صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

مراحل مهم و کلید درمان چاقی/ ۸ عامل سردرد که شاید دور از ذهن باشند/درمان اورژانسی سرماخوردگی با طب سنتی

۲۱ مهر ۱۳۹۷ - ۱۴:۳۵:۰۱
کد خبر: ۴۵۹۴۴۳
اگر میخواهید بدانید چرا "درد" می‌کشیم؟ و اینکه بیماری‌های فصل پاییز را کدامند؟ حتما بسته سلامت امروز را بخوانید.
به گزارش خبرنگار گروه فضای مجازی ،مریم دماوندی مدیر علمی دپارتمان چاقی عنوان کرد: کاهش وزن با روش‌های مختلفی انجام شدنی است که به کمی اراده و تصمیم جدی نیاز دارد و گاهی چند تغییر ساده در سبک زندگی و ترک بعضی از عادت‌های غیرمفید نیز می‌تواند تاثیرات خوبی را به همراه داشته باشد.وی افزود: زمانی که در سال ۲۰۱۴ به عنوان چاقی فکر و اندیشه شد چاقی به عنوان یک بیماری شناخته شد و برای آن درمان‌های لازم تدارک دیده شد چاقی یک معیاری را دارد که به آن شاخص توده بدنی گفته می‌شود.
 

چه کسانی چاق هستند؟
دماوندی گفت: اگر شما شاخص توده بدنی تان بالای ۲۵ باشد به این معنی است که دارای اضافه وزن هستید و اگر بالای ۳۰ باشد چاق هستید وقتی که شاخص توده بدنی بالای ۳۰ می‌رود شما باید از درمان پزشکی استفاده کنید، ولی اگر بالای ۲۵ باشد به کار‌های اولیه مانند رژیم غذایی و ورزش روی آورید و در مرحله آخر درمان به آن اضافه می‌شود.مدیر علمی دپارتمان چاقی دهکده چاقی تاکید داشت: در حال حاضر حدود ۶۴۰ میلیون نفر در دنیا چاق وجود دارد که اگر بخواهیم با اضافه وزن حساب کنید حدود ۱/۹ میلیارد نفر، آدم‌های چاق و دارای اضافه وزن هستند و این موضوع نشانگر این است که حدود یک چهارم جمعیت دنیا دارای اضافه وزن و چاقی هستند و لزوم درمان برایشان ضروری است.مرحله اول درمان چاقی تغییر روش زندگی و تغذیه است و در مرحله بعدی افزایش ورزش و در مرحله آخر درمان دارویی باید شروع شود.
 
این پُرکالری‌های خوشمزه را بدون ترس از چاقی بخورید
 
برخی از اقلام غذایی پرکالری سرشار از مواد مغذی برای بدن هستند و مصرف آن‌ها نه تنها شما را چاق نمی‌کند بلکه راهی برای جلوگیری از ابتلا به شرایط خطرناک پزشکی است:

کره بادام زمینی: کره بادام زمینی در هر قاشق غذا خوری تقریبا ۹۴ کالری دارد. ۴ گرم پروتئین، ۸ گرم چربی، و ۳ گرم کربوهیدرات. کره بادام زمینی را میتوانید به راحتی با غذا‌ها مخلوط کنید. این کره را میتوانید در انواع مختلف تهیه کنید مثلا نوعی که در تکه‌های بادام زمینی هم هست و یا نوعی که کامل مخلوط شده است. کره بادام زمینی که طبیعی باشد نشانه اش این است: وقتی در قوطی آن را باز میکنید روغن باید بالایش جمع شده باشد و برای استفاده مجبورید ابتدا آن را هم بزنید. همچنین کره بادام زمینی طبیعی را باید در یخچال نگهداری کنید.

تخم مرغ: یک تخم مرغ معمولی دارای ۷۰ کالری است. ۵ گرم چربی، ۶ گرم پروتئین و مقداری کربوهیدرات. پروتئین موجود در تخم مرغ برای ساخت عضله به بدن کمک می‌کند، چربی موجود در تخم مرغ منبع قابل توجهی از انرژی را برای بدن محیا می‌کند و همچنین میزان تستوسترون را افزایش می‌دهد. تخم مرغ حاوی سطوح بالایی از اسید‌های چرب امگا ۳ است که به انعطاف مفاصل و سلامت سلول‌های بدن کمک می‌کند. یک عنصر به نام کولین نیز هست که در زرده تخم مرغ پیدا می‌شود. کولین باعث کاهش ساخت چربی در قلب می‌شود و به بازسازی سلول‌ها کمک می‌کند. همچنین مشخص شده روی خلق و خو هم تاثیر دارد.

آووکادو: سرشار از چربی‌های غیر اشباع، آنتی اکسیدان‌ها و بتاکاروتن است و مصرف آن به بهبود وضعیت حافظه کمک می‌کند، کلسترول ال دی ال را کاهش می‌دهد و باعث افزایش سطح کلسترول خوب یا همان اچ دی ال می‌شود. مصرف آووکادو جلوگیری کننده از بیماری‌های قلبی است. از آنجا که یک عدد آووکادو حاوی ۳۰ گرم چربی و ۳۲۲ کالری است، هر روز می‌توانید یک و نیم عدد از این میوه مصرف کنید.


آجیل و دانه ها: انواع آجیل سرشار از چربی‌های مفید، فیبر، ویتامین ای، منیزیم، روی، فولات و پتاسیم هستند. البته باید به این نکته توجه داشته باشید که در مصرف مغز‌های خوراکی نباید زیاده روی کنید. بادام و پسته بیشترین میزان کالری را ارائه می‌کنند. مصرف حدود ۲۳ عدد بادام یا ۴۹ عدد پسته معادل دریافت ۱۶۰ کالری است. با تقسیم بندی مناسب و رعایت اعتدال در مصرف می‌توانید اهداف کاهش وزن خود را با کمک مغز‌های خوراکی محقق سازید و به حفظ سلامت کلی بدن کمک کنید.

روغن زیتون: یک بخش اصلی از رژیم غذایی مدیترانه‌ای است و مصرف آن به طور مستقیم با کاهش خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی و برخی سرطان‌ها ارتباط دارد. روغن زیتون خاصیت ضد التهابی دارد و مصرف آن برای حفظ سلامت استخوان‌ها نیز مفید است. یک قاشق غذاخوری روغن زیتون حدود ۱۲۰ کالری دارد، از این رو، بهتر است از آن به عنوان چاشنی سالاد و برای پخت و پز سبزیجات استفاده شود. استفاده از روغن زیتون به همراه حمص به عنوان یک میان وعده سالم که به خوبی احساس سیری را در انسان ایجاد می‌کند نیز برای کاهش وزن بسیار توصیه شده است.

سیب زمینی: شاید به دلیل وجود کربوهیدرات، سیب زمینی شهرت چندانی در بین مواد غذایی نداشته باشد، اما فراموش نکنید که این ماده غذایی سرشار از آهن، پتاسیم و فیبر است. یک سیب زمینی متوسط همراه با پوست ۱۶۱ کالری دارد. سیب زمینی را به همراه کره، نیر، خامه ترش یا بیکن مصرف نکنید. نوع پخته شدن آن همراه با کمی نمک و روغن زیتون، یکی از سالم‌ترین وعده‌های غذایی است.
 
پرخوری ناشی از استرس را با ۷ روش کنترل کنید

افرادی که دچار پرخوری احساسی هستند، احساسات خود را با روی آوردن به غذا برطرف می‌کنند. به عبارت دیگر به دلیل مسائل احساسی به خوردن رو می‌آورند. با این حال توصیه‌هایی برای کنترل این عارضه وجود دارد:

حس‌های مختلف را بشناسید: یکی از دلایل این نوع خوردن ممکن است عصبانی شدن از چیزی باشد و این که به دنبال آرامش در غذا باشید. ممکن است عصر‌ها یعنی زمانی که احتمال بودن با سایرین کمتر است، بیشتر احساس تنهایی کنید و با این بهانه که غذا آرامش بخش است به آن روی بیاورید. بسیاری از افرادی که دچار خوردن احساسی هستند، می‌خواهند خلا خود را با غذا پر کنند. ممکن است بعد از برگشت به خانه احساس استرس کنید و برای رفع این حالت، به دنبال غذا باشید. ترس و تردید دیگر عوامل بی دلیل خوردن هستند. ممکن است هنگام ترس غذا را دوست قابل اعتماد خود بدانید.

غذایی که می‌خورید و حسی که دارید را یادداشت کنید: احساس‌های ناخوشایند خود را مشخص کنید و یاد بگیرید قبل از روی آوردن به غذا به عنوان منبع آرامش، چطور با احساسات مختلف مقابله کنید.

گزینه‌های جایگزین پیدا کنید: اگر غذا خوردن شما از روی یکنواختی یا تنهایی است، روش‌های دیگری برای گذراندن اوقات فراغت خود پیدا نمایید. تنهایی منجر به غمگینی و غم منجر به جدایی و کناره گیری از مردم خواهد شد.


ورزش کنید: فقط ۱۰ دقیقه پیاده روی هنگامی که احساس می‌کنید می‌خواهید غذا بخورید، باعث کاهش میزان استرس شده و میل به خوردن را کاهش می‌دهد. ورزش می‌تواند به دلیل آزاد شدن اندورفین، خلق و خوی شما را تغییر دهد.

به طبیعت پناه ببرید: دسترسی به محیط ھای طبیعی و سرسبز اثر فوق العاده‌ای بر کاھش استرس و کاھش مقدار کورتیزول خون دارد. علاوه بر این می‌توانید با پیاده روی و داشتن فعالیت بدنی در طبیعت، انرژی بیشتری نیز بسوزانید و به تناسب اندام خود کمک کنید.

غذا‌های ضد التهاب بخورید: روزانه ٩ واحد میوه و سبزی و در ھفته ٢ تا ٣ واحد ماھی ھای روغنی مصرف کنید. ھمچنین، از مواد غذایی غنی از فیبر مثل لوبیا و مغزھا استفاده کنید. به علاوه، بسیار مھم است که از مصرف مواد غذایی التھاب زا مثل چربی ھای ترانس، الکل، غلات تصفیه شده و فراوری شده و مملو از شکر و شیرینی، پرھیز کنید.

فرق گرسنگی واقعی و احساسی را تشخیص دهید: گرسنگی احساسی می‌تواند ناگهان یا در اثر چند موضوع استرس زا ایجاد شود یعنی زمانی که نشانه‌های گرسنگی را ندارید و بدون فکر شروع به خوردن می‌کنید.
 
بیماری‌های پنهانی که باعث افت انرژی در طول روز می‌شود

کاهش سطح انرژی روزانه غیر قابل توضیح، تنها نشانه کاهش کیفیت خواب نبوده و قرار نیست با استراحت کافی از بین برود.کمبود انرژی و احساس کسل بودن ۷ دلیل پزشکی هم دارد که عبارتند از:

دیابت: گروهی از بیماران دیابتی که همواره قند خون تنظیم نشده دارند، چه آن‌هایی که دارو مصرف می‌کنند و چه آن‌هایی که داروی خاصی را استفاده نمی‌کنند، معمولا در ملاقات با پزشک خود احساس خستگی و بی حالی را گزارش می‌کنند. پس اگر شما احساس بی حالی و خستگی دائمی، تاری دید، پر ادراری و پرنوشی دارید، توصیه می‌شود که آزمایش قند خون ناشتا را حتما انجام دهید.

بیماری قلبی تشخیص داده نشده: خستگی می‌تواند علامت بیماری قلبی نیز باشد، مخصوصا در زنان. محققان می‌گویند اگر شما با ورزش کردن مشکل دارید، ورزش را از سطح سبک شروع کنید. اما اگر بعد از مدتی حتی با کاهش شدت ورزش، شما همچنان احساس ناراحتی می‌کردید، ممکن است بیماری قلبی تشخیص داده نشده علت خستگی شما باشد.

افسردگی: افسردگی یک اختلال هیجانی همراه با احساس خستگی غیر قابل توضیح، عدم اشتها و احساسات منفی است که سبب کمبود انرژی در طول روز می‌شود. مبتلایان به این اختلال نیاز به مراجعه به پزشک و شروع یک برنامه درمانی برای افزایش سطح خلق و خوی و انرژی از طریق مشاوره، ورزش، و در برخی موارد تجویز دارو‌های ضد افسردگی دارند.


آپنه خواب: حتی اگر به طور کامل در طول شب بخوابید، اما مبتلا به آپنه خواب باشید و قطع تنفس را در طول شب برای چند بار تجربه کنید، باز هم در خواب عمیق شما اختلال ایجاد می‌شود و در طول روز احساس فقدان انرژی می‌کنید. یکی از راه‌های مطمئن برای کاهش آپنه خواب، از دست دادن وزن است. ترک سیگار، و مشورت با متخصصان کلینیک‌های خواب برای استفاده از دستگاه CPAP می‌تواند مفید باشد.

مشکلات تیروئید: کم کاری تیروئید منجر به اختلال در متابولیسم بدن شده و تخلیه انرژی در آن‌ها به کندی صورت می‌گیرد. افزایش وزن ناشی از کم کاری تیروئید نیز یکی از دلایل احساس کمبود انرژی در طول روز است. تجویز پزشک برای پی بردن به اختلالات تیروئید از طریق آزمایش خون می‌تواند مفید باشد.

کم خونی: کم خونی به ویژه ناشی از فقر آهن در زنان می‌تواند علت عمده کمبود انرژی باشد. شما نیاز به سلول‌های قرمز خون برا یحمل اکسیژن به بافت‌ها و اندام دیگر حیاتی دارید. برای مبارزه با کم خونی از مواد غذایی غنی از آهن مانند لوبیا، غلات سبوس دار، جگر و گوشت قرمز بدون چربی استفاده کنید.
 
۸ عامل سردرد که شاید دور از ذهن باشند

خوراکی‌ها، شرایط زندگی، استرس، رفتار‌های نامناسب و همچنین عوامل پیش‌بینی نشده دیگر می‌توانند سردرد در پی داشته باشند. با همه این احوال عواملی نیز برای سردرد وجود دارند که بسیار عجیب و غریب هستند.

پنیر
پنیر یکی از عوامل ایجاد سردرد‌های میگرنی است. برخی پنیر‌ها مانند پنیر آبی، چدار، پارمزان و پنیر سوئیسی ماده‌ای به نام تیرامین در خود دارند که می‌تواند منجر به سر درد شود. هر چه عمر خوراکی‌ها، از جمله پنیر‌ها بیشتر باشد، مقدار تیرامین موجود در آن‌ها بیشتر است.

نخوردن یک وعده غذایی
سردرد‌های ناشی از گرسنگی شکل روشنی ندارند، اما اگر یک وعده غذایی را به هر دلیلی نادیده گرفته و یا فراموش کنید، پیش از آنکه جسم احساس گرسنگی کند، سر شروع به درد کردن می‌کند. به احتمال زیاد دلیل این امر بالا رفتن قند خون باشد.

کافئین
برخلاف باور عمومی که کافئین می‌تواند سردرد‌ها را تسکین دهد، زیاده‌روی در مصرف کافئین و نوشیدنی‌ها و یا خوراکی‌های کافئین‌دار سردرد افراد تشدید می‌شود. کافئین در بسیاری از دارو‌های ضد سردرد وجود دارد، ولی نوشیدن قهوه یا نوشابه می‌تواند سردرد در پی داشته باشد. برای رهایی از سردرد‌های ناشی از کافئین نباید به یک بار مصرف محصولات کافئین‌دار را کنار گذاشت، زیرا که نبود کافئین خود دلیل دیگری برای آغاز سردرد است. بهتر است برای کنار گذاشتن کافئین، مقدار آن را به تدریج کاهش داد.

سیگار
کشیدن سیگار می‌تواند نه تنها در خود فرد سیگاری، بلکه در افراد پیرامون وی به سردرد مبتلا کند. وجود نیکوتین در دود سیگار رگ‌های خون‌رسان مغز را تنگ‌تر می‌کند. ترک سیگار به شکل کاملا مشخصی می‌تواند در تسکین سردرد‌های خوشه‌ای موثر باشد. این نوع سردرد به شدت آزارنده است و در سوی سر رخ می‌دهد و گاهی چشم و بینی را نیز درگیر می‌کند.


مدیر
مدیر، رئیس یا هر کس دیگری که سطح استرس افراد در محیط کار را افزایش دهد، می‌تواند موجب ایجاد سردرد‌های میگرنی یا سردرد‌های استرسی در آن‌ها شود. پزشکان هنوز دریافته‌اند که این پدیده چگونه رخ می‌دهد، اما عوامل بسیاری می‌توانند در این زمینه نقش داشته باشند. وجود عصب‌هایی در مغز که در انتقال پیام‌های حساس درد نقش دارند، می‌تواند از جمله این عوامل باشد.

آب و هوا
تغییر درجه آب و هوا فارغ از اینکه سرد شدن یا گرم شدن باشد، نیز می‌تواند منجر به سردرد‌های میگرنی شود. روز‌های آفتابی، بارانی، سرد می‌توانند منجر به تغییرات و فشار‌هایی شوند که باعث سردرد شود. اگر چه نمی‌توان آب و هوا را تغییر داد، ولی برای در امان ماندن از این سردردها، در روز‌های آفتابی عینک آفتابی زد و در روز‌های سرد لباس مناسب پوشید.

بوی تند
بو‌های تند و گاهی بو‌های ملایم در بیشتر افراد سردرد‌های میگرنی ایجاد می‌کنند. دلیل این موضوع هنوز مشخص نشده، ولی پژوهشگران دریافته‌اند، بوی نوع خاصی از گل‌ها سردرد بیشتری ایجاد می‌کند.

تزئینات روی سر
برخی افراد و به ویژه زنان روی سر و مو‌های خود چیز‌های مختلفی از گیره گرفته تا گل و تاج سر و ... می‌گذارند یا مو‌های خود را به روش‌های نامناسبی از جمله شیوه «دم اسبی» می‌بندند. کشیده شدن مو‌های سر در نتیجه بستن مدل دم اسبی می‌تواند باعث سردرد شود. سنگینی ناشی از تاج سر، شانه، گیره و ... و همچنین کلاه‌های تنگ نیز می‌توانند سردرد در پی داشته باشند. این سردرد‌ها معمولا بلافاصله پس از باز کردن مو‌ها رفع می‌شود.
 
پله نوردی برای سلامت قلب مفید است

دکتر مارتین گیبالا، سرپرست تیم تحقیق از دانشگاه مک مستر کانادا، به بررسی این موضوع پرداخت که چگونه ورزشکاران می‌توانند بیشترین بهره را از تمارین ورزشی شان ببرند.تیم تحقیق دریافت هفته‌ای ۳۰ دقیقه بالارفتن از پله‌ها می‌تواند به اندازه دوچرخه سواری برای مدت زمان مشابه برای سلامت قلب مفید باشد. این مطالعه شامل ۳۱ زن سالم، اما بی تحرک، بود که تنها ۱۰ دقیقه در روز به مدت ۳ بار در هفته و در طول شش هفته ورزش بالارفتن از پله‌ها را انجام دادند.

در اولین تست، شرکت کنندگان در جلسات ۲۰ ثانیه‌ای از پله‌ها بدون وقفه بالا رفتند. سپس نتایج آن با شرکت کنندگانی که در مدت مشابه رکاب زده بودند مقایسه شد.در تست دوم، افراد شرکت کننده در فواصل ۶۰ ثانیه‌ای پله‌ها را بالا و پایین می‌رفتند.
محققان دریافتند در هر دو تست بالارفتن از پله ها، آمادگی قلبی عروقی در مدت ۶ هفته به اندازه مدت مشابه تمرین دوچرخه سواری بهبود یافته بود.
 
بیماری‌های مزمن کبدی را با این گیاه شگفت‌انگیز ایرانی درمان کنید

یافته‌های یک مطالعه علمی نشان داده است که ریواس علاوه بر اثرات فوق‌العاده درمانی، در درمان بیماری مزمن کبد نیز موثر است.در یک مطالعه منتشر شده در مجله طب سنتی چینی، دانشمندان به بررسی ایمنی و کارایی فرمول‌های گیاهی چینی نزدیک به ریواس در درمان آنسفالوپاتی کبدی (HE) پرداختند؛ آنسفالوپاتی کبدی اختلال عملکرد مغز ناشی از بیماری مزمن کبد است.
 

خواص درمانی ریواس در بدن
یافته‌های این مطالعه نشان می‌دهد که فرمول ریواس می‌تواند با کاهش نفوذپذیری روده از دهانه روده محافظت کند، همچنین ریواس قادر است انتقال باکتری را در مرحله اولیه سپتیسمی یا گندخونی مهار کند.محققان این مطالعه با انجام تحقیقات و مطالعه بر موش‌های مبتلا به پانکراتیت شدید نشان دادند که ریواس می‌تواند عملکرد روده را تنظیم و مانع از واکنش شدید و التهاب روده شود.همچنین طبق مطالعات انجام شده دیگر، ریواس می‌تواند لیپوپلی ساکارید را در بیماران مبتلا به هپاتیت B. کاهش دهد؛ یافته‌های این تحقیق حاکی از آن است که ریواس می‌تواند برای درمان بیماری‌های کبدی به شدت مورد استفاده قرار گیرد. در واقع ریواس می‌تواند یک درمان جایگزین موثر برای بیماری‌های کبدی باشد.

مزایای دارویی ریواس
ریواس به طور گسترده‌ای در طب سنتی چینی برای درمان، پیشگیری و مهار علائم بیماری‌های مختلف مانند تب، سردرد، درد دندان، زخم و مشکلات خاص کبدی کاربرد داشت؛ همچنین شناخته شده است که مشکلات معده مانند یبوست مزمن، اسهال، و نفخ، و همچنین سنگ کلیه و نقرس را درمان و تسکین می‌دهد.ساقه و ریشه ریواس به علت داشتن ترکیبات ارگانیک به نام آنتراکینون گلیکوزیدها، دارای خاصیت ضدیبوست است. علاوه بر این، ساقه ریواس منبع غنی فیبر نامحلول است و به بهبود هضم غذا و دفع بیشتر مواد سمی کمک می‌کند.برای درمان خانگی یبوست، ساقه‌های پخته شده ریواس را با آب جوشیده، شکر و دانه‌های ترجیحا خیس نشده چیا مخلوط و آن را همراه با صبحانه خود میل کنید.همچنین فیبر نامحلول در ساقه‌های ریواس دارای سطح پایینی از کلسترول بد (کلسترول LDL) است؛ بنابراین ساقه ریواس می‌تواند از بیماری‌های قلبی عروقی و سایر مشکلات مرتبط با آن جلوگیری کند.ساقه ریواس حاوی پلی فنول‌هایی مانند آنتوسیانین است. گفته می‌شود آنتوسیانین‌ها خواص ضد سرطان دارند. همچنین یافته‌های ابتدایی تحقیقات علمی نشان می‌دهد که آنتراکینون‌ها اثرات ضد انعقادی بر روی سلول‌های سرطانی پانکراس دارند.
 
درمان اورژانسی سرماخوردگی با طب سنتی+ دستورالعمل

حیدر عظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی با بیان اینکه سرماخوردگی با تب، لرزش و آبریزش بینی همراه است گفت: ویروس‌ها و باکتری‌های موجود در بدن باعث بروز سرماخوردگی در انسان می‌شود.عظمایی با اشاره به تاثیر سبزیجات و گیاهان در بدن افراد، اظهار داشت: افراد مبتلا به سرماخوردگی باید از مصرف غذا‌های چرب و سنگین، سرخ کردنی، تخم مرغ، ساندویچ، کنسرو و تنقلات مصنوعی همچون چیپس و پفک پرهیز کنند.


وی با بیان اینکه مصرف مرکبات باعث تقویت سیستم ایمنی بدن می‌شود، تاکید کرد: مصرف مرکبات همچون پرتقال، لیمو شیرین، نارنگی و سیب به دلیل اینکه حاوی ویتامین c هستند از بروز سرماخوردگی جلوگیری می‌کند.عظمایی به خوردن سوپ داغ با پیاز، سیر و مقداری فلفل اشاره کرد و افزود: شربت عسل، لیموترش همراه با مقداری آب جوش را با هم مخلوط کرده و میل کنید.این محقق و پژوهشگر طب سنتی با اشاره به مصرف دمنوش‌های گیاهی تصریح کرد: دمنوش‌های آویشن شیرازی، دارچین، اسطو خودوس، بادرنجبویه، مریم گلی و زنجبیل در درمان سرماخوردگی تاثیر بسزایی دارد.به گفته عظمایی، مصرف ترکیب دمنوش‌هایی همچون ۲۵ گرم آویشن شیرازی، ۱۰ گرم پونه کوهی، ۱۰ گرم گل ختمی، ۱۰ گرمگل پنیرک و ۲۵ گرم گل زوفا گیاهی باعث بهبود سرفه، از بین بردن خلط، عفونت، ویروس و سرماخوردگی افراد می‌شود.وی با بیان اینکه بعضی افراد همراه با سرماخوردگی، ریه شان خشک و یا خلط آور می‌شود، عنوان کرد: این بیماران گیاهانی همچون قدومه شیرازی، بارهنگ و گل بنفشه را جهت آبدار شدن در آب جوش بریزند و میل کنند.به گفته محقق و پژوهشگر طب سنتی، در زمان سرماخوردن پشت کمر و پهلو را با روغن بادام تلخ یا سیاه دانه چرب کنید و با استفاده از بادکش ماساژ دهید.

عظمایی با اشاره به اینکه استنشاق آب نمک و سرم نمکی نیز برای ازبین بردن میکروب‌ها موثر است، عنوان کرد: یکی از عوامل سرماخوردگی عفونت‌های سینوزیت است که اگر این عارضه عفونت قبلی داشته باشد زمینه را برای سرماخوردگی فراهم می‌کند.این محقق و پژوهشگر طب سنتی با اشاره به ترکیب بخور اکالیپتوس به همراه بابونه، آویشن و پونه اشاره کرد و افزود: استنشاق بخور اکالیپتوس باعث ازبین رفتن میکروب‌ها و عفونت‌های بدن می‌شود. وی با بیان اینکه شلغم خاصیت ضد عفونی دارد، تصریح کرد: مصرف مخلوط شلغم رنده شده همراه با عسل، باعث بهبود سرماخوردگی در افراد می‌شود.
 
چرا "درد" می‌کشیم؟

دکتر علیرضا احمدی فلوشیپ فوق تخصصی درد درد را احساسی ناخوشایند دانست که به طور معمول بروز آن همزمان با یک اختلال روحی و یا جسمی در بدن است و افزود: عملا وجود درد هشداری است که به فرد اعلام می‌کند مشکلی در بدن وجود دارد.وی افزود: درد‌ها به دو دسته مزمن و حاد تقسیم بندی می‌شوند که در این میان درد‌های حاد یاری‌رسان بوده و بصورت موقت بروز می‌کنند و بروز آن‌ها هشداری نسبت به وجود مشکلی در بدن است. بطور مثال در بحث مشکل آپاندیس درد حاد داریم که به فرد اعلام می‌کند مشکلی در بدن وجود دارد که باید هرچه سریع‌تر رفع شود.احمدی خاطرنشان کرد: بطور معمول ۵۰ تا ۷۵ درصد افراد در طول زندگی خود حداقل یک بار درد شدید را تجربه می‌کنند.


وی افزود: دسته دیگر دردها، درد‌های مزمن هستند که عملا هشداری در پی ندارند و همواره در کنار بیماری در وجود افراد هستند و فرد را آزاد می‌دهند؛ بطور مثال در فرد مبتلا به سرطان، درد دیگر هشداری نیست و این درد تنها رنج‌های او را افزایش می‌دهد و به نوعی بیمار زجر می‌کشد و به این ترتیب تلاش می‌شود از درد‌های او کاسته شود.این فلوشیپ فوق تخصص درد با بیان اینکه هرساله در روز جهانی درد، سیاست‌های کلی در خصوص درد تعریف می‌شود، گفت: امسال سیاست کلی بر این است که بر آموزش‌های کاهش درد برای بیماران و خانواده‌های آن‌ها و گروه‌های تخصصی در این حوزه تاکید شود.وی افزود: بنا بر اعلام سازمان جهانی بهداشت از هر پنج نفر در دنیا، یک نفر از درد مزمن رنج می‌برد که نیاز است راهکار‌هایی در خصوص کاهش میزان درد به این افراد ارائه شود.این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه اظهار کرد: در درد حاد، با حل مشکل، درد به طور کامل از بین می‌رود. اما درد مزمن مانند سردرد‌های میگرنی عملا از بین نمی‌روند، اما می‌شود آن‌ها را تاحدی کاهش داد.احمدی تصریح کرد: البته بهتر است این درد در حد کم باقی بماند؛ چرا که هشدار مداومی برای افراد است که از برخی رفتار‌های پرخطر که بیماری آن‌ها را تشدید می‌کند، خودداری کنند.وی در ادامه با بیان اینکه درد‌ها بر اساس میزان شدت، درجه بندی مختلفی دارند، گفت: در یکی از درجه بندی‌ها، درد‌ها بر اساس میزان شدت از یک تا ۱۰ شماره‌گذاری می‌شوند.
 
بیماری‌های فصل پاییز را بشناسید

با فرا رسیدن فصل پاییز در حالی که هیجان بازگشایی مدارس و مراکز مختلف آموزشی به خانه اکثر افراد می‌آید، اما متاسفانه بیماری هایی، چون سرماخوردگی و یا آسم هم مردم را به زحمت می‌اندازد.در این مقاله به برخی از مهم‌ترین بیماری‌های فصل پاییز و روش‌های پیشگیری و یا درمان آن‌ها اشاره شده است.

سرماخوردگی و گلودرد
فصل پاییز و البته زمستان، زمان اوج ابتلا به بسیاری از بیماری‌های ویروسی، به ویژه آنفلوانزاست.ویروس‌ها به راحتی بین افراد سرایت کرده و به ویژه برای افراد مسن، جوان و کسانی که از سیستم ایمنی ضعیفی برخوردارند، خطرناک هستند.برای پیشگیری از ابتلا به این بیماری‌ها بهتر است فضای داخل خانه و محل کار خود را تمیز نگه دارید. همچنین، ابزار و لوازمی مثل موبایل، کنترل تلویزیون و یا دستگیره در را که معمولا زیاد مورد استفاده قرار می‌گیرد را مدام ضد عفونی کنید. همچنین به طور مرتب دست‌های خود را بشویید.

حساسیت و آسم
شروع فصل پاییز گرده افشانی گیاهان مختلف و همچنین ریزش برگ درختان ممکن است در برخی از افراد مستعد، ایجاد حساسیت کند. بنابراین، موقع جمع آوری برگ‌ها باید مواظب گرد و غبار و همچنین قارچ‌های موجود روی برگ‌ها بوده و از استنشاق آن‌ها پرهیز کنید. به ویژه افرادی که حساسیت بالایی دارند بهتر است از قرار گرفتن در پارک، باغ و یا نزدیک درختان و گل و گیاه به شدت اجتناب کنند.

کاهش دمای بدن و مشکلات قلبی
افرادی که مشکلات قلبی – عروقی دارند معمولا در فصول سرد دچار درد قفسه سینه شده و به بیماری موسوم به آنژین صدری مبتلا می‌شوند. بنابراین، این افراد باید از انجام کار‌های سنگین مثل بلند کردن اجسام سنگین اجتناب نمایند. کاهش دمای بدن هم زمانی رخ می‌دهد که بدن به تنهایی نمی‌تواند خود را گرم نگهدارد.پس توصیه می‌شود نسبت به روز‌های گرم تابستان، اکنون لباس‌های ضخیم تری بپوشید و مراقب باشید دمای بدن تان کم نشود. زیرا به محض سرد شدن بدن، فرد در معرض بیماری‌های این فصل قرار می‌گیرد.


التهاب مفاصل (آرتروز)
تغییرات در فشار هوا و همچنین پایین آمدن دما ممکن است باعث بروز درد‌های مفصلی و ماهیچه‌ای در افراد می‌شود. از طرفی دیگر، کم تحرکی، میزان این درد‌ها را به مراتب بیشتر و عمیق‌تر می‌کند. بنابراین، افراد باید روزانه با انجام ورزش‌های سبک، فعالیت بدنی مطلوبی داشته و دمای بدن خویش را بالا نگه دارند تا از میزان درد‌های آن‌ها کاسته شود.

اختلالات خلقی فصلی
معمولا با شروع فصل سرما، برخی از افراد مبتلا به افسردگی فصلی گشته و از لحاظ روحی و روانی دچار اختلال می‌شوند. مطالعات نشان می‌دهد که شیوع افسردگی فصلی در بین زنان به مراتب بیشتر از مردان است اما، علائم این اختلال در مردان شدیدتر می‌باشد.البته، عوامل دیگری از قبیل: وراثت، محیط زندگی و یا شرایط کاری هم می‌تواند به شدت این مشکل دامن بزند. برای افرادی که علائم شدیدی از خود نشان می‌دهند معمولا دارو تجویز می‌شود، اما افسردگی اشخاصی که علائم شدیدی ندارند با چند جلسه گفتار و یا نوردرمانی، درمان خواهد شد.در واقع، نوردرمانی به عنوان یک محرک، واکنش‌های شیمیایی مغز را تغییر داده و حالت روحی و روان شخص را بهبود می‌بخشد. نور درمانی یا فتوتراپی (درگذشته هلیودرمانی نامیده می‌شد) شامل قرار گرفتن در معرض نور روز و یا طول موج خاصی از نور با استفاده از لیزر، دیود‌های ساطع کننده نور، لامپ‌های فلورسنت و یا لامپ‌های بسیار روشن، نور تمام-طیف، که معمولاً با دستگاه‌های مختلف کنترل می‌شود، می‌باشد. فرد افسرده با قرار گرفتن در معرض این نور به مدت لازم، بهبود می‌یابد.

: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانه های داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه ای منتشر می شود.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *