صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

ترفندهایی برای کاهش وزن در ماه مبارک رمضان

۱۹ خرداد ۱۳۹۷ - ۱۰:۰۲:۰۳
کد خبر: ۴۱۸۷۰۷
پرهیز از پرخوری در ماه رمضان ۴ تا ۸ کیلو وزن را کاهش می‌دهد.

به گزارش گروه فضای مجازی ،  روزه داران با داشتن برنامه ریزی مناسب غذایی و پرهیز از پرخوری در زمان افطار و سحر می‌توانند بین ۴ تا ۸ کیلو از ورن خود را کاهش دهند.

رعایت برنامه ریزی صحیح تغذیه در ایام ماه مبارک رمضان برای روزه داران از اهمیت بسیاری برخوردار است تا بتوانند آمادگی لازم را برای بهره گیری از برکات معنوی و مناجات با پروردگار را به نحو بسیار مطلوب به انجام برسانند.

زیاده خوردن به بدن انسان آسیب می‌رساند و از نظر علمی زیاده روی کردن در خوردن انواع غذا‌ها، چربی‌ها و قند‌ها مشکلات و بیماری‌هایی از قبیل: فشار خون، دیابت، قلبی و عروقی آتروز، و حتی ریسک سرطان را افزایش می‌دهد.

ماه مبارک رمضان تمرینی است برای کم خوری و دوری از پرخوری است و با رعایت مقدار مصرف و تامین نیاز‌های غذایی در حد قابل قبول در این ماه می‌توان از زیان‌های ناشی از کمبود غذایی در امان بود.

اغلب افراد جامعه پس از ماه رمضان دچار اضافه وزن می‌شوند در حالی که یک روزه دار با برنامه ریزی تغذیه‌ای می‌تواند معادل غذای مورد نیاز روزانه خود را به جای چند وعده، در دو وعده افطار و سحری دریافت کند و از این رو در اکثر موارد کاهش وزن اتفاق می‌افتد و این کاهش وزن به علت سوزاندن مقداری از چربی‌های ذخیره‌ای بدن است.

نوجوانان برنامه غذایی ایام روزه داری را به گونه‌ای انتخاب کنند که میزان کالری و پروتئین توصیه شده روزانه را در دو وعده افطار و سحری دریافت نمایند و از خوردن غذا‌های پُرحجم، کم کالری و بسیار آبکی در افطار خودداری کنند و حتما برای صرف سحری از خواب برخیزند. نوجوانان باید سبزیجات تازه، میوه و مقدار کافی آب و نوشیدنی‌ها مثل چای کم رنگ، آب میوه را در فاصله افطار تا سحر مصرف کنند.

نوشیدن آب فراوان در وسط غذا یا بلافاصله پس از مصرف غذا، نیز موجب رقیق شدن شیره گوارشی و اختلال در هضم غذا می‌شود. لازم است حداقل در ساعات روزه داری از فعالیت‌های سنگین ورزشی که موجب تشنگی آن‌ها می‌شود و نیاز‌های غذایی آن‌ها را به شدت افزایش می‌دهد، خودداری کنند. غذای افطاری برای اعضای خانواده می‌تواند مجموعه‌ای از صبحانه مانند چای شیرین و شیر ولرم و مصرف مقداری کمی نان و پنیر به همراه سوپ و با سپس با فاصله یک تا ۲ ساعت شام با اندکی تغییر و کاهش حجم باشد به آرامی، اما در یک وعده میل کنند.

در فاصله افطار تا سحر از خوردن تنقلات خودداری کنید تا معده آن‌ها به هنگام صرف سحری به طور کامل خالی و آماده غذای سحر باشد. مصرف میوه و سبزی در وعده‌های سحر و افطار تاکید مس شود و میوه‌ها و سبزیجات، به دلیل ماندگاری بیشتری که در بدن دارد، ضمن اینکه سیری طولانی تری را ایجاد می‌کند حاوی مقدار زیادی آب است که با تامین آب مورد نیاز بدن از بروز تشنگی جلوگیری می‌کند. مصرف مواد پروتیین دار مثل گوشت، لبنیات و به خصوص ماست در وعده سحری ضمن ایجاد سیری طولانی‌تر، مانع از بروز تشنگی می‌شود.

مصرف مواد چرب و نمک توصیه نمی‌شود، مصرف مواد پر چرب هر چند انرژی بیشتری می‌دهد، اما باعث تشنگی بیشتری هم می‌شود علاوه بر این کربوهیدرات‌ها و مواد قندی نیز ایجاد تشنگی بیشتری می‌کند و مصرف آن‌ها در وعده سحری توصیه نمی‌شود. مواد قندی به لحاظ اینکه زودتر از معده عبور می‌کند و زودتر هضم می‌شود زودتر هم ایجاد گرسنگی می‌کند و بهتر است مصرف این گونه مواد بیشتر در وعده افطار در حد مجاز استفاده شود. نوشیدنی‌های گازدار ادرار آور است و این عامل باعث می‌شود نه تنها خوردن آن‌ها آب مورد نیاز بدن را تامین نمی‌کند، بلکه با مصرف آنها، آب بدن به میزان بیشتری دفع شود.

 

منبع: بیتوته

 

 



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *