ستاری: دانشگاه نبايد متكی به بودجه دولت باشد/ آينده ما در صنعت شن و سيمان نيست
یونسیان افزود: 31 اختراع بين المللي تا كنون توسط دانشگاه ثبت شده است.
مراجعه 6 ميليون و 600 نفر به بيمارستان زیر نظر دانشگاه علوم پزشگي
بنا بر این گزارش جعفريان، رئيس دانشگاه علوم پزشكي تهران در سخناني اظهار كرد: مدتي است تلاش داریم تا در زمينه فناوري حوزه سلامت همايشی را برگزار كرده و دستاوردهاي اين حوزه را معرفي کنیم.
وي با اشاراه به این مطلب که 6 ميليون و 600 مراجعه به بيمارستان زير نظر دانشگاه علوم پزشگي صورت گرفته است گفت: 260هزار بستري در سال و 160 هزار جراحي در این بیمارستان صورت گرفته است.
رئيس دانشگاه علوم پزشكي تهران تصريح كرد: تكنولوژي بيمارستان سازي يا درمانگاه سازي وجود ندارد، ساخت و ساز دانشكده دندان پزشكي به درستي انجام نشده است و بايد به اين فضاي آموزشي بيشتر توجه شود.
وي با بيان اينكه علم و فناوري در حوزه سلامت مي تواند وارد شود، عنوان كرد: با توجه به نياز به نيروي انساني در كشور بايد به فضاي آموزشي در حوزه سلامت بيشتر توجه شود.
ششمين كشور دنيا در سرمايه انساني با 32 ميليون جوان بين 20 تا 40
سورنا ستاري، معاون علمي و فناوري ریاست جمهوری بزرگترین سرمايه كشور را سرمايه انساني مطرح كرد و گفت:ششمين كشور دنيا در سرمايه انساني هستيم كه 32 ميليون جوان بين 20 تا 40 داريم.
وي ادامه داد : شركتهاي دانش بنيان در دانشگاهها ایجاد مي شوند و دانشگاه نبايد متكی به بودجه دولت باشد.
ستاري خاطرنشان كرد: دانشگاه جزئي از فرهنگ جامعه و مبلمان شهري است، آينده پزشكي سلول بنيادي،بيوتكنولوژي است.
معاون علمي و فناوري رياست جمهوري خاطرنشان كرد: يكي از اهدافمان اين است كه پرورش نيروي انساني در حوزه سلامت را افزايش دهيم.
ستاري در ادامه گفت: حركاتي كه در بنياد نخبگان صورت ميگيرد، اقتصاد دانش بنيان متكی به جوانان است، آينده ما در صنعت شن و سيمان نيست، دانشجو فارغ التحصيل را نميتوان در كارخانه شن و سيمان جذب كرد. تيپ فكري دانش و پتانسيل جوانان تغيير كرده است.
وي افزود: كمتر از 18درصد بودجه دولت متكي به نفت خام است و اين جاي خوشحالي دارد.
ستاري با تاكيد بر اينكه كشور ما بايد كشوري دانش بنيان باشد، بيان كرد: دولت، جامعه، دانشجويان بايد دانش بنيان باشند تا بتوانيم موفق تر از گذشته باشيم، زيرا امسال بدترين سال از نظر بودجه اي براي دولت بوده كه بايد با نگرش دانش بنيان اين مشكل را حل كنيم.
معاون علمی و فناوری رئیسجمهور با تأکید بر اینکه باید به این جوانان اهمیت داد و برای آنها ارزش قائل شد، گفت: بزرگترین دستاورد ما طی دو سال گذشته، توجه به این حوزه بوده است.
ستاری با بیان اینکه دانشگاهها باید سهم از فروش محصولات داشته باشند، گفت: دانشگاه نباید متکی به بودجه دولتی باشد، این موضوع یک اصل است و باید مورد توجه قرار گیرد.
وی ادامه داد: به دنبال نگرش جدید به نیروی انسانی هستیم، آینده پزشکی در رشتههایی همچون ژنتیک و طب بازساختی است، لذا باید در این زمینه سرمایهگذاری کنیم. همچنین پیگیر افزایش بودجه در این زمینهها هستیم.
ستاری با تأکید بر اینکه سالها در حوزه تجاریسازی پول ریختیم، تصریح کرد: تجاریسازی با پول دولت، شکل نمیگیرد؛ چراکه با رانت درست شده و قابلیت رقابت ندارد، همچنین سرمایهگذاری بر روی نیروی انسانی خاص مغفول مانده است که این موضوع مورد توجه بیشتر قرا گیرد.
معاون علمی و فناوری رئیسجمهور، ادامه داد: ماهیت اقدامات در حوزه مرز دانشی و تجاریسازی، اقتصاد دانشبنیان است که متکی بر جوان و طرحهای نوآوری است، همچنین یکی از پایههای جدی این ماهیت، رقابت نیروی انسانی محسوب میشود.
ستاری گفت: آینده صنعت، در سیمان و فولاد نیست و فارغالتحصیلان دانشگاهی را باید در شرکتهایی همچون شرکتهای بیوتکنولوژی مشغول به کار کنیم. تیپ دانشجو عوض شده و با بهکارگیری در صنعت سیمان و فولاد، به آینده موفقی دست نمییابیم.
وی با اشاره به اینکه در سال جاری صادرات داور به روسیه انجام گرفته است، افزود: تا پایان سال این میزان صادرات به بیش از 100 میلیون دلار میرسد، این درحالی بوده که کل وزن این صادرات 100 کیلوگرم نیست.
معاون علمی و فناوری رئیسجمهور، با اشاره به اینکه جلوگیری از خامفروشی نفت و زعفران با دانش انجام میشود، بیان کرد: خوشحالم چنین همایشهایی مانند برنامه امروز برگزار میشود. وظیفه ما هماهنگی بین دستگاهها بوده و درحال حاضر در حوزه مربوط به شرکتها قانون بهطور کامل پیاده میشود. در زمینه معافیت مالیاتی و گمرکی نیز مشکلی وجود ندارد.
وی در خاتمه خاطرنشان کرد: تا دیروز برخی فکر میکردند نیروی انسانی خطر است، ولی اگر توجه کنیم که این نیروها خود قرار است کارآفرینی کنند و با فعالیتهای دانشبنیان خودشان فعالیت داشته باشند، دیگر این افکار را نخواهیم داشت.