افتتاح تونل شهدای غزه تا دهه فجر
به گزارش گروه اجتماعی ، مهدی چمران امروز در جریان بازدیدی که به همراه اقبال شاکری، عبدالحسین مختاباد، عبدالمقیم ناصحی و پرویز سروری از روند ساخت تونل شهدای غزه در اتوبان حکیم انجام داد، اظهار کرد: در حال حاضر این پروژه پیشرفتی 95 درصدی داشته و پیش بینی میشود این پروژه در دهه فجر آماده بهرهبرداری شود.
وی در مورد 5 درصد باقیمانده از پروژه تصریح کرد: در حال حاضر تمامی کارهای تونل از جمله لاینینگ به اتمام رسیده است و در صورت نصب سیستمهای تاسیساتی مورد نیاز و برچیدن کارگاه این پروژه آماده بهره برداری است.
رئیس شورای اسلامی شهر تهران مدت زمان اجرای پروژه را 9 ماه دانست و گفت: در ابتدا قرار بود که اتوبان شهید حکیم از روی دریاچه چیتگر عبور کند که به دلیل مشکلات زیست محیطی و سایر مشکلات مرتبط با بزرگراه ها، مکان عبور این اتوبان به جنوب دریاچه شهدای خلیج فارس در نظر گرفته شد.
چمران ادامه داد: با توجه به اینکه عبور اتوبان تاثیرات منفی بسیار زیادی را بر جنگل دارد تصمیم گرفته شد که این اتوبان از زیر زمین و از طریق تونل به مسیر خود ادامه دهد.
وی درباره صرفه اقتصادی ایجاد تونل برای حفظ درختان تاکید کرد: درخت منبع تامین اکسیژن برای تنفس شهروندان است و بنابراین نمیتوان برای آن ارزشگزاری مالی انجام داد ضمن اینکه گسستی که اتوبان در این محدوده ایجاد میکرد به لحاظ شهرسازی قابل پذیرش نبود.
رئیس شورای اسلامی شهر تهران در مورد جزئیات پروژه تصریح کرد: طول تونلها در حدود هزار و 80 متر بوده و با مسیر ورودی و خروجی در حدود 3 هزار متر است.
چمران ادامه داد: این تونلهای 12 متری در زیر جنگل واقع شده و با بهره گیری از دانش بدست آمده از ساخت تونل نیایش سرعت ساخت افزایش یافته و ابتکارات جدیدتری برای انتقال آب در آنها به کار رفته است.
وی درباره ساخت تونلهای دیگر در دوره چهارم شورای شهر تهران، مطرح کرد: به نظر نمیرسد که در این دوره ساخت تونل دیگری آغاز شود.
رئیس شورای اسلامی شهر تهران در ادامه به بررسی ایجاد دو تونل در شهر تهران اشاره و اعلام کرد: تونل واقع در مسیر اتوبان شهید صیاد شیرازی که از میدان سپاه آغاز شده و تا محدوده شوش ادامه مییابد هم اکنون در مرحله مطالعاتی قرار دارد.
چمران در مورد دیگر تونل در دست بررسی، تصریح کرد: تونل واقع در مسیر اتوبان شهید شوشتری دیگر تونل در دست مطالعه است که به دلیل قرار گرفت چندین عارضه طبیعی از جمله کوه و تپه در مسیر این اتوبان و همچنین پارک سرخه حصار تا رسیدن به جاده دماوند ساخت آن گزینه مناسبی است.