تدارک حمله زمینی به سوریه از سوی عربستان و ترکیه

10:09 - 17 بهمن 1394
کد خبر: ۱۳۱۲۷۶
آمریکایی ها خواهان هر چه افروخته تر شدن آتش جنگ در غرب آسیا هستند. تاکنون هر آنچه که در مبارزه با گروه های تروریستی و حل بحران منطقه از سوی کاخ سفید مطرح شده دروغی بیش نبوده و تنها خوراکی است برای افکار عمومی آمریکا و دیگر کشورهای دنیا تا فریب بخورند.
به گزارش گروه بین الملل بحران غرب آسیا که وارد پنجمین سال خود شده است، با انقلاب های مردمی کشورهای اسلامی منطقه آغار شد اما با دخالت های آمریکا به بیراهه رفت.

تزریق تروریست ها به منطقه و هجوم آنها به کشورهای جبهه مقاومت، برنامه ای بود تا خیزش های اسلامی منحرف شود و قرار بر این بود تا از دل این انحراف، تضعیف جبهه مقاومت بیرون
بیاید.

سوریه به عنوان کشور محور مقاومت اسلامی در منطقه بهترین گزینه برای درگیر کردن در بحران است. این کشور با ورود نیروهای تروریستی تکفیری که از سوی سران کشورهای مرتجع منطقه حمایت می شوند اکنون نزدیک به 5 سال است که مقاومت می کند. مقاومتی که حتی آمریکایی ها هم تصورش را نمی کردند.

گسیل نیروهای تکفیری به سوریه آنقدر پرحجم بود که از سوی کشورهای ضد سوریه تصور می شد کمتر از 6 ماه دولت اسد سقوط می کند. اما معادلات آنها درست از آب در نیامد چرا که علاوه بر مقاومت دولت و ملت سوریه کمک های جمهوری اسلامی ایران در دفاع از آنها نه تنها از سقوط سوریه جلوگیری کرد بلکه باعث شد روسیه هم به درک سیاسی درست برسد و خود را وارد بحران سوریه کند.

پیروزی های بزرگی که در چند ماه گذشته و در چند روز گذشته با آزادسایز دیرالزهار و نبل و عتمان در سوریه به دست آمده است باعث شد تا کشورهای ضد سوریه واکنش هایی را از خود بروز بدهند. این واکنش ها از جنس نگرانی به خاطر پیروزی هایی است که ارتش سوریه در خاک این کشور علیه تروریست ها به دست آورده است.

تا زمانی که گروه های تروریستی تفکیری که با فرقه های گوناگون در سوریه حضور دارند به پیشروی های خود در این کشور ادامه می دادند هیچگونه نگرانی از سوی کشورهای غربی عربی مطرح نمی شد اما اکنون که ارتش و نیروهای مردمی سوریه با حمایت ایران و روسیه به پیروزی های بزرگی دست یافته اند، نگرانی آنها از بحرانی که خود آفریده اند بیشتر شده است.

تاکنون کارشکنی های سران سعودی و دیگر کشورهای مرتجع منطقه از به نتیجه رسیدن نشست های سوریه در ژنو جلوگیری کرده است و آخرین نشستی که در ژنو سوئیس برگزار شد به خاطر همین کارشکنی ها متوقف شد و احتمالاً قرار است نشست بعدی بحران سوریه در مونیخ آلمان برگزار شود.

نشست های گذشته سوریه همواره بی نتیجه پایان یافته و دستاوردی نداشته است دلیل آن هم زیاده خواهی های گروه های تروریستی و کشورهای حامی آنها است. اصرار بر کناره گیری اسد از ریاست جمهوری درخواست غیر قانونی و غیر منطقی است که ارائه داده اند.

اما پس از پیروزی های بزرگی که در صحنه میدانی جنگ در سوریه شکل گرفت، آرایش سیاسی کشورهای محور دشمن سوریه هم تغییر یافته است. بر اساس اطلاعات نیروهای مسلح روسیه ارتش ترکیه در مرز با سوریه تحرکات نظامی گسترده ای را آغاز کرده که با هشدار و واکنش روسیه هم همراه بوده است.

نقل و انتقال نیرو و تجهزات نظامی در مرز ترکیه با سوریه پس از پیروزی های ارتش سوریه در مناطق مرزی، نشان از تحرکات تازه ای در منطقه دارد. از سوی دیگر عربستان هم آمادگی خود را برای اعزام نیروی زمینی ارتش خود و ائتلاف ضد سوریه به این کشور اعلام کرده است العسیری سخنگوی ائتلاف ضد سوریه گفته است که برای مبارزه با گروه های تروریستی آمادگی داریم نیروی زمینی به سوریه اعزام کنیم. گرچه عربستان با سوریه مرز مشترک ندارد اما انتقال نیروی زمینی این کشور به سوریه به راحتی از خاک اردن امکان پذیر است.

چندی پیش بود که اشتون کارتر وزیر دفاع آمریکا از عربستان و ائتلاف ضد سوریه انتقاد کرده بود که چرا در ارتفاع 30 هزار پایی سیر می کنند در حالی که باید روی زمین عملیات کنند. اشاره او به انجام عملیات و حملات هوایی به یمن است. اشتون کارتر با این سخنان سعی داشت تا سران کشورهای عربی منطقه را تحریک کند و برای این که در منطقه دست برتر را داشته باشند باید روی زمین عمل کنند همان کاری که ایران اکنون در سوریه و عراق انجام می دهد.

هنگامی که عربستان آمادگی خود را برای اعزام نیروی زمینی خود به سوریه اعلام کردم، وزیر دفاع آمریکا از این تصمیم استقبال کرد. استقبال اشتون کارتر از این تصمیم نشان می دهد که آمریکایی ها در پی تشدید بحران در غرب آسیا هستند و به هیچ عنوان نمی خواهند که بحران های موجود در منطقه حل شود.

گسترش درگیری با حضور نیروهای سعودی و دیگر کشورهای ائتلاف ضد سوریه در منطقه ابعاد جنگ و بحران غرب آسیا را گسترده تر خواهد کرد. ورود مستقیم عربستان به بحران سوریه و سپس ورود ترکیه به ماجرا و درگیر شدن آنها در این سرزمین، احتمال یک جنگ تمام عیار میان نیروهای ارتش کشورهای حاضر در سوریه را می دهد. اکنون روسیه به عنوان حامی دولت قانونی بشار اسد در این کشور حضور دارد و عملیات نظامی علیه تروریست ها انجام می دهد جمهوری اسلامی ایران هم به خاطر این که سوریه عمق استراتژیک ایران است، با حمایت خود از دولت و ملت سوریه باعث پیروزی های گسترده ارتش این کشور شده است.

آمریکایی ها اکنون در شرایطی قرار ندارند که بتوانند نیروی زمینی خود را وارد عمل کنند، آنها اصلاً به این امر تمایلی ندارند و نمی خواهند تلفات جانی جنگ در سوریه دامن آنها را هم بگیرد. به همین خاطر سناریوی حضور نیروی زمینی ارتش کشورهای ائتلاف ضد داعش را پیگیری کردند و اکنون هم این سناریو ظاهراً جواب داده است و اعلام آمادگی عربستان با استقبال پنتاگون روبرو شده، کارتر در همین زمینه گفته است؛ افزایش همکاری سایر کشورهای عضو ائتلاف بین‌المللی ضد داعش به آمریکا کمک می‌کند تا نبرد علیه این شبکه تروریستی را سرعت بخشد.

آمریکا می خواهد هزینه های بحران منطقه برای کشورهای آن سنگین شود. آمریکا قصد دارد تا کشورهای غرب آسیا که با بحران روبرو هستند هزینه ها را بپردازند و این هزینه های سنگین به آمریکا تحمیل نشود. هزینه های جانی و مالی بحران برای منطقه هم اکنون کمر شکن شده است به گونه ای که تاکنون از زمان جنگ در سوریه بیش از 250 هزار نفر کشته شده اند و میلیون ها نفر از این کشور آواره گشته اند.

عراق هم دست کمی از سوریه ندارد. تاکنون هزاران نفر در این کشور با حملات گروه های تروریستی تکفیری کشته و هزاران نفر دیگر زخمی و تعداد زیادی از مردم این کشور آواره شده اند. اما در میان همه مدعیان مبارزه با داعش این ایران و روسیه هستند که پیشقراول جنگ با تروریست های تکفیری گشته اند و در این راه حتی شهید و کشته هم داده اند.

یمن هم که اکنون در آستانه یک ساله شدن خملات رژیم آل سعود به ایرن سرزمین قرار دارد، تکنون بیش از 8 هزار کشته و ده ها هزار نفر مجروح بر جا گذاشته، سازمان های جهانی اعلام گکرده اند که نیمی از مردم این کشور در شرایط وخیم رقار دارند و نیاز مبرمی به غذا و داروی برای آنها احساس می شود. بیش از 300 هزار نفر از مردم مظلوم یمن در شرایط سوء تغذیه شدید به سر می برند که اگر کمک های عذایی و دارویی به آنها نرسد فاجعه انسانی رخ خواهد داد.

اما کشورهای مدعی حقوق بشر و مدعی مبارزه با تروریسم به جای آن که در فکر مردم منطقه باشند در اندیشه گسترش جنگ هستند. روزنامه انگلیسی گاردین در همین زمینه در گزارشی نوشته است؛ ممکن است مقامات عربستان چند هزار نفر از افراد نیروهای مسلح ویژه خود را برای اجرای عملیات زمینی به سوریه اعزام کنند.

گاردین در ادامه گزارش خود نوشت؛ مسئله اجرای عملیات زمینی در سوریه با همکاری نزدیک با ترکیه تحت بررسی قرار دارد. هر دو کشور مخالف رژیم بشار اسد، رئیس جمهور سوریه بوده و آنها بارها در امکان حل و فصل سیاسی اوضاع در سوریه ابراز شک و تردید کرده اند.

سفر رجب طیب اردوغان به عربستان که چند هفته پیش انجام شد و دیدار و گفت وگوی او با مقامات سعودی با محوریت بحران سوریه، به نظر می رسد که یک ائتلاف نظامی را میان این دو کشور ایجاد کرده باشد. آنها سازمانی را برای هماهنگی نظامی با یکدیگر تشکیل داده اند.

اکنون پیروزی های بزرگی در سوریه به دست آمده است. برای این که جلوی آن گرفته شود، آمریکا و غرب با همراهی کشورهای مرتجع عربی منطقه رد اندیشه حمله زمینی به سوریه هستند. اگر این اتفاق بیفتد، واکنشی خواهد بود که آتش آن دامن کشورهای مرتجع منطقه را هم خواهد گرفت.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *