دیپلمات: آیا رویاهای "رئیس جمهور افغانستان" در منطقه به واقعیت تبدیل می‌شود؟

13:30 - 22 دی 1394
کد خبر: ۱۲۰۶۵۱
خبرگزاری میزان - نشریه دیپلمات ژاپن نوشت: "اشرف غنی" رویای روابطی با کشورهای منطقه را در سرمی‌پروراند تا بتواند صبحانه را در "دهلی‌نو"، ناهار را در "پیشاور" و شام را در «کابل» بخورد.
دیپلمات: آیا رویاهای به گزارش سرویس بین الملل ، "اشرف غنی" رئیس جمهور افغانستان به دلیل سابقه فعالیت در بانک جهانی از وضعیت اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و سیاسی آسیای مرکزی برداشت صحیحی‌دارد.
 
دیپلمات نوشت: یکی از اهداف اصلی غنی در زمان به قدرت رسیدن تغییر دادن اوضاع اقتصادی منطقه بود.
 
اتحاد منطقه، رویای غنی
 
رئیس جمهور افغانستان رویای منطقه‌ای را می‌دید که در آن تمامی کشورها بر روی مسائلی فراملی از قبیل افراط‌گرایی، فقر، تروریسم و ترویج یکپارچگی اقتصادی متفق‌القول هستند.
 
غنی در اولین سفر خود به هند گفت: ما روابطی را می‌خواهیم که صبحانه را در «دهلی‌نو»، نهار را در «پیشاور» و شام را هم در «کابل» بخوریم.
 
نزدیکی به پاکستان
 
رئیس جمهور افغانستان سپس این ریسک را کرد که به پاکستان نزدیک شود چرا که بر این باور بود تغییر و تحول در منطقه به منظور یک رابطه جدید بر اساس اعتماد و احترام متقابل، امری ضروری است؛ غافل از اینکه این رویکرد می‌تواند موقعیت سیاسی وب را در خانه به خطر بیاندازد.
 
اعتماد و احترام نه تنها برای تغییر روابط و ایجاد نظم جدید منطقه‌ای امری ضروری است، بلکه برای برقراری صلح و ثبات در افغانستان نیز لازم می‌باشد.
 
افغانستان، قلب آسیا
 
دیپلمات نوشت: افغانستان قلب آسیاست و کشورهای منطقه به خصوص پاکستان باید در این کشور نقش داشته باشند. دولت افغانستان بیش از دیگر کشورهای منطقه مشغول جنگ و درگیری است.
 
افغانستان در پنجمین کنفرانس «قلب آسیا-روند استانبول»، تمامی کشورهای منطقه را دور هم جمع کرد تا یک استراتژی جمعی برای غلبه بر مشکلات مشترک و تقویت همکاری‌های اقتصادی پیدا کند.
 
غنی در این کنفرانس گفت که یک افغانستان با ثبات نه تنها می‌تواند جنوب، مرکز و غرب آسیا را به هم پیوند دهد، بلکه با موقعیت استراتژیکی  و شباهت فرهنگی که با همسایگان خود دارد می‌تواند به حد زیادی موثر باشد.
 
وی افزود: افغانستان می‌تواند مرکز همکاری‌های فرهنگی و اقتصادی باشد و بار دیگر می‌تواند نقش حیاتی خود در منطقه را ایفا کند.
 
تلاش غنی برای بهبود روابط هند و پاکستان
 
این گزارش می‌افزاید: علاوه بر این در سفر اخیر «نارندا مودی» نخست وزیر هند به افغانستان بخشی از رویاهای غنی در مورد منطقه به واقعیت تبدیل شد.
 
برخی از مقامات افغانستانی که نخواستند نامشان فاش شود در گفت‌وگو با دیپلمات اظهار داشتند که غنی با متقاعد کردن مودی به عادی سازی روابط با پاکستان و هموار کردن راه برای سفر تاریخی  نخست‌وزیر دهلی‌نو به اسلام‌آباد، نقش مهمی را ایفا کرده است.
 
کشورهای منطقه از جنگ نیابتی دست بردارند
 
دیپلمات نوشت: در بحبوحه این تغییرات منطقه، وظیفه کشورها این است که از جنگ نیابتی در افغانستان دست بردارند به رویاهای غنی در خصوص «صبحانه در دهلی‌نو،ناهار در پیشاور و شام در کابل» جامعه عمل بپوشاند.
 
کسورهای منطقه باید بدانند که افغانستان، پاکستان، هند و دیگر کشورهای آسیای مرکزی تهدیدات و فرصت‌های مشترکی دارند.
 
اگر یک زلزله سیاسی کابل را می‌لرزاند، صدای آن در دهلی‌نو و اسلام‌آباد نیز احساس خواهد شد. صلح در افغانستان به معنای صلح در پاکستان و هند است.
 
در انتهای این گزارش آمده است: با آغاز سال 2016، ضرورت همکاری دولت‌های منطقه‌ای به ویژه پاکستان و هند با افغانستان بیش از هر زمان دیگری احساس می‌شود.
 
/


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *