بحران مهاجرتی اروپا و مواجهه پناهجویان با تبعیض
خبرگزاری میزان – کمیسیاریای عالی پناهندگان سازمان ملل میگوید که از ماه فوریه تاکنون حدود پنج میلیون نفر از مردم اوکراین خاک این کشور را ترک کرده و به کشورهای اروپایی رفتهاند.
به گزارش «واشنگتن پست»، آنها تاکنون در اروپا به خوبی مورد استقبال قرار گرفتهاند؛ اتحادیه اروپا به آنها حق زندگی، کار و دریافت خدمات اجتماعی را در هر یک از 27 کشور عضو خود به مدت سه سال داده است.
با این حال، هیچ تضمینی وجود ندارد که استقبال از آنها کمرنگ نشود، همانطور که برای پناهجویان از خاورمیانه، آسیا و آفریقا در طول بحران سال 2015 رخ داد.
پناهجویان اوکراینی به کجا رفتهاند؟ لهستان مقصد شماره یک پناهجویان اوکراینی است و دولت این کشور در امتداد مرز مشترک 500 کیلومتری (311 مایلی) با اوکراین، نقاط پذیرش ایجاد کرد و شهروندان آن برای کمک به اوکراینیها به خط شدند.
سایر کشورهای مرزی رومانی، مجارستان، مولداوی و اسلواکی نیز به عنوان مناطق اصلی فرود پناهجویان عمل کردند و از طریق آنها، پناهجویان در بسیاری از کشورهای اروپایی گسترش یافتند.
- بیشتر بخوانید:
- بحران مهاجرتی اروپا همچنان در حال تشدید شدن است
- اروپا مسئولیت خود را در قبال پناهجویان انجام نمیدهد
اگرچه از پناهجویان اوکراینی استقبال گرمی به عمل آمده اما با این حال با همه پناهندگان به یک شیوه رفتار نمیشد و برخی با تبعیض مواجه شدند.
آیا این استقبال دوام خواهد داشت؟ این موضوعی نامشخص است؛ در طول بحران 2015 در بسیاری از کشورها، به ویژه در اوایل، موجی از همبستگی وجود داشت و کمکهای مالی به آژانسهای کمکرسانی افزایش یافت و مردم فشار زیادی بر دولتهای اروپایی وارد کردند تا کمکهای بیشتری انجام دهند.
اما با ادامه بحران پناهجویان، تعدادی از کشورهای اتحادیه اروپا کنترلهای مرزی را تشدید کردند، در حالی که برخی دیگر حصارهایی را در امتداد بخشهایی از مرزهای خود ایجاد کردند تا پناهجویان قادر به ورود به خاک آنها نباشند.
انتهای پیام/