آغاز تحرکات برای تمدید ماموریت فرمانده ارتش "پاکستان"

16:00 - 20 بهمن 1394
کد خبر: ۱۳۲۷۵۸
با وجود اینکه بیش از 9 ماه دیگر تا پایان دوره قانونی ماموریت ژنرال راحیل شریف به عنوان مرد شماره یک ارتش و فرد تاثیر گذار در تحولات و سیاست های داخلی و خارجی پاکستان زمان باقی است، پلاکارهای زیادی در سراسر پایتخت این کشور نصب شده که روی آن نوشته شده است 'بخاطر خدا بمان'.
آغاز تحرکات برای تمدید ماموریت فرمانده ارتش به گزارش سرویس بین الملل  روی این پلاکاردها تصاویری بزرگی از ژنرال راحیل شریف نقش بسته و عبارت هایی چون "بخاطر خدا بمان" و "حرف از رفتن نزن" به زبان اردو نوشته شده است.

این حرکت درحالی آغاز شده است که حدود دو هفته پیش سخنگوی ارتش پاکستان رسما اعلام کرد که ژنرال راحیل شریف قصد ماندن بیش از دوره قانونی خود ندارد و به محض پایان یافتن دوره قانونی ماموریتش، از فرماندهی کنار خواهد رفت.

زیر این پلاکاردها نام حزبی با عنوان "پاکستان به پیش" ( Move on Pakistan ) نوشته شده که ریاست آن را فردی به نام "علی هاشمی" برعهده دارد که نام او نیز زیر نام این حزب در پلاکاردها آمده است.

رئیس این حزب گفته است که بیش از پنج هزار پلاکارد را درحمایت از ژنرال راحیل شریف در اسلام آباد و شهرهای مختلف ایالت پنجاب نصب کرده است.

علی هاشمی معتقد است که خدمات فرمانده کنونی ارتش پاکستان نقش زیادی در بهبود امنیت مناطق مختلف این کشور داشته و تنها او است که می تواند از پس مشکلات پاکستان بر بیاید.
او گفته است که به زودی یک کنفرانس مطبوعاتی برگزار خواهد کرد و در آن با برشمردن دلایل خود، خواستار تمدید دوره فرماندهی ژنرال راحیل شریف خواهد شد.

طبق قوانین پاکستان، هرگونه تصمیم درخصوص تمدید دوره ماموریت فرمانده ارتش، باید از سوی نخست وزیر این کشور گرفته شود.
 
** مرد شماره یک پاکستان: قصد ماندن ندارم
سخنگوی ارتش پاکستان اوایل بهمن ماه جاری در واکنش به برخی شایعات و گمانه زنی های رسانه ای مبنی بر احتمال تمدید دوره فرماندهی ژنرال 'راحیل شریف' فرمانده ارتش این کشور گفت: ژنرال راحیل شریف اعلام کرده است که در موعد قانونی از فرماندهی ارتش کنار خواهد رفت.

ژنرال راحیل شریف که در روز 27 نوامبر سال 2013 از سوی "محمد نواز شریف" نخست وزیر پاکستان به عنوان پانزدهمین فرمانده ارتش این کشور منصوب شد، اعلام کرده است که مایل به تمدید دوره ماموریتش به عنوان فرمانده ارتش نیست و به محض پایان یافتن دوره سه ساله خدمتش به عنوان دوره قانونی، از این سمت کنار خواهد رفت.

اخیرا شایعاتی در پاکستان مطرح بود مبنی بر این که ژنرال راحیل شریف هم مثل دوره فرماندهی ژنرال پرویز مشرف که برای مدت طولانی تمدید شد، به دنبال آن است تا بیش از دوره قانونی ماموریتش، در راس ارتش پاکستان بماند.

پرویز مشرف در سال 1998 به فرماندهی ارتش منصوب شد و طبق قانون، دوره فرماندهی اش در سال 2001 به پایان رسید اما وی که در سال 1999 و در جریان یک کودتای نظامی، قدرت را به عنوان حاکم نظامی پاکستان در دست گرفته بود، زمینه تمدید شدن دوره فرماندهی خود را فراهم کرد و تا سال 2007 در راس قدرت ماند.

طبق قانون، ژنرال راحیل شریف در پایان نوامبر سال جاری میلادی (حدود 10 ماه دیگر) باید از سمت فرماندهی ارتش بازنشسته شود.

به هرحال، او توانسته است با اقدامات نسبتا موثر در زمینه مبارزه با تروریسم و مقارمت در برابر برخی خواسته های خارجی از ارتش پاکستان، مقبولیت و جایگاه مردمی خوبی برای خود کسب کند و درصورتی که اراده کند و بخواهد بر مسند حاکمیت پاکستان تکیه بزند، از پشتوانه مردمی خوبی برخوردار خواهد بود.

سیاستمداران عالی پاکستان از جمله آصف علی زرادی رئیس جمهوری سابق این کشور از تصمیم ژنرال راحیل شریف برای کنار رفتن از پست فرماندهی ارتش در موعد قانونی استقبال کرده و آن را تصمیمی صحیح و به نفع کشور دانسته اند.
 
** سوابق ژنرال راحیل شریف
ژنرال راحیل شریف در سال 1956 در شهر کویته مرکز ایالت بلوچستان پاکستان و در یک خانواده ارتشی متولد شد. تحصیلات دبیرستانی را در لاهور به پایان رساند و سپس وارد دانشکده ارتش شد.

وی با خدمت در بخش های مختلف ارتش پاکستان، پله های ترقی را یکی پس از دیگری پشت سر گذاشت و در دوره فرماندهی ژنرال پرویز مشرف، فرماندهی گردان یازدهم ارتش پاکستان در لاهور به وی واگذار شد.

مخالفت با درخواست عربستان برای اعزام نیروهای نظامی پاکستان به یمن را می توان یکی از نقاط مثبت دوران فرماندهی وی دانست.

ژنرال راحیل شریف همچنین توانسته تا کنون، کارنامه خوبی برای خود در زمینه مبارزه با تروریسم درست کند.

وی به عنوان فرمانده ارتش پاکستان که مقتدرترین نهاد پاکستان و حتی مقتدر از دولت این کشور محسوب می شود، در بیش از دوسال اخیر سفرهای خارجی مهمی به کشورهای مختلف از جمله آمریکا، روسیه، چین، عربستان، ایران، افغانستان و ... انجام داده و به عنوان مرد"دیپلماسی نظامی" پاکستان شناخته می شود.

وی در ماه نوامبر سال 2013 به سمت فرماندهی ارتش پاکستان منصوب شد.
/



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *