کتاب «عذابهای دنیوی الهی و انسان معاصر» منتشر شد
، کتاب «عذابهای دنیوی الهی و انسان معاصر؛ با رویکرد قرآنی، روایی و عقلی» نوشته سید سعید میری (عضو هیأت علمی دانشگاه صنعتی خاتمالانبیاء(ص) بهبهان) از سوی دفتر نشر معارف منتشر شد.
سنتهای الهی به تصریح قرآن کریم و روایات، تبدیلناپذیر و غیرقابل تغییرند. یکی از این سنتها، سنت عذاب الهی است که در قرآن کریم و احادیث متعدد از گرفتار آمدن اقوام و گروههای زیادی به دام این سنت قهریه الهی سخن به میان آمده است.
اساساً عذاب چیست؟ آیا تعریفی که امروزه از عذاب الهی مصطلح است، تعریفی جامع و مانع هست؟ منشاء عذاب چیست؟ آیا راهی به شناخت عذابهای الهی و تفکیک آنها از حوادث و وقایعی که از جنس عذاب نیستند، وجود دارد؟ نشانههای عذابهای الهی کدامند؟ آیا راههایی برای جلوگیری از وقوع عذابهای الهی وجود دارد؟ اگر وجود دارد، کدامند؟ آیا به راستی امروزه هم سنت عذاب الهی جاری است؟ اگر چنین است قالبها، اشکال و مصادیق آن کدامند؟ آیا ممکن است با توجه به نوع خاص زندگی انسان امروز که متأثر از مدرنیسم و ویژگیهای آن است، عذابهای الهی ـ در صورت موجود بودن ـ اَشکال و مظاهر جدیدی پیدا کرده باشند؟
کتاب «عذابهای دنیوی الهی و انسان معاصر» از چهار فصل «فلسفه و ماهیت عذاب»، «انواع عذابهای دنیوی»، «نشانهها و ویژگیهای عذاب دنیوی» و «انسان معاصر و عذابهای دنیوی» تشکیل شده است و شامل بخشها و موضوعات زیر است: فلسفه نظام جزا و پاداش اعمال انسان، سنت عذاب الهی، مفهوم عذاب، ماهیت گناه و کیفر در فرهنگ اسلامی، مراتب عذاب، عذاب در قرآن، فواید عذابهای دنیوی، انواع عذابهای اخروی، عذاب مسخ، موافقان و مخالفان مسخ جسمانی (حقیقی) و ادله آنها، چگونگی شناسایی عذابهای الهی، برخی از نشانههای عذابهای الهی، استمرار عذابهای دنیوی و دلایل آن، موانع وقوع عذاب، تفاوت عذاب انسان معاصر با عذاب گذشتگان، چگونگی عذاب انسان معاصر بر اساس مرزبندی اعتقادی در قرآن، علل و عوامل شدت و ضعف یا تأخیرعذاب انسان معاصر، اشکال و مصادیق عذاب انسان معاصر، راز پیشگیری و نجات انسان معاصر از عذابهای الهی.
کتاب «عذابهای دنیوی الهی و انسان معاصر» در 328 صفحه، قطع رقعی و شمارگان 1000 نسخه و قیمت 13 هزار تومان در دسترس علاقهمندان قرار گرفته است.