جامعه جهاني تدابير بازدارندهاي براي مقابله با پديده مواد مخدر و تجارت آن اتخاذ كند
خبرگزاری میزان- وزير مبارزه با مواد مخدر افغانستان گفت: با وجود درآمد هشتاد ميليارد دلاري كه تجارت غيرقانوني مواد مخدر سالانه از توليد مواد مخدر افغانستان در دنيا به دست ميآورد، جامعه جهاني هنوز تدابير بازدارندهاي براي مقابله با پديده مواد مخدر و تجارت آن اتخاذ نكرده است.
خبرگزاری میزان -
به گزارش گروه اجتماعی میزان، سلامت عظيمي صبح امروز در ششمين نشست روساي مراجع ملي مبارزه با مواد مخدر گروه ائتلاف پنجگانه آسياي مركزي كه در هتل پارسيان آزادي برگزار شد، ضمن تبريك الحاق جمهوري اسلامي به اين گروه گفت: حضور ايران در اين گروه باعث تقويت مبارزه عليه مواد مخدر در سطح منطقه، گسترش دامنه فعاليتهاي منطقهاي، تبادل اطلاعات براي ضربه شبكهها و باندهاي قاچاق و شناسايي بهتر محمولههاي قاچاق و پول نامشروع ميشود.
وي اظهار اميدواري كرد كه اين نشست نتايج سودمندي را در امر مبارزه با قاچاق مواد مخدر، افزايش همكاريهاي منطقهاي و بينالمللي و مديريت درست براي جلوگيري از ترانزيت، قاچاق و مصرف پيشسازها داشته باشد.
وزير مبارزه با مواد مخدر افغانستان يادآور شد: سالانه مقادير زيادي پيشساز لازم است تا ترياك توليد شده افغانستان به هروئين تبديل شود، اين مواد با تغيير ليبل و نام به صورت قاچاق از ديگر كشورها به داخل افغانستان وارد ميشوند و هيچگاه توليد داخلي آن نيستند. در واقع افغانستان قرباني اين تجارت شوم است.
عظيمي در ادامه، ضعف حاكميت قانون در زمينهاي تحت كشت خشخاش، كيفيت پايين حاصلدهي زمينهاي زراعتي، فقر، گرسنگي و تهيدستي دهقانها، عدم بازاريابي محصولات زراعتي و صنايع دستي دهقانها، مهاجرتهاي متواتر، گسترش روزافزون فعاليتهاي تروريستي و مخالفين دولت، ادامه جنگها و فقدان پليس ويژه آموزش ديده و مجهز براي مبارزه عليه كشت و قاچاق ترياك را بخشي از عوامل موثر در عدم مبارزه موفق دولت افغانستان با مواد مخدر برشمرد.
وي با بيان اينكه افغانستان در سال 2015 ، 19 درصد كشت خشخاش و 48 درصد توليد ترياك را كاهش داد، افزود: اين موفقيت چشمگير بعد از شش سال نصيب افغانستان شده است و اين بدان معناست كه ما به لحاظ عضو فعال جامعه جهاني و متعهد در امر مبارزه عليه مواد مخدر، با وجود همه مشكلاتي كه در كشورمان و منطقه داريم، تا جايي كه امكان دارد با مواد مخدر مبارزه ميكنيم.
وزير مبارزه با مواد مخدر افغانستان گفت: تجارت غيرقانوني مواد مخدر سالانه بيشتر از هشتاد ميليارد دلار از توليد مواد مخدر افغانستان در سراسر جهان درآمد دارد كه بي شك نگرانيهاي جدي را در مجامع بينالمللي ايجاد كرده است. مافياي بينالمللي مواد مخدر و شبكههاي آن نيز در كشورهاي مختلف تلاش ميكنند هر روز به تعداد معتادان بيفزايند و سود بيشتري را بدست آورند و اين در حاليست كه جامعه جهاني هنوز تدابير بازدارندهاي براي مقابله با پديده مواد مخدر و تجارت آن اتخاذ نكرده است.
عظيمي در ادامه تدوين و تصويب استراتژي جامع 10 ساله مبارزه عليه مواد مخدر، همكاريهاي منطقهاي و بينالمللي پليس افغانستان با ديگر كشورها عليه قاچاق مواد مخدر، ايجاد مركز عدلي و قضايي اختصاصي مبارزه با مواد مخدر، امضا تفاهمنامههاي همكاري با كشورهاي متعدد همچون ايران، تاجيكستان، پاكستان، چين، قزاقستان، تركمنستان، روسيه و غيره به منظور تقويت همكاريهاي منطقهاي و بينالمللي در عرصه مبارزه عليه مواد مخدر را بخشي از اقدامات موثر افغانستان در اين مبارزه ذكر كرد.
وي اظهار كرد: كشت، توليد و قاچاق مواد مخدر يكي از منابع مالي تروريسم در افغانستان و منطقه است كه بدون در نظر داشت مبارزه با آن و اتخاذ تدابير عملي در جهت شكستن اين پيوند، نميتوانيم به موفقيت چشمگيري در اين عرصه دست يابيم.
وي ادامه داد: تنفيذ قانون خيلي مهم است و ما به پيروزي از آن متعهد هستيم اما با توجه به اينكه دهقانهاي افغانستان به خاطر فقر و بيكاري به كشت خشخاش روي آوردهاند، بدون طرح و اجراي برنامههاي معيشت بديل در جهت كاهش فقر و بيكاري نميتوانيم مشكل كشت خشخاش را به صورت ريشهاي حل كنيم.
وزير مبارزه با مواد مخدر افغانستان بيان كرد: بعد از سال 2014 جايگاه مبارزه عليه مواد مخدر مشخص نيست كه اين كمتوجهي ميتواند تمام دستاوردهاي ده ساله اخير با خطر نابودي مواجه سازد بنابراين انتظار ما از كنفرانس پنج جانبه اين است تا تدابير عملي اتخاذ كند تا ما كه در خط مقدم اين مبارزه سخت و دشوار قرار داريم، پس از سال 2015 بتوانيم با اين چالشها مقابله كنيم.
عظيمي در ادامه بر نظارت و كنترل موثر بر پيشسازها به منظور جلوگيري از ورود آنها به افغانستان، اتخاذ تدابير درست براي كاهش تقاضاي مواد مخدر در سطح جهان، ضربه زدن به بنيانهاي اقتصادي قاچاقچيان و انجام عملياتهاي همزمان و مبتني بر اطلاعات در جهت مقابله موثرتر با مواد مخدر در سطح منطقه و جهان تاكيد كرد.
وي در پايان گفت: قاچاق مواد مخدر، اعتياد و جرايم سازمانيافته مرزهاي ملي كشورها را پشت سر گذاشته و به تهديدهاي جهاني تبديل شده است، مبارزه با آنها به شكل پراكنده و مقطعي امكانپذير نبوده و به يك اراده سياسي محكم، برنامهريزي درست، هماهنگ و بسيج همه امكانات كشورها نياز دارد.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *