اعلام پيش از موعد نتايج انتخابات اعتباری ندارد
ره پيك گفت: اشخاص و گروه ها بايد توجه داشته باشند اعلام پيش از موعد نتايج انتخابات اعتباری ندارد.
خبرگزاری میزان -
به گزارش گروه سیاسی ، سخنگوي هيئت مركزي نظارت بر انتخابات در مصاحبه با خبرگزاري صدا وسيما افزود: آمارهايي كه خارج از سيستم مراجع نظارتي و قبل از آنكه مراتب تصويب و تاييد اين مراجع نسبت به كل مجموعه انتخابات اعلام شود، اعتباري ندارد.
ره پيك گفت: تا زماني كه شمارش آراء به پايان نرسيده است و مراكز رسمي نتايج را تاييد و اعلام نكنند، اعلام نتايج انتخابات از سوي اشخاص و گروه ها حدس و ممكن است هيچ واقعيتي نداشته باشد چرا كه اين اطلاعات به صورت رسمي در اختيار آن ها قرار ندارد.
وي تاكيد كرد: اطلاعات رسمي آراء، شمارش و جمع آوري آراء در اختيار نهاد اجرايي و نظارتي است.
سخنگوي هيئت مركزي نظارت بر انتخابات گفت: براي برگزاري اين دوره از انتخابات حدود 300 هزار عوامل نظارتي در سطوح مختلف آموزش ديده و توجيه شدهاند و آماده هستند.
سيامك رهپيك افزود: با توجه به افزايش شعب و صندوق هاي اخذ راي براي اين دوره از انتخابات، آمادگي داريم از 300 هزار عوامل نظارتي در شعب انتخابات استفاده كنيم.
وي تصريح كرد: ممكن است در برگزاري انتخابات مجلس شوراي اسلامي و مجلس خبرگان رهبري تفاوتهايي وجود داشته باشد اما بين نهاد اجرايي و شوراي نگهبان توافقهايي صورت گرفته است تا اين تفاوتها در اجرا مشكلي پيش نيايد.
رهپيك گفت: تعداد عوامل صندوق در حوزه اجرايي و عوامل نظارتي در مقايسه با ادوار گذشته بيشتر شده است و براي هر دو انتخابات آموزش ديدهاند.
وي افزود: عوامل نظارتي در مورد تجميع آراء و شمارش آراء در حوزههاي انتخابيه نيز آموزشهاي لازم را ديدهاند.
سخنگوي هيئت مركزي نظارت بر انتخابات در ادامه گفت: طبق مقرراتي كه در قانون آمده است، شمارش آراء انتخابات بلافاصله پس از پايان مهلت رايگيري آغاز ميشود.
وي افزود: هماهنگيهاي لازم براي ترتيب شمارش آراء صندوق هاي اخذ راي هر شعب كه يكي مربوط به مجلس شوراي اسلامي و ديگري مربوط به مجلس خبرگان رهبري بوده، صورت گرفته است.
رهپيك اظهار داشت: پايان شمارش آراء به حجم آراء شعب بستگي دارد و شعبي كه در حوزههاي انتخابيه قرار گرفته اند، بايد آراء آن شمارش شده و پس از تجميع نهايتا آراء آن حوزه انتخابيه اعلام شود.
وي تاكيد كرد: بنابراين آغاز شمارش آراء همزمان با پايان مهلت اخد راي است كه بايد عوامل نظارتي و اجرايي مقدمات شمارش آراء را انجام دهند اما پايان شمارش آراء بستگي به حجم كار دارد و پس از اتمام كار، نتيجه صورتجلسه شده و براي تجميع به مراكز ذيربط ارسال ميشود.
سخنگوي هيئت مركزي نظارت بر انتخابات در مورد تخلفات انتخاباتي نيز گفت: تخلف انتخاباتي وجود داشته و به دستگاههاي ذيربط ارجاع شده است اما خوشبختانه تخلفات به حدي نبوده كه به سلب صلاحيت نامزدهاي تاييد صلاحيت شده منجر شود.
وي افزود: نامزدها يا جريانها اگر به تخريب رقيب خود اقدام كنند تخلف است و قابليت پيگير دارد و اگر اين موارد با ادله كافي احراز شود قابل پيگيري است.
رهپيك به ضرورت تمكين نامزدها به نتايج انتخابات نيز اشاره كرد و گفت: كساني كه به عنوان نامزد و داوطلب وارد عرصه انتخابات شده اند، خوشان اعلام كردهاند كه تابع قوانين نظام جمهوري اسلامي ايران هستند و به قوانين التزام دارند و در چارچوب اين قوانين وارد انتخابات شدهاند.
وي افزود: ثبتنام، ارئه مدارك، بررسي صلاحيت ها، راي گيري، شمارش و اعلام نتايج آراء مجموعهاي بهم پيوسته هستند و نامزدها پذيرفتهاند در اين چارچوب فعاليت كنند، بنابراين نامزدي كه شركت كرده و تاييد صلاحيت شده است اما اگر احيانا مردم به او راي نداند بايد تابع قانون باشد و اعلام كند كه ديگري پيروز شده است.
رهپيك تاكيد كرد: نامزدهاي پيروز انتخابات نيز بايد تابع قانون باشند و مراحل بعدي را طي كنند و همه تبعيتكنندگان از قانون پيروز هستند.
سخنگوي هيئت مركزي نظارت بر انتخابات درباره نحوه رسيدگي به اعتراضات احتمالي برخي نامزدها نيز گفت: طبق مقررات قانوني، ترتيبات و مهلت هايي براي اعتراض و شكايات در برگزاري انتخابات وجود دارد و هركسي شكايت دارد مي تواند از آن طريق اعلام كند و بر اساس مستندات، گزارشها و بازرسي ها به آن اعتراضها رسيدگي خواهد شد.
رهپيك تاكيد كرد: اگر شكايت صورت گرفته صحيح باشد بر اساس مقررات قانوني، ضمانتهاي اجرايي پيشبيني و اعمال خواهد شد و اگر در بررسيها اين نتيجه حاصل شد كه شكايت صحيح نيست، طبيعتا اثري نخواهد داشت.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *