صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

گفت‌وگو|

رشد سوادآموزی در ایران ۲‌ونیم برابر میانگین جهانی بوده است/ ۵ هزار نفر از آموزش‌دیدگان نهضت سوادآموزی مدرک تحصیلی بالاتر از کارشناسی دارند

۰۷ دی ۱۴۰۲ - ۰۸:۳۰:۰۱
کد خبر: ۴۷۵۱۶۴۲
رئیس سازمان سوادآموزی کشور ضمن اشاره به اینکه سوادآموزی در کشور ما ۲‌ونیم برابر بیشتر از میانگین جهانی رشد داشته است، گفت: به سمت ریشه‌کنی بی‌سوادی در میان افراد ۱۰ تا ۴۹ سال در حرکت هستیم.

علیرضا عبدی در گفت‌وگو با میزان به‌مناسبت سالروز تشکیل نهضت سوادآموزی گفت: سازمان نهضت سوادآموزی ۷ دی ماه سال ۵۸ به فرمان حضرت امام خمینی (ره) تاسیس شد، در آن هنگام بین افراد ۱۰ تا ۴۹ ساله در کشور تنها ۴۷ درصد با سواد بودند و در حال حاضر این رقم به ۹۸ درصد رسیده و رشد ۵۱ درصدی داشته است، اکنون به سمت ریشه‌کنی بی‌سوادی در میان افراد ۱۰ تا ۴۹ حرکت می‌کنیم.

وی ادامه داد: به گفته دبیر کل یونسکو سوادآموزی در دنیا طی ۴۰ سال گذشته از ۶۸ درصد به ۸۶ درصد رسیده و سواد آموزی در فضای بین‌الملل ۱۸ درصد رشد داشته است، سوادآموزی در کشور ما اما ۲‌ونیم برابر بیشتر از میانگین جهانی رشد داشته و این امر نشان‌دهنده رشد شتابان در حوزه آموزش است. از همه افرادی که در این مسیر زحمت کشیدند و موثر بودند تشکر می‌کنم و بر روح بلند حضرت امام خمینی (ره) درود می‌فرستم که مسیر پرفروغ را باز کردند.

رئیس سازمان سوادآموزی کشور با بیان اینکه بسیاری از کتاب‌های نهضت سوادآموزی با توجه به وضعیت بی‌سوادان و اشتغالشان طراحی شده است، افزود: ما برای زنان، زنان و دختران عشایر، کشاورزان، کارگران، کودکان و زندانیان به طور اختصاصی کتاب داریم چر که اگر آموزش هر فرد متناسب با شغل و شرایطش باشد و بهتر و موثرتر خواهد بود.

عبدی با اشاره به اینکه یکی از محور‌های آموزش در سازمان سوادآموزی آموزش با خانواده است، بیان کرد: اگر فرزند خانواده توانایی آموزش به والدین را داشته باشد از این ظرفیت استفاده می‌کنیم و با این اقدام تمام خانواده را محور رشد و با سوادی اعضای خانواده قرار می‌دهیم.

وی ضمن بیان اینکه در گام دوم برنامه سازمان نهضت سواد آموزی با برنامه هفتم توسعه هماهنگ است، توضیح داد: مجلس شورای اسلامی مصوبه‌ای دارد که امیدواریم توسط شورای محترم نگهبان به تصویب برسد و آن مصوبه این است که علاوه بر اهداف ریشی کنی کامل بی‌سوادی تعمیق سواد‌های جدید و آموزش همگانی در برنامه‌های نهضت سوادآموزی قرار می‌گیرد.

رئیس سازمان سوادآموزی کشور ضمن اشاره به اینکه کلاس‌گذاری نهضت در سال تحصیلی سال ۱۴۰۲ به تازگی آغاز شده و در سال گذشته در ۲۷ هزار نقطه کلاس‌گذاری صورت گرفته است، عنوان کرد: ۵ هزار نفر از افرادی که در نهضت سوادآموزی تحصیل کردند مدرک تحصیلی بالاتر از کارشناسی دارند.

انتهای پیام/

 

 


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *