امیدواریم فضای مشارکت بیشتر ایران در "افغانستان" فراهم شود

8:34 - 13 آبان 1394
کد خبر: ۹۴۶۷۰
خبرگزاری میزان - به گفته نماینده ویژه اتحادیه اروپا، ظهور داعش زمینه‌های فراوانی برای همکاری‌های مشترک میان واشنگتن، تهران و پکن ایجاد کرده است.
امیدواریم فضای مشارکت بیشتر ایران در به گزارش گروه فضای مجازی ، "فرانتس مایکل ملبین" نماینده ویژه اتحادیه اروپا در افغانستان در مصاحبه‌ای مبسوط با اندیشکده شورای آتلانتیک ظهور داعش را فرصتی برای واشنگتن دانست تا با تهران و پکن در افغانستان مشارکت داشته و از پاکستان نیز خواست وعده‌های خود برای مبارزه با تروریسم را در خاک خود عملی کند.
 
ملبین در بخشی از اظهارات خود با اشاره به سرایت ریشه‌های داعش به خاک افغانستان گفت: داعش به لحاظ سیاسی در افغانستان امروز حائز اهمیت است چرا که آینده این کشور با حضور آن از سوی بازیگران اصلی محاسبه می‌شود. داعش در افغانستان هنوز به تهدیدی استراتژیک تبدیل نشده چراکه هنوز دامنه محدودی دارد.
 
وی در پاسخ به این سوال که آمریکا برای بهره‌برداری از فرصتی که به واسطه ظهور داعش در افغانستان برایش ایجاد شده تا با چین و ایران همکاری کند، تصریح کرد: بدیهی است که چین به دنبال مشارکت با آمریکا در افغانستان است با این حال پاسخ به این سوال ساده نیست چراکه مجموعه‌ای گسترده و پیچیده از روابط میان واشنگتن و پکن وجود دارد که اگر مدیریت نشود بی‌ثمر خواهد بود.
 
ملبین افزود: به نظر من 2 طرف باید از این فرصت استقبال کرده و پیگیر آن باشند. قطعاً اتحادیه اروپا و شخص من نیز از چنین مشارکتی حمایت می‌کنیم چرا که معتقدیم اقدام مشترک آمریکا و چین برای متقاعد کردن سایر شرکای منطقه‌ای در مداخله مثبت و یافتن راه‌حل برای افغانستان گزینه قدرتمندی خواهد بود.

وی ادامه داد: ایرانیان نیز سیگنال‌های روشنی مبنی بر اینکه خواستار همکاری با واشنگتن و پکن در افغانستان هستند، فرستاده‌اند اما این اوضاع داخلی آمریکاست که زمینه تعامل را ناهموار کرده است. اتحادیه اروپا مباحث نزدیک و فزاینده‌ای درباره افغانستان با ایران داشته و خواهد داشت و ما به منظور رفع این شکاف (عدم تعامل میان ایران و آمریکا) به طور مستمر محتوا و مسیر این مباحث را با واشنگتن به اشتراک می‌گذاریم.
 
وی افزود: «در بهترین حالت، سیاست داخلی 2 کشور (آمریکا و ایران) می‌تواند اجازه همکاری با طرف مقابل را در حوزه سیاست خارجی (افغانستان) دهد که در آن هر 2 به احتمال فراوان قادر به یافتن زمینه‌های مشترک برای همکاری که همان برقراری صلح و ثبات در افغانستان در مدت زمانی کوتاه می‌باشد، هستند.»
 
نماینده اتحادیه اروپا با اشاره به ایفای نقش این اتحادیه میان تهران و واشنگتن خاطرنشان کرد: ما می‌توانیم در این زمینه مفید باشیم همانگونه که تاکنون بوده‌ایم چرا که ما دارای نقاط قوت متعددی بوده و آنها را در نه فقط در خصوص ایران بلکه در موضوعات مختلف به میز مذاکره می‌آوریم. افغانستان مثال خوبی است؛ که در آن از طریق مشارکت نزدیک طرف آمریکایی و اروپایی این اجازه را دارد که از حداکثر توانایی خود برای تاثیرگذاری بر موضوع استفاده کند.
 
وی افزود: استفاده از رویکرد همفکری متقابل این اجازه را به ما می‌دهد که از نزدیک با یکدیگر مشارکت کرده و به کسانی که بیشترین تاثیر را دارند مجال اقدام دهیم. گاهی آمریکایی‌ها قادر به کاری هستند که اروپا توانایی آن را ندارد و گاهی نیز بالعکس.
 
ملبین با تاکید بر چشم‌انداز فضای سیاسی در واشنگتن برای تعامل با پکن و تهران در افغانستان گفت: اراده‌ای برای مشارکت با چین مشاهده می‌شود در عین حال در مورد اینکه نتایج این همکاری چگونه بدست خواهد آمد، عدم‌اطمینان وجود دارد. پکن گزینه‌ای جذاب برای مشارکت محسوب می‌شود و نتایج مثبت بالقوه‌ای که در این همکاری وجود دارد ارزش تمرکز بر آن را دوچندان می‌کند.
 
وی در پایان گفت: ایران تا حدود زیادی به عنوان یکی از مسائل داخلی ایالات متحده به شمار آمده که روشنگری در خصوص آن لازم است. من ترجیح می‌دهم تصمیم‌گیری در مورد مشارکت با ایران را بر عهده دولت آمریکا قرار دهم تا خودشان زمان و فضای مناسب برای پیگیری آن را انتخاب کنند. در همین حال، ما نیز از طرف اروپایی این مساله را پیگیری کرده و امیدواریم فضا برای مشارکت بیشتر فراهم شود.
 
/انتهای پیام/
: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانه‌های داخلی و خارجی لزوما به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفا جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه‌ای منتشر می‌شود.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *