بازطراحی مدلسازی راکتور هسته ای اراک، مهمترین موضوع مذاکرات هسته ای ایران و چین بود
بهروز کمالوندی گفت: اگرچه حجم کار بازطراحی مدلسازی راکتور هسته ای اراک به لحاظ کار بالا نیست ولی به لحاظ سیاسی و فنی برای ما اهمیت بالایی دارد.
خبرگزاری میزان -
به گزارش گروه سیاسی ، بهروز کمالوندی معاون و سخنگوی سازمان انرژی اتمی با حضور در برنامه بدون خط خوردگی رادیو گفتگو، با اشاره به گسترش روابط ایران با چین در حوزه های مختلف، گفت: در حوزه هسته ای، چینی ها دارای تجربه بالایی هستند و تعداد زیادی نیروگاه در کشور خودشان را در حال ساخت دارند و با توجه به توانایی ها و ظرفیت هایی که این کشور دارد ما می توانیم با این کشور روابط خوبی را داشته باشیم.
وی مهمترین موضوع بحث میان ایران و چین در زمینه هسته ای را بازطراحی مدلسازی راکتور هسته ای اراک بیان کرد و اظهار داشت: البته در حوزه های دیگر نیز بحث و گفتگو شد از جمله تامین اعتبارات و مسائل اقتصادی و تجاری و به لحاظ فنی ظرفیت های قابل قبولی را چین دارد. اگرچه حجم کار بازطراحی مدلسازی راکتور هسته ای اراک به لحاظ کار بالا نیست ولی به لحاظ سیاسی و فنی برای ما اهمیت بالایی دارد.
معاون و سخنگوی سازمان انرژی اتمی در خصوص اعتماد به کشور چین در زمینه اجرای تعهداتش خاطر نشان کرد: در برجام پیش بینی شده که کشورهای 1+5 و حتی کشورهای دیگر می توانند، مشارکت کنند و روند مستمر ومطمئن باز طراحی را تضمین می کنند. اگر آنها هم نباشند خودمان قادر هستیم این کار را انجام دهیم ولی بارها اشاره کرده ایم به دو دلیل به دنبال مشارکت سایر کشورها هستیم.
وی به دلایل ایران برای مشارکت کشورهای دیگر در زمینه هسته ای اشاره و عنوان کرد: یکی اینکه بتوانیم به این رویه سرعت دهیم و بجای اینکه برخی از تجهیزات را بسازیم که زمانبر باشد بتوانیم مستقیم با خریداری کردن وارد کنیم و یکی هم اینکه بتوانیم از مشارکت علمی و فنی و تجربی آنها در این حوزه استفاده کنیم.
وی افزود: چین نیز یکی از این کشورها است و ظرفیت های سیاسی این کشور این اطمینان را می دهد که کاری که شروع کنیم با موانع کمتری نسبت به کشورهای دیگر می تواند مواجه شود، لذا به هر حال از این جهت که چین همراه ما باشد کار درستی است.
کمالوندی به رآکتورهای کوچک اشاره کرد و گفت: در سطح دنیا به رآکتورهای کوچک توجه ویژه ای می کنند چون با ده سرمایه گذاری که انجام می شود، زیاد است. به خصوص برای کشور ما که در ابتدای کار نیرووگاه سازی هستیم، با نیروگاه های کوچک است که تمرین داشته باشیم و به سمت نیروگاه های بزرگ برویم وتجهیزاتی که در نیروگاه های کوچک است در صنایع ما به راحتی قابل ساخت است و به همین دلیل ما به نیروگاه های کوچک 100 مگا بایتی توجه داریم و قرار است با چینی ها همکاری کنیم.
وی خاطر نشان کرد: در جلسه ای که با چینی ها داشته اند آنها قول همکاری برای ساخت نیروگاه های 100 مگابایتی و هزار مگا بایتی را هم داده اند و حتی پیشنهاد داده اند تا از لحاظ تامین اعتبار به ما کمک کنند. ما در حال مذاکره هستیم و از طرف کشورهای دیگر هم پیشنهاداتی داشته ایم و الان در وضعیتی هستیم که قدرت انتخاب داریم.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *