صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

گزارش|

مشکلات مالباختگان پروژه حکیم از باب حقوق عامه در مرکز ارتباطات مردمی قوه‌قضاییه رسیدگی شد

۳۱ تير ۱۴۰۲ - ۰۸:۵۶:۴۴
کد خبر: ۴۷۲۴۳۰۲
دسته بندی‌: قضایی ، حقوقی
تعداد نظرات: ۱ دیدگاه
سرپرست دادسرای ناحیه ۵ گفت:دادسرا همزمان با تشکیل پرونده قضایی و رسیدگی قضایی ازجهت حقوق عامه به تکمیل پروژه حکیم و تحویل به اعضای تعاونی ورود کرد و مکاتبات متعددی را با شهرداری، اداره گاز، اداره برق، اداره آب و سایر دستگاه‌های خدمات رسان انجام داد و در نهایت تاکنون نتایج خوبی حاصل شده است.

خبرگزاری میزان - با توجه به فرمایش اخیر مقام معظم رهبری در دیدار با مسئولان قوه قضاییه، در تاریخ ۶ تیر ۱۴۰۲ مبنی بر توجه به خروجی اقدامات و فرمایشات همیشگی ریاست قوه قضاییه مبنی بر انجام اقدامات جدی با رویکرد حل مساله نسبت به درخواست‌های مردمی، اداره کل ارتباطات مردمی قوه قضاییه در خصوص پرونده کثیرالشاکی مشهور به پروژه حکیم که در شعبه ۱۰ بازپرسی دادسرای ناحیه ۵ تهران در حال رسیدگی است با دعوت از رضا تبار، معاون دادستان و سرپرست دادسرای ناحیه ۵ و تعدادی از مالباختگان به منظور اقناع مالباختگان و پاسخگویی قوه قضاییه به آنان و کمک به حل مشکل آنان در روز دوشنبه ۲۶ تیر ۱۴۰۲ جلسه‌ای ترتیب دادند که مشروح آن به شرح ذیل است.

اظهارات یکی از مالباختگان پروژه حکیم

یکی از مالباختگان پروژه حکیم در این رابطه بیان کرد: در سال ۹۹ با توجه به پیگیری دادسرای ناحیه ۵ مطلع شدیم که واحدی که خریداری کردیم به چند نفر فروخته شده و ما جز نفرات معارض در این پرونده هستیم، بنابراین پس از شکایتی که کردیم تشکیل پرونده صورت گرفت و چندین و چند بار به دادسرا مراجعه کرده و پیگیر شدیم.

وی افزود: در نهایت روند کار رو به سمت مثبت بود تا حق معارضین داده شود. در این اثنا متولی این کار یعنی شخصی که این مشکلات را ایجاد کرده بود توسط بازپرس  ممنوع الخروج شد و اموالش در اختیار دادسرا قرار گرفت و همزمان با پیگیری کار معارضین ساخت و ساز در پروژه رونق گرفت.

یکی از مالباختگان پروژه حکیم گفت: در حال حاضر با دستور قضایی ساخت و ساز پروژه صورت گرفت و تعدادی به خانه هایشان رسیدند و بقیه معارضین باقی می‌مانند که طبق گفته سرپرست دادسرای ناحیه ۵ با فروش تابلوی نفیس واگذار شده از سوی متهم پول‌ها به مردم برخواهد گشت و قرار شد به نرخ روز پرداخت شود. ما هم از دستگاه قضا تشکر می‌کنیم که مانع از تضییع حق و حقوقمان می‌شود.

اظهارات معاون دادستان و سرپرست دادسرای ناحیه ۵

رضا تبار، معاون دادستان و سرپرست دادسرای ناحیه ۵ گفت: از باب حفظ حقوق عامه و براساس گزارشات واصله به دادسرای ناحیه ۵ مبنی بر اینکه در پروژه حکیم فروش مال غیر زیاد است به همین منظور در سال ۱۴۰۰ از طرف پلیس اطلاعات پایگاه دوم نسبت به موضوع تحقیق و بررسی انجام و مشخص شد در بدو امر تعدادی از واحد‌های این پروژه به غیر واگذار شده که با شکایت ۱۳ نفر پرونده در شعبه ۱۰ بازپرسی تشکیل شد.

وی افزود: پس از تشکیل پرونده دستورات اولیه از سوی بازپرس، دایر بر ممنوع الخروجی، توقیف حساب و ممنوع المعاملگی متهم صادر شد و متهم پس از حضور، تفهیم اتهام و با قرار تامین کیفری آزاد شد.

سرپرست دادسرای ناحیه ۵ گفت: در ادامه تعداد شکات افزایش پیدا کرد و همزمان میزان قرار وثیقه نیز تشدید شد. با توجه به اینکه موضوع مدت زمان زیادی رها شده بود و  حدود ۳ هزار  واحد مسکونی برای استقرار جمعیت انسانی قریب به ۱۲۰۰۰ نفر باید اماده می شود؛ لذا دادسرا همزمان با تشکیل پرونده قضایی و رسیدگی قضایی از جهت حقوق عامه به تکمیل پروژه و تحویل به اعضای تعاونی ورود کرد  و مکاتبات متعددی را با شهرداری، اداره گاز، اداره برق، اداره آب و سایر دستگاه‌های خدمات رسان انجام داد و در نهایت تا کنون نتایج خوبی حاصل شده به طوری که بلوک B۲ تکمیل و واگذار شده و حدود ۷۰ نفر تحویل گرفتند و مابقی نیز در حال انجام است.

تبار بیان کرد: این پروژه دارای ۷ بلوک است که به جهت کمبود نقدینگی پیمانکار اصلی با همکاری دادسرا برای هر بلوک سازنده جدیدی مشخص شد که در کنار پیمانکار اصلی شروع به فعالیت کرده و در تمام بلوک‌های مربوطه در حال فعالیت بوده همچنین اقلام و اجناس کافی در محل کارگاه دپو شده و پیمانکاران مشغول به کار هستند تا این معضل اصلی منطقه ۵ که بیش از ۱۵ سال بلا اقدام رها شده بود به نتیجه برسد.

سرپرست دادسرای ناحیه ۵ گفت: اخیرا در جهت کمک به اعضای تعاونی که اکثرا از افراد متوسط و رو به پایین جامعه هستند با همکاری یکی از بانک ها و در قالب نهضت ملی مسکن قرارداد و تفاهم نامه‌ای میان هیئت مدیره تعاونی و بانک عامل منعقد تا بر اساس مقررات به هریک از اعضا جهت تکمیل پروژه با شرایط مناسب وام پرداخت شود که این موضوع یکی از اتفاقات بسیار خوب این پروژه در چند سال اخیر بوده که به نظر می‌رسد مشکل نقدینگی آن را مرتفع کند.

وی در ادامه بیان کرد: در خصوص معارضین گرچه بیش از ۱۰۰۰ نفر شکایت کیفری مطرح کردند لیکن با ارجاع امر به کارشناس رسمی دادگستری و با تشکیل یک تیم قوی مشخص شد تعداد حداکثر ۳۰۰ نفر معارض وجود دارد لذا مجددا به کارشناس ابلاغ تا نظریه تکمیلی خود را با بررسی اسناد و مدارک این ۳۰۰ نفر و همچنین با اسناد و مدارک متهم تطبیق و نظریه نهایی خود را به همراه مبلغ ریالی اخذ شده از سوی متهم ارائه تا میزان واقعی رد مال مشخص شود.

تبار اظهار کرد: از سوی متهم جهت پیشبرد پرونده، تعدادی تابلوی نفیس نیز واگذار شده تا با فروش آن‌ها علاوه بر پرداخت وجوه معارضین نسبت به تکمیل پروژه و تحویل آنان در اسرع وقت اقدام شود که در این خصوص نیز اقدامات بسیار خوبی انجام و به محض فروش آن‌ها مشکل معارضین نیز حل خواهد شد. در پایان ذکر این نکته ضروری است که حسب مقررات قانونی وظیفه دادسرا رسیدگی به پرونده، صدور قرار جلب دادرسی و کیفرخواست است، لیکن دادسرای ناحیه ۵ از باب حقوق عامه و با توجه به تاکیدات ریاست  قوه و دادستان تهران مبنی بر حل مشکل شاکیان در مرحله دادسرا این اقدامات انجام شده است.

انتهای پیام/


نظرات بینندگان
زهره نظری
|
|
۰۰:۱۱ - ۱۴۰۳/۰۳/۰۵
سلام نزدیک به دوسال است باورود قوه قضاییه وکارشناسی دادگستری تاکنون هیچ اقدامی برای مال باختگان پروژه حکیم .معارضین صورت نگرفته وبا وعده ووعیدسرگردان هستندچرا؟
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *