"عربستان و قطر" در حال ترویج وهابیت در منطقه هستند

3:00 - 20 آبان 1394
کد خبر: ۹۶۸۸۵
خبرگزاری میزان - تحلیلگر مسایل سیاسی با اشاره به جمله‌ای از ژنرال دو گُل، کفت: ژنرال دو گُل معتقد بود که چین قدمتی فراتر از تاریخ دارد، اما باید گفت که ایران نیز از تاریخ قدیمی‌تر است.
به گزارش نشست تحولات ژئوپولتیک جهان در سال 2015 با حضور میشل فوشه، استاد برجسته علوم ژئوپولوتیک از کشور فرانسه، جمعی از اساتید، مسؤولان اسبق در وزارت خارجه و دانشجویان علوم سیاسی غروب دوشنبه 18 آبان در محل خانه اندیشمندان برگزار شد.
 
در این نشست، فوشه با اشاره به موضوع تجزیه در کشورها، گفت: اصولا باید با مسأله تجزیه مخالفت کرد، زیرا بحث تجزیه در کشورهایی همچون عراق، سوریه و یمن پیامدهایی زیادی را برای منطقه خواهد داشت، ضمن این‌که این موضوع برآمده تضعیف قدرت‌های منطقه‌ای است.
 
وی افزود: امروز در کشور عراق شاهد تقابل شیعه و سنی هستیم، زیرا با وجود اکثریت شیعی در این کشور سنی‌هایی وجود دارند که دیگر مانند سابق قدرت ندارند، همین امر باعث رویارویی این دو گروه شده است، علاوه بر این عراق از لحاظ ژئوپولوتیک یک وضعیت خاص و در عین حال پیچیده را دارد.
 
استاد ژئوپولوتیک فرانسوی در خصوص وضعیت سوریه نیز، گفت: در سوریه با نظامی رو به‌رو هستیم که 65 درصد مردم را اهل تسنن تشکیل می‌دهند، ضمن این‌که در این کشور کردها نیز حضور دارند و می‌توانند نقش موثری ایفا کنند.
 
فوشه ادامه داد: باید بخش کردنشین عراق به‌صورت خودمختار اداره شود اما این بدین معنا نیست که عراق تجزیه شود، ضمن این‌که در کشورهای عربی شاهد هستیم که رهبری‌های متمرکز و ملی دیگر وجود ندارد.
 
وی در خصوص گرایش به آمریکا در منطقه، بیان داشت: در بیشتر کشورهای منطقه خود حکومت‌ها هستند که به آمریکا گرایش دارند و خواهان حضور ایالات متحده در کشور خود می‌باشند، برای مثال کشور امارات از آمریکا خواست تا در راه مقابله با ایران به او کمک کند اما آمریکا به‌دلیل منافع خود در منطقه به این پیشنهاد پاسخ منفی داد.
 
فوشه با اشاره به موضوع بهار عربی، ابراز داشت: پس از موضوع بهار عربی، بسیاری از کشورهای قیام کننده با مشکل رو‌ به‌رو شدند و تنها کشوری که تقریبا ثبات خود را حفظ کرد تونس بود.
 
استاد برجسته ژئوپولوتیک فرانسوی در خصوص چین نیز اظهار کرد: یکی از بزرگترین قدرت‌‎ها چین است، این کشور با آمریکا منافع مشترکی دارد اما از نظر استراتژیک در تقابل با آمریکاست، ضمن این‌که ایران و فرانسه نیز از بُعد استراتژیک همین وضعیت را باهم دارند. 
 
فوشه با پرداختن به دخالت نظامی روسه در سوریه، تاکید کرد: اقدام روسیه برای جهان یک نوع شوک ایجاد کرد، البته این اقدام برای ایران شوک‌آور نبود، باید در نظر داشت که روسیه در سوریه به‌دلیل سابقه تاریخی و هزارن شهروند دو ملیتی دلایلی زیادی را دارد تا دست به اقدام نظامی بر علیه دعش بزند، ضمن این‌که بیش از 4 هزار روس در بین گروه‌های تکفیری دیده می‌شوند.
 
وی ادامه داد: باید در نظر داشت که روسیه و سوریه اختلاف مرزی آن‌چنانی با یکدیگر ندارند، ضمن این‌که موضوع مسیحیان نیز می‌تواند یکی از دلایل حضور نظامی روسیه در سوریه باشد.
 
فوشه در پایان، گفت: امروز قطری‌ها و در کنار آن‌ها سعودی‌ها با خرج کردن پول‌های هنگفت در حال ترویج وهابیت در منطقه هستند. 
 
گفتنی است، این نشست با همکاری انجمن علوم سیاسی ایران، خانه اندیشمندان علوم انسانی، قطب علمی دانشگاه تربیت مدرس و انجمن ژئوپولوتیک ایران برگزار شد، ضمن این‌که در پایان این نشست از آقای میشل فوشه تقدیر به‌عمل آمد.
/انتهای پیام/

: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانه‌های داخلی و خارجی لزوما به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفا جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه‌ای منتشر می‌شود.


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *