ویژهنامهی زمستانی داستان همشهری منتشر شد
به ، شصتودومین شمارهی داستان همشهری با ۴۸ صفحه اضافه در ۳۱۰ صفحه با آثاری از قاسم هاشمینژاد. کامبیز درمبخش. علی خدایی. ناهید طباطبایی. سارا سالار. بهناز علیپور گسکری. سهیل سمی. محمد حسینی. اصغر نوری. پیمان اسماعیلی. محمد طلوعی. نفیسه موسوی. آناهیتا قزوینیزاده. امیرحسین هاشمی. ارما بومبک. جان بارت. جان آپدایک. آگوتا کریستوف. استفن کینگ. هاروکی موراکامی. آدام گاپنیک. زیدی اسمیت ... منتشر شد.
بخش «درباره زندگی» این شماره پنج روایت دارد. در روایت اول با عنوان «دستبرد به تناول خدایان» قاسم هاشمینژاد نویسندهی پرسابقه و برجستهی کشورمان از مادر چربدست کتاب «هنر آشپزی» (رزا منتظمی) میگوید. در روایت دوم با عنوان «تا خروس بخواند» علی خدایی از خاطرات رنگارنگش از آدمها در شب یلدا میگوید. در روایت سوم با عنوان «رقصنده در آب» آناهیتا قزوینیزاده از مهاجرت میگوید. اینکه زندگی تازه، کیلومترها دور از خاک مبدا، چه سروشکلی، چه طعم و رنگی به خودش میگیرد. در روایت بعدی با عنوان «کریمس خانوادة اسمیت» زیدی اسمیت به بهانهی یافتن عکسی از گذشته، از آیینهای خانوادهی خود در کریسمس و خطرهایی که این آیینها را تهدید میکرد، میگوید. در روایت پنجم با عنوان «آموزش رانندگی» آدام گاپنیک از تجربهی یاد گرفتن رانندگی در حوالی شصت سالگی میگوید.
بخش داستان این شماره هشت داستان دارد. چهار داستان ایرانی «سهم کریمخان» نوشتهی ناهید طباطبایی، «سهم ما» نوشتهی محمد حسینی، «دنیای آب» نوشتهی پیمان اسماعیلی و «آسیبها» بهناز علیپور گسکری و چهار داستان خارجی «فیل ناپدید میشود» نوشتهی هاروکی موراکامی با ترجمهی سارا سالار، «تبر» نوشتهی آگوتا کریستوف با ترجمهی اصغر نوری و «اتوبوس دنیایی دیگر است» نوشتهی استفن کینگ با ترجمهی امیرحسین هاشمی و «جدا شدن» نوشتهی جان آپدایک با ترجمهی سهیل سمی.
پروندهی بخش روایتهای داستانی این شماره ویژه هزارویکشب است و سه مطلب دارد. روایت اول «حدیث حیات» بخشی از نخستین ترجمهی تازهیابِ هزارویکشب به فارسی است. روایت دوم با عنوان «صنیعالملک و شرکا» تعدادی از نقاشیهای دیدهنشده کاخ گلستان است و در روایت سوم «شاهدزد داستانها» بخشی از داستانهای همعصر هزارویکشب را میخوانیم.
بخش روایتهای مستند این شماره چهار مطلب دارد. در روایت اول با عنوان «شاریک روی برگهای سوزنی» چند روایت از کریسمس ارامنه در ایران را میخوانیم. روایت دوم با عنوان «خانم حکایتی» خاطرات یک قصهگو است. روایت سوم «شبانه» چند قاب از آدمها در خواب را میبینیم و روایت آخر با عنوان «هنر سرقت» دربارهی جرالد دنیل بلانشارد، دزد مشهور کانادایی و طراح پیچیدهترین بزهکاریهای تاریخ را میخوانیم.
بخش دربارهی داستان این شماره با سه مطلب پروندهای دربارهی هزارویکشب است. هزارویکشب داستانِ داستان است. داستان قصهگویی و آن ها که روایت میکنند. در این شماره به مناسبت صدوهفتادمین سالگرد ترجمهی داستانهای هزارویکشب به فارسی، پرونده دربارهی داستان به ویژگیها و تاثیرگذاریها و دلایل ماندگاری و جاودانگی این کتاب اختصاص دارد. در جستاری با عنوان «تردستیهای یک زن» محمد طلوعی چگونگی نقصپوشیهای روایت در هزارویکشب را بررسی کرده است. در جستاری از جان بارت به قالب منحصر به فرد کتاب و جایگاه یگانهی شهرزاد در میان قصهگویان قدیم و جدید میپردازد. و در انتها نیز در یک آلبوم برشهایی از حضور هزارویکشب در داستانهای نویسندگان مختلفی از هاروکی موراکامی تا ادگار النپو و نجیب محفوظ را میخوانیم.
پایان خوش این شماره داستان دنبالهدار «سالاد فصل» نوشتهی آرش صادقبیگی، «بنفشچرکتاب» که ادامهی نوشتههای نویسندهی پرمخاطب این صفحات، ارما بومبک است و صفحهی «پایان باز» که برای اولین بار به تکنوشتههای طنز از نویسندگان مختلف خارجی اختصاص یافته است. «داستانهای دیدنی» کامبیز درمبخش و مسابقهی داستان یکخطی به روال همیشه صفحات ثابت این بخش هستند.
در طول سال گذشته، ده داستان از داستانهای برگزیدهی اولین دورهی جایزهی داستان تهران در ماهنامهی داستان همشهری منتشر شده. در آستانهی برگزاری اختتامیهی دومین دورهی این جشنواره مجموعهی این داستانها در قالب نسخهای الکترونیکی در اختیار مخاطبان مجله قرار گرفته است. اولین کتاب داستان تهران را میتوانید با استفاده از سامانهی همافزای همشهری در صفحات 32 و 33 این شمارهی مجله ببینید.
شصتودومین شمارهی ماهنامه داستان همشهری با ۴۸ صفحه اضافه در ۳۱۰ صفحه با قیمت 7000 تومان، امروز 29 آذر 94 منتشر و در دکههای روزنامه فروشی و کتاب فروشی های معتبر سراسر کشور توزیع شد.