صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

افزایش مخالفت‌ها با حضور نظامی آمریکا در آفریقا

۰۹ بهمن ۱۴۰۲ - ۱۶:۱۱:۱۲
کد خبر: ۴۷۵۷۲۶۴
آمریکا طی سال‌ها و به‌ویژه ماه‌های اخیر شاهد افزایش مخالفت‌ها با حضور نظامی خود در کشور‌های آفریقایی بوده است.

خبرگزاری میزان - تقریبا دو سال و نیم پس از پایان کارزار نظامی آمریکا در افغانستان با یک شکست تحقیرآمیز، به نظر می‌رسد آمریکا آماده بود تا عملیات نظامی خود را در بخش دیگری از جهان گسترش دهد؛ آن منطقه آفریقا بود.

فرماندهی نظامی آمریکا برنامه‌های برگزاری رزمایش مشترک با چندین کشور آفریقایی مانند سودان، مالی، نیجر، اتیوپی، اریتره و بورکینافاسو را لغو کرده است.

براساس گزارش واشنگتن‎پست، تغییر طرح‌های پنتاگون دست‌کم تا حدی نتیجه فشار دموکرات‌های آمریکا بر دولت بایدن برای جلوگیری از شرکت آن‌چه «نظامیان مرتبط با دولت‌های کودتا» خوانده شده، در رزمایش‌های نظامی تحت سرکردگی آمریکا بود. 

لری جانسون، افسر بازنشسته اطلاعاتی سازمان سیا و مقام وزارت خارجه آمریکا، گفت که رزمایش‌هایی مانند این معمولا از ماه‌ها قبل برنامه‌ریزی می‌شوند؛ بنابراین تصمیم برای لغو این برنامه‌ها به این معنی است که مشکلی با دولت‌هایی وجود دارد که قرار بود در این رزمایش شرکت کنند.

جانسون با توصیف لغو رزمایش‌های نظامی به‌عنوان یک تحول مهم، گفت که این اقدام پنتاگون ممکن است به دلیل تصمیم دولت‌های آفریقایی میزبان برای شرکت نکردن در این رزمایش‌ها انجام شده باشد. 

وی گفت: من فکر می‌کنم آن‌چه لغو این رزمایش‌ها نشان می‌دهد این است که نفوذ آمریکا بر سایر کشورها، توانایی آن در دیکته کردن به کشور‌ها برای این‌که چه کاری انجام دهند و کشور‌ها را مجبور به پیروی از سیاست‌های واشنگتن کنند، در حال سقوط است. این موضوع باعث شده که نفوذ آمریکا در مناطقی مانند آفریقا ضعیف‌تر شود.

جانسون همچنین عنوان کرد که تصمیم نیجر، مالی و بورکینافاسو برای خروج از جامعه اقتصادی کشور‌های غرب آفریقا (ECOWAS) ممکن است با توجه به این‌که این بلوک در درجه اول به‌عنوان یک نهاد تحت نفوذ غرب در نظر گرفته می‌شود، با این تحول مرتبط باشد.

به گفته وی، این واقعیت که این کشور‌ها تصمیم گرفتند راه خود را از ECOWAS جدا کنند و موافقت‌های دوجانبه بین خود را دنبال کنند، به نظر نشانه‌هایی از فاصله گرفتن آن‌ها از کنترل آمریکا است.

افزایش مخالفت با حضور آمریکا در آفریقا

وال‌استریت ژورنال، می‎گوید که آمریکا در تلاش است تا چندین کشور غرب آفریقا را متقاعد کند تا به واشنگتن اجازه دهند از فرودگاه‌های خود برای انجام عملیات پهپادی استفاده کند. 

این نشریه مدعی شد که این اقدام ظاهرا با هدف جلوگیری از گسترش گروه‌های تروریستی در غنا، بنین و ساحل عاج است. 

روزنامه آمریکایی همچنین ادعا کرده بود که ظاهرا پهپاد‌های آمریکا ممکن است رصد هوایی تحرکات شبه‌نظامیان در امتداد ساحل را انجام داده و توصیه‌های تاکتیکی به نیرو‌های محلی در طول عملیات جنگی ارائه دهند.

اویگو اگوگو، کارشناس مسائل سیاسی معتقد است که ابتکار پهپاد‌های آمریکا در بحبوحه تغییر احساسات و نگرش عمومی در کشور‌های آفریقایی علیه حضور نظامی خارجی انجام می‌شود.

به گفته وی، نگرشی که می‌بینیم بسیار مخالف حضور نظامی خارجی، به‌ویژه کشور‌هایی مانند آمریکا است. شهروندانی که می‌دانند در طول جنگ سرد چه اتفاقی افتاد، از نیرو‌های خارجی حاضر بسیار بیزار هستند.

اگوگو همچنین می‎گوید که ماموریت‌های نظامی آمریکا و فرانسه در آفریقا کار خاصی برای بهبود وضعیت امنیتی در کشور‌هایی که در آن‌ها مستقر هستند، انجام ندادند. این در حالی است که موفقیت‌ها در مبارزه با تروریسم در منطقه در درجه اول از سوی گروه‌های نظامی مشترک چند ملیتی متشکل از واحد‌های نظامی نیجر، نیجریه، چاد، کامرون و بنین بوده است.

از نظر مردم منطقه، در حالی که فضا برای همکاری نظامی خارجی وجود دارد، اما نیازی به حضور نظامی خارجی در این قاره وجود ندارد.

انتهای پیام/


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *