مردم ایران با اهدای خون تا به امروز جان ۱۵۰ میلیون انسان را نجات دادهاند
خبرگزاری میزان- مصطفی جمالیدر همایش روز جهانی اهداکنندگان خون با بیان اینکه حدود ۵۰ میلیون واحد خون از سالیان گذشته تا به امروز اهدا شده است که با توجه به تقسی هر واحد خون به ۳ بخش پلاسما، پلاکت و گلبول قرمز جان ۱۵۰ میلیون انسان نجات یافته است.
وی ضمن اشاره به اینکه در سال گذشته نیاز بیمارستانها به خون را به طور کامل تامین کردهایم، ادامه داد: یک پزشک انتقال خون در طول زمان خدمتش جان ۳۰۰ هزار بیمار را نجات میدهد و به همین دلیل باید قدردان زحماتشان باشیم.
مدیر عامل سازمان انتقال خون ایران با بیان اینکه ایران بیشترین میزان اهدای خون در منطقه مدیترانه شرقی را دارد افزود: در حال حاضر اهدای خون تصمیمی آگاهانه و مسئولانه است و باید به گونهای برنامهریزی شود که نوجوانان همانگونه که دوست دارند در آینده همچون هنرمندان و ورزشکاران مشهور شوند تلاش کننده تا در آینده از اهداکنندگان خون باشند.
سید جعفر حسین، نماینده سازمان جهانی بهداشت در جمهوری اسلامی ایران نیز در این همایش گفت: هر ساله در ۱۴ ژوئن همه کشورها در سراسر جهان روز جهانی اهدا کنندگان خون را جشن میگیرند و کمپین امسال بر بیمارانی متمرکز است که به حمایت مادام العمر تزریق خون یا داروهای مشتق از پلاسما نیازمند هستند.
وی ضمن اشاره به اینکه اهدای خون سالانه جان میلیونها نفر را نجات میدهد، ادامه داد: خون و محصولات آن میتواند به زنان مبتلا به خونریزی مرتبط با بارداری و زایمان، کودکان مبتلا به کم خونی شدید، بیماران مبتلا به اختلالات ارثی مانند تالاسمی و قربانیان تروما ناشی از شرایط اضطراری بلایا و حوادث کمک کند.
نماینده سازمان جهانی بهداشت در جمهوری اسلامی ایران با بیان اینکه بسیاری از کشورهای منطقه مدیترانه شرقی سازمان جهانی بهداشت با چالشهایی در تهیه خون کافی و در عین حال تضمین کیفیت و سلامت آن به ویژه در مواقع اضطراری و بحرانهای بشر دوستانه مواجه هستند، افزود: اهداکنندگان خون داوطلبانه و بدون چشمداشت مادی میتوانند از طریق اهدای مستمر، خون کافی را برای تامین نیازهای بیماران تضمین کنند.
وی عنوان کرد: سازمان انتقال خون ایران که مرکز همکار سازمان جهانی بهداشت است مجدانه تلاش میکند تا دسترسی افراد نیازمند به خون و فرآوردههای خونی سالم را بهبود بخشد. تلاشهای ارزنده سازمان انتقال خون، ایران را به یکی از قویترین کشورهای منطقه مدیترانه شرقی از نظر دانش و تجربیات اهدای خون تبدیل کرده است. ما امیدواریم همکاریهای خود را با انتقال خون ایران گسترش دهیم.
محمدشریف ملک زاده، معاون فرهنگی و اجتماعی معاون اول رئیس جمهور نیز در این مراسم اظهار کرد: اهدا کنندگان خون، مدافعان حیات هستند و اقدام آنها برای انسانهای دیگر دارای جنبههای مادی و معنوی است و حتی در حکمرانی هم نقش موثر دارد، خون عصاره یک انسان متعالی است که خارج می شود و به مثابه شعور و معرفت است و به انسان دیگری منتقل میشود و به همین دلیل اهداکنندگان خون همچون سرداران فداکار هستند.
وی ضمن اشاره به اینکه جریان حکمرانی در جهان امروز در حال تغییر کردن است و نمی شود با الگوی دیوان سالارانه قدیمی، حکمرانی کرد، ادامه داد: اهداکنندگان هم در حکمرانی کشور نقش تحول آفرینی دارند و نباید نقش آنها را صرفاً به اهدای خون تقلیل داد، در کشوری که مردمانش به فتوت و جوانمردی زبانزد هستند، وجود یک میلیون اهداکننده خون رقم بالایی نیست و همه باید مبلغ اهدای خون و رسانه سیار تبلیغ این اقدام ارزشمند باشیم، چرا که ارتقای زنجیره اهدای خون حتماً نیاز به جهاد دارد.
معاون فرهنگی و اجتماعی معاون اول رئیس جمهور افزود: کمتر از ۵۰ شرکت دانش بنیان با سازمان اهدای خون همکاری دارند و باید این تعداد افزایش یابد و جریان اجتماعی نیز به سمت اهدای خون معطوف شود.
انتهای پیام/