زمینه برای اجرای پیوست سلامت طرح‌های کلان توسعه‌ای فراهم است

19:30 - 04 آبان 1394
کد خبر: ۹۱۴۶۶
دسته بندی: جامعه ، عمومی
خبرگزاری میزان- رئیس مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت با بیان این‌که با رفع چالش‌های موجود، زمینه برای اجرای پیوست سلامت طرح‌های کلان توسعه‌ای فراهم است، گفت: پیوست سلامت این طرح‌ها در هر دو دوره ساخت و بهره‌برداری پیگیری می‌شود.
به گزارش گروه اجتماعی میزان، خسرو صادق‌نیت با بیان اینکه مصوبه استانداردهای ملی پیوست سلامت در 25 خرداد سال 92 در شورای عالی سلامت مصوب و توسط سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی کشور به دستگاه‌های اجرایی ابلاغ شد، گفت: در این دو سال سعی کردیم با رفع چالش‌های موجود، زمینه را برای اجرا پیوست سلامت آماده کنیم و اکنون دبیرخانه‌های ملی و استانی پیوست سلامت تعریف شده است.

وی افزود: تعیین مشاوران ذیصلاح موضوع دیگری است که تهیه گزارش پیوست سلامت باید توسط این افراد حقیقی یا حقوقی که صلاحیت آنها به تصویب مراجع قانونی رسیده باشد، انجام گیرد. گزارش پیوست سلامت با هدف پیش‌بینی و شناسایی مجموعه آثار و پیامدهای احتمالی یک طرح بر سلامت تهیه می‌شود.

به گفته صادق نیت گزارش‌های تهیه شده در مرحله امکان‌سنجی و مکان‌یابی پیوست سلامت باید به تایید "کارگروه ارزیابی مطالعات پیوست سلامت" برسد که اعضای آن شامل معاون بهداشت وزیر بهداشت (رئیس کارگروه)، نماینده تام الاختیار معاونت مدیریت و برنامه‌ریزی در حوزه ذیربط و نماینده تام الاختیار رئیس دستگاه اجرایی است.

پیگیری پیوست سلامت طرح های کلان توسعه‌ای در دوره بهره‌برداری
صادق‌نیت با بیان اینکه مجریانی که گزارش پیوست سلامت طرح‌های آنها به تایید کارگروه ماده2 می‌رسد، موظفند با نظارت بر اجرای طرح، اجرایی شدن مصوبات پیوست سلامت را به صورت گزارش‌های دوره‌ای به وزارت بهداشت یا دانشگاه علوم پزشکی مربوطه ارائه دهند، تاکید کرد: گزارش پیوست سلامت طرح‌ها باید شامل هر دو دوره ساخت و بهره‌برداری طرح باشد و در آن مسئولیت اجرا و زمان هر اقدام به منظور رفع یا کاهش آثار سوء احتمالی بر سلامت مشخص شود.

وی افزود: مصادیق طرح‌های بزرگ توسعه‌ای مشمول تهیه پیوست سلامت به پیشنهاد وزارت بهداشت و تایید معاونت مدیریت و برنامه‌ریزی در سه ماهه نخست هر سال توسط این معاونت برای اجرا ابلاغ می‌شود. در صورتیکه توسعه اجتماعی اقتصادی طرح‌های کلان مشکلی برای سلامتی مردم نداشته باشد، قابل اجرا است، و دامنه تاثیر گذاری طرح‌ها تا جایی است که سلامتی مردم منطقه یا فراتر از آن را تحت تاثیر قرار دهد.

وی مصادیق طرح‌های بزرگ توسعه‌ای را شامل طرح‌های نیروگاهی(نیروگاه گازی، سیکل ترکیبی و هسته‌ای)، صنایع نفت، گاز و پتروشیمی(پالایشگاه و پتروشیمی)، صنایع سنگین (کارخانجات ذوب، فولاد نورد و شکل دهی) طرح‌های خدماتی(تصفیه خانه های فاضلاب، مراکز دفن و دفع پسماندها و بیمارستانهای بزرگ)، طرح‌های کشاورزی(کشتارگاه های بزرگ صنعتی دام و طیور، شهرک های دامداری دامپروری و شهرک های گلخانه ای)؛ و طرح‌های زیربنایی(فرودگاه، سد و شهرهای جدید) نام برد.

صادق‌نیت با بیان اینکه تا کنون یک جلسه به منظور بیان اهداف پیوست سلامت و تشریح وظایف دستگاه‌ها با حضور نمایندگان دستگاه‌های عضو در محل وزارت بهداشت برگزار شده است، گفت: نمایندگان تام الاختیار دستگاه‌های اجرایی عضو پیوست سلامت از سازمان انرژی اتمی، وزارتخانه‌های نفت، نیرو، جهاد کشاورزی، راه و شهرسازی، صنعت، معدن و تجارت، وزارت کشور و معاونت درمان وزارت بهداشت هستند. مقرر شده هر یک از دستگاه‌های عضو، نظرات اصلاحی خود را برای اجرای هر چه بهتر پیوست سلامت ارائه داده تا در جلسه‌ای به بحث و بررسی گذاشته شود.

بنابر اعلام وبدا، رئیس مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت با اشاره به اینکه پیوست سلامت جزو برنامه هایی است که این وزارتخانه وظایفش را به طور کامل انجام داده است، ابراز امیدواری کرد مشکلات احتمالی پیش رو با همکاری و هماهنگی دستگاه های مسئول برطرف شود.




ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *