٢٠ هزار بيمار ژنتيک در كشور وجود دارد
خبرگزاری میزان- رئیس سازمان بهزیستی کشور از وجود ٢٠ هزار بيمار ژنتيك در كشور خبرداد.
خبرگزاری میزان -
به گزارش گروه اجتماعی میزان، انوشیروان محسنی بندپی در سمینار کشوری مشاوره ژنتیک و پیشگیری از معلولیتها اظهار کرد: پس از پیروزی انقلاب اسلامی شاهد ارتقاء بهداشت فردی در کشور بودیم، به طوری که میتوان به افزایش امید به زندگی، کاهش مرگ و میر مادران باردار و کودکان زیر یکسال اشاره کرد، اما با تمام این وجود همچنان مردم از یکسری بیماریها رنج میبرند.
وی در ادامه با بیان این مطلب که یکی از عوامل مهم بر هم زدن سلامتی، بیماریهای ژنتیکی است، افزود: متاسفانه 20 هزار بیمار ژنتیک در کشور وجود دارد که بالغ بر 50 درصد از معلولیتها ناشی از عوامل ژنتیکی است.همچنین باید گفت سالانه 30 الی 40 هزار نفر در کشور ما به دلیل عدم آگاهی از بیماریها معلول به دنیا میآیند که این رقم کمی نیست.
رئیس سازمان بهزیستی کشوربا بیان این مطلب که ایران اقدامات بسزایی در تشخیص و درمان بیمارایهای ناشی از ژنتیک صورت گرفته است، این در حالی است که در گذشته برای تشخیص بیماریهای ژنتیک به سایر کشورها مراجعه میکردیم.
محسنی بندپی بااشاره به این مطلب که یکی از استراتژیهای و راهبردهای کلیدی سازمان بهزیستی کشور رویکرد علمی و فرآیندی و سیستمی به مسائل پیشگیری در حوزه سلامت اجتماعی است، افزود: در این زمینه سازمان بهزیستی بنا دارد از ظرفیت تمام سازمانهای غیردولتی در امر مشاوره استفاده کند. توسعه مراکز ژنتیک و حمایت از مراکز خصوصی مشاوره ژنتیک یکی از سیاستهای سازمان بهزیستی محسوب میشود و این در حالی است که کمتر از 10 درصد از این مراکز دولتی است.
به گفته رئیس سازمان بهزیستی، در برنامه ششم توسعه پوشش بیمهای آزمایشات ژنتیکی در دستور کار قرار گیرد. در حال حاضر هزینههای مشاوره و آزمایشات ژنتیک رقم قابل توجهی که البته سازمان بهزیستی تلاش گستردهای را برای پرداخت هزینههای این آزمایشات برای خانوادههای کم درآمد انجام میدهد.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *