اجرای «آیین نامه مراقبت بعد از خروج معتادان» مستلزم همکاری همه دستگاهها است
خبرگزاری میزان - جوهری گفت: کاهش آسیب معتادان موضوع ماده 16 در استان البرز و اجرایی کردن آیین نامه مراقبت بعد از خروج معتادان به منظور باز اجتماعی کردن آنها مستلزم همکاری کلیه دستگاههای ذیربط است.
خبرگزاری میزان -
به گزارش ، نشست تخصصی اصلاح و باز اجتماعی کردن آسیب دیدگان اجتماعی و پیگیری وظایف دستگاهها براساس آیین نامه مراقبت بعد از خروج معتادان در محل معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم استان البرز برگزار و شرح وظایف ادارات و نهادهای دخیل در اجرای این آیین نامه به نمایندگان ادارات و نهادهای ذیربط ابلاغ و مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
مهدی جوهری معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان البرز در این نشست ضمن اشاره به فعالیتهای انجام شده در سال گذشته در خصوص مراقبت بعد از خروج معتادان، اظهار کرد: راه اندازی مرکز نگهداری درمان و کاهش آسیب معتادان موضوع ماده 16 در استان البرز و اجرایی کردن آیین نامه مراقبت بعد از خروج معتادان به منظور باز اجتماعی کردن آنها مستلزم همکاری کلیه دستگاههای ذیربط است.
وی ادامه داد: در این راستا اداره کل پیشگیریهای فرهنگی و اجتماعی معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضائیه شرح وظایف ادارات و نهادهای دخیل در اجرای این طرح را استتخراج کرده است.
غیاثی مدیر مرکز نگهداری، درمان و کاهش آسیب معتادان موضوع ماده 16 استان البرز نیز از جمله مشکلات جدی این مرکز را حضور معتادانی دانست که از شهرستانهای دیگر به این مرکز وارد میشوند و گفت: این افراد در استان البرز خانوادهای ندارند که این تعداد یک سوم مراجعین ما را در برمی گیرد؛ چرا که لازم است همزمان با درمان معتادین در این مراکز، خانوادهها نیز آموزشهای لازم را توسط بهزیستی بگذرانند.
وی ادامه داد: از جمله مشکلات دیگر این حوزه بحث اشتغال معتادان است که پس از خروج از این مرکز نمیتوانند شغل مناسبی داشته باشند که این خود زمینه ساز بازگشت به سوی مواد مخدر است.
صمدی معاون دادستان مرکز استان البرز نیز با اشاره به این مسئله، مشمولان ماده 16 را معتادان متجاهر دانست که اصولاً بضاعتی ندارند و بی خانمان هستند، چرا که در غیر این صورت مشمول ماده 15 خواهند شد، از این رو منع یا محدودیت رانندگی برای معتادانی که امکان داشتن وسیله نقلیه ندارند نمیتواند موضوعیت داشته باشد.
همچنین محرابی دبیر کمیته فرهنگی و پیشگیری شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر ظرفیت و امکانات دولت را برای انجام این کار کافی ندانست و استفاده از ظرفیت شرکای غیر دولتی را لازم و ضروری دانست.
وی اظهار امیدواری کرد که برنامهای برای کارفرمایان برگزار شود و شغلهای مورد تقاضای خود را به اداره فنی و حرفهای استان البرز اعلام کنند تا این اداره کل نسبت به برگزاری دورههای آموزشی اقدامات لازم را انجام دهند.
پور ممتاز کارشناس توسعه مشارکتها و درمان شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر نیز بر استفاده از ظرفیت سازمانهای مردم نهاد تاکید کرد.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *