حذف رشته محلهای فاقد شرایط آموزشی در دانشگاه آزاد/ رشد کمی دانشگاه، بیکاری را افزایش میدهد
وی افزود: این کمیته بر آن است تا ضمن رسیدگی به وضعیت آموزشی به ویژه حضور هیئت علمی و سایر شرایط آموزشی ، رشته محلها را مورد بررسی قرار داده و اگر دانشگاه شرایط را مهیا کند، طبیعتا آن رشته محل مورد تایید قرار میگیرد و اگر شرایط را نداشته باشد، دانشگاه آزاد باید طبق نظر وزارت علوم عمل کند.
خسروی با اشاره به احکام احتمالی وزارت علوم برای رشتههای بدون مجوز اظهارکرد: بعد از اتمام بررسیها، رشته محلهای فاقد مجوز دانشگاه آزاد به سه دسته تقسیم خواهند شد که دسته اول، مورد تایید قرار خواهند گرفت و به فعالیت خود ادامه خواهند داد. دسته دوم نیز رشته محلهایی هستند که از نواقص جزئی برخوردارند و مستندات لازم را ندارند که آنها به دانشگاه آزاد به منظور رفع نواقص باز میگردد؛ و نهایتا تعدادی از رشته محلها هم هستند که از اساس، شاخصهای آموزش عالی را برای فعالیت ندارند که وزارت علوم برای آنها تعیین تکلیف میکند.
نماینده مردم تربت حیدریه در مجلس شورای اسلامی درباره تکلیف دانشجویانی که احتمالا رشته محل آنها حذف خواهد شد، گفت: در صورت حذف برخی رشته محلهای دانشگاه آزاد، ترتیبی داده میشود تا دانشجویان درحال تحصیل آنها بتوانند یا تغییر رشته بدهند و یا به واحدهای معتبر منتقل شوند و یا با رفع نقص هیئت علمی به تحصیل خود ادامه دهند.
عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی، با اشاره به تاسیس برخی رشته محلها در دانشگاه آزاد تصریح کرد: برخی اقدامات متاسفانه بدون هماهنگی و اخذ مجوز صورت میگیرد، این در حالیست که در اساسنامه دانشگاه آزاد صراحت دارد که افزایش و ایجاد رشتههای دانشگاه آزاد باید با مجوز شورای گسترش باشد.
وی در خاتمه با انتقاد از رشد بیرویه و غیر هدفمند رشته محلهای دانشگاهی در کشور خاطرنشان کرد: رشد بدون ضابطه و تدبیر رشته محلهای دانشگاهی نه به نفع علم و دانش است و نه منافع اقتصادی و فرهنگی کشور و صرفا چالش بیکاری را پیچیدهتر خواهد کرد.