حوزههای علمیه در تدوین برنامه ششم توسعه نقش موثری دارند
خبرگزاری میزان-رئیس مرکز تحقیقات اسلامی مجلس شورای اسلامی گفت: حوزههای علمیه در تدوین بندهای مختلفی از جمله دینمداری، فرهنگ، فقرزدایی، اقتصاد اسلامی و تعیین اهداف برنامه ششم توسعه نقش موثری دارند.
خبرگزاری میزان -
به گزارش ، حجتالاسلام والمسلمین احمد مبلغی در نشست علمی امکانسنجی استفاده از ظرفیتهای حوزههای عملیه در برنامه ششم توسعه که در مرکز تحقیقات اسلامی مجلس شورای اسلامی در قم برگزار شد، با تاکید بر اینکه حوزههای عملیه میتوانند در عرصههای مختلف برای نظام اسلامی پیشرفتهای بسیاری را رقم بزنند اظهار کرد: برنامه ششم توسعه در حال تدوین است و در برنامههای گذشته تجربههای مناسبی را کسب کرده به همین علت این برنامه به شیوه مطلوبیتری تدوین و اجرا میشود.
وی اضافه کرد: حوزههای علمیه در تدوین بندهای مختلفی از جمله دینمداری، فرهنگ، فقرزدایی، اقتصاد اسلامی و تعیین اهداف برنامه ششم توسعه نقش موثری دارند.
رئیس مرکز تحقیقات اسلامی مجلس شورای اسلامی بر توسعه دین مداری بر اساس تعریفهای درست در جامعه اسلامی تاکید کرد و گفت: دینمداری تحول درونی و ایمانی فعال با محبتورزی به دین است که در این راستا باید توجه به فروع دینی در میان مردم جامعه ترویج شود.
وی با اشاره به آسیبهای دینمداری در حوزههای مختلف تصریح کرد: نگاه تعریف شده باید مبنا مقوله دینمداری باشد تا بتوانیم در توسعه دینمداری با همکاری حوزههای عملیه به موفقیت برسیم و در این راستا باید از کلیگوییها و آرمانگراییهای نادرست پرهیز کنیم.
مبلغی با بیان اینکه جامعه اسلامی نیازمند فرهنگ تعریف شده مشخصی است ابراز کرد: فرهنگ زیرساختی و پایهای نسبت به برخی از ارزشهای شاخهای که دستخوش اختلافات قرار گرفته تاثیرات مثبت بیشتری در جامعه دارد که در این مورد میتوان به سلامت اجتماعی و ارزشهای معطوف به ضرورت آموزش توسعه یافته در جامعه اشاره کرد.
وی از ارزشهای معطوف به نظم اجتماعی یاد و خاطرنشان کرد: ارزشهای پایهای میتواند دیگر ارزشها را با هزینههای کمتری در جامعه حفظ کند.
مبلغی به ویژگیهای اقتصاد اسلامی اشاره کرد و افزود: تاکنون جامعه اسلامی توانسته در این زمینه به اطلاعات مفید بسیاری برسد اما هدفگذاری اقتصادی و تعیین اولویتها از اهمیت خاصی برخوردار است به همین علت باید در این راستا از نظریهپردازیهای متفاوت استفاده شود.
وی با تاکید بر اینکه فقرزدایی نیازمند امکانات و نگاه ویژه است عنوان کرد: فقرزدایی اهمیتی ویژه برای جوامع مختلف دارد و برای تحقق این اهم در جامعه اسلامی باید بخشهای مختلف دولتی و غیر دولتی مشارکت داشته باشند.
رئیس مرکز تحقیقات اسلامی مجلس شورای اسلامی ادامه داد: اکنون ایران اسلامی در جایگاه خاصی قرار دارد و جوامع مختلف اسلامی و غیر اسلامی به ایران نگاهی ویژه دارند به همین علت رفتار و گفتار مردم و مسئولان باید مشابه باشد.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *