوستی» در سال 95
رییس سازمان فضایی در ادامه خاطر نشان کرد: ماهواره از زیرسیستم های متعدد تشکیل شده که باید کنار هم قرار گیرند و تعداد زیادی آزمایش انجام شود تا نهایتا ماهواره کاربردی با قابلیت پرتاب شکل بگیرد.
وی افزود: گروه های زیادی در سطوح مختلف زیرسیستم، طراحی و ساخت ماهواره مشغول به فعالیت هستند و می توان از آنها استفاده کرد و برنامه های ماهواره ای را با سرعت، دقت و کیفیت قابل قبول پیش برد.
وی درباره ماهواره دوستی نیز گفت: هماهنگی با پرتاب کننده در حال انجام شدن است تا پرتاب آن برای امسال نهایی شود.
بهرامی تصریح کرد: برنامه توسعه ماهواره ملی سنجشی و مخابراتی تدوین شده است و طرحی را برای اکتشافات فضایی پیش بینی کرده ایم که به محض تامین مالی انجام خواهد شد.
وی با ابراز خرسندی از مرکز آزمایش و یکپارچه سازی پژوهشگاه فضایی و آزمایشگاه ملی سنجش سازمان فضایی ایران که آماده بهره برداری شده اند، به حجم زیاد داده های ماهواره مخابراتی اشاره کرد و گفت: مراکزی داریم که باید در زمینه مدیریت فرکانس توسعه یابند.
این مقام مسئول در عین حال، از توجه بیش از اندازه به بیان اخبار مربوط به ساخت و پرتاب ماهواره ابراز نارضایتی کرد و افزود: هرچند ساخت هر ماهواره گامی به جلو در توسعه فناوری است، اما فناوری فضایی غیر از ساخت و پرتاب ماهواره در زمینه های دیگر هم استفاده دارد و این سازمان، حجم گسترده ای از کارها را عهده دار است و فعلا توسعه تکنولوژی را مدیریت می کند.
وی در ادامه خواستار نگاه فنی و تخصصی به این حوزه توسط رسانه ها شد و افزود: باید به توسعه فناوری، خارج از هیاهوی اخبار زودگذر نگریست و در این میان، جای مطالب تحلیلی خالی است.
** ریاست دو ساله ایران بر اپسکو
بهرامی در ادامه به ریاست ایران بر شورای «اپسکو» اشاره کرد و آن را دستاورد بزرگی برشمرد که باید از مزایای آن استفاده کرد.
به گفته وی، ایران عضو موسس و رئیس فعلی اپسکو به مدت دو سال است و به دنبال حفظ منافع کشور و بهره برداری درست از این موقعیت هستیم.
اپسکو سازمانی متشکل از کشورهای آسیا و اقیانوسیه است که در زمینه های صلح آمیز هوا و فضا فعالیت دارد.رییس سازمان فضایی با اشاره به برگزاری یک کارگاه بین المللی آموزشی در اردیبهشت توسط اپسکو در ایران، ادامه داد: یک کارگاه آموزشی بین المللی نیز در پاییز آینده با همکاری سازمان ملل برگزار خواهد شد و علاوه بر آن، شورای اپسکو سال 1395 در ترکیه و پاییز سال آینده در ایران برگزار می شود.
وی با اشاره به استقبال دانشجویان از برگزاری مسابقه ماهواره دانشجویی مکعب، از پیشنهاد به اپسکو جهت طرح مسابقه در بین کشورهای عضو خبر داد و تصریح کرد: اپسکو در درازمدت زمینه هایی در اختیار ما می گذارد که باید در سطح ملی از آن بهره گرفت.
اپسکو سازمانی متشکل از کشورهای آسیا و اقیانوسیه است که در زمینه های صلح آمیز هوا و فضا فعالیت دارد.
** دستاوردهای برجام
بهرامی همچنین با اشاره به برنامه جامع اقدام مشترک (برجام)، افزود: هم اینک فضا برای مذاکرات تا حدودی باز شده و حجم زیادی از فعالیت های ما در سال گذشته مذاکره با کشورهای مختلف درباره توسعه فناوری فضایی (در زمینه تامین ماهواره ملی و توسعه ماهواره های بومی و مخابراتی) بود.
وی با تاکید بر مذاکرات مستقیم و مفصل با تمام سازنده های ماهواره، فرایند خرید ماهواره را فرایندی پیچیده برشمرد و گفت: فناوری های متنوعی در فرایند ساخت و بهره برداری از ماهواره دخیل است و همین موضوع فضای تصمیم گیری را چند بعدی و سخت می کند.
بهرامی با ابراز امیدواری نسبت به سرانجام رسیدن این موضوع با کمک همه متخصصان این عرصه، یادآور شد: تصمیم برای خرید ماهواره و انعقاد قرارداد تا زمان تحویل، بین دو تا سه سال طول می کشد.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *