فعالیت یک‌هزارو 500 پایگاه دائمی در طرح پیشگیری از تنبلی چشم

11:20 - 03 آبان 1394
کد خبر: ۹۱۰۱۴
خبرگزاری میزان- رئیس سازمان بهزیستی کشور از فعالیت یک‌هزارو 500 پایگاه دائمی در طرح پیشگیری از تنبلی چشم خبر داد و گفت: همچنین 30 هزار پایگاه غیر دائمی در کشور کودکان 3 تا 5 سال معاینه بینایی می‌شوند.
به گزارش خبرنگار اجتماعی میزان، انوشیروان محسنی‌بندپی در آئین بیستمین سالگرد برگزاری طرح پیشگیری از تنبلی چشم یکی از استراتژی سازمان بهزیستی را پیشگیری از بروز و شیوع آسیب‌ها بالاخص معلولیت‌ها دانست و گفت: علم و تخصص نتایجی را در دنیا فراهم کرده است که روز به روز شاهد کاهش معلولیت‌ها در دنیا هستیم.

معاون وزیر و رئیس سازمان بهزیستی کشور طرح تنبلی چشم و همچنین غربالگری شنوایی‌ را از اقدامات بسیار موفق بهزیستی در حوزه پیشگیری برشمرد و  افزورد: امروز بیستمین سالگرد اجرای طرح تنبلی چشم است و بنا بر اظهارات سازمان بهداشت جهانی، جمهوری اسلامی ایران در بین کشورهای مدیترانه شرقی در این حوزه بسیار موفق عمل کرده است.

وی در ادامه تصریح کرد: تنبلی چشم از جمله بیماری‌هایی است که پیشرفت آن می‌تواند منجر به نابینایی و یا کم بینایی شود، به طوری که در تمامی مقاطع زندگی فرد مبتلا اثرات سوء زیادی را به همراه دارد و فرد را دائما در معرض حوادث و سوانح قرار می‌دهد و حتی در تحصیل و علم‌آموزی فرد را دچار مشکل می‌کند.

محسنی‌بندپی، افزود: دنیا طرح پیشگیری از تنبلی چشم را با توجه به تاثیرات سوء تنبلی چشم، به عنوان یک راهبرد در برنامه‌های خود از مهدکودک و نقاط محروم قرار داد و بهزیستی نیز در سال 74 ورود بسیار خوبی به این طرح داشت به طوری که اکنون و بعد از گذشت 20 سال، 27 میلیون معاینه طی این طرح در بهزیستی صورت گرفته و در سال 93 نیز 3 میلیون معاینه داشته‌ایم.

وزیر تعاون و رئیس سازمان بهزیستی کشور با بیان اینکه طرح پیشگیری از تنبلی چشم مقرون به صرفه، نتیجه بخش و ارزان است، گفت: بهزیستی طی این 20 سال توانسته است 75 درصد از کودکان را مورد غربالگری بینایی و اختلالات تنبلی چشم قرار دهد اما لازم است به منظور پوشش 25 درصد باقیمانده ارتقای آگاهی والدین را در دستور کار خود قرار دهیم تا داوطلبانه این اقدام را پیگیری کنند.

وی با بیان اینکه در حال حاضر بالغ بر 7 هزار کودک در مهدهای کودک و روستامهدها حضور دارند، تصریح کرد: وظیفه ما این است که به مناطق محروم و کمتر برخوردار توجه ویژه داشته باشیم، زیرا شرایط در نقاط برخوردار به گونه‌ایست که خانواده به طور طبیعی در جریان این طرح‌ها از طریق مهدهای کودک و یا سایر راه‌های اطلاع رسانی قرار می‌گیرند اما در مناطق کمتر برخوردار و محروم این گونه اطلاع رسانی‌ها وجود ندارد؛ چنانکه با توجه به پراکندگی افراد بازمانده از تحصیل در این مناطق نمی‌توان خیلی زود تشخیص را داشته باشیم؛ لذا برای اقدامات اثربخش باید ارتقاء آگاهی والدین را در دستور کار قرار دهیم.

محسنی‌بندپی با بیان اینکه در حال حاضر 1500 پایگاه دائمی و 30 هزار پایگاه غیردائمی برای تشخیص تنبلی چشم در سراسر کشور وجود دارد، تصریح کرد: در این پایگاه‌ها از 230 دستگاه پرتابل برای تشخیص تنبلی چشم استفاده می‌شود؛ چنانکه از سه میلیون معاینه‌ای که در سال 93 طی اجرای طرح پیشگیری از تنبلی چشم صورت گرفته، 2 میلیون و 26 هزار و 85 معاینه در مناطق شهری و یک میلیون و 30 هزار و 814 معاینه نیز در مناطق محروم روستایی صورت گرفته است که استان تهران بیشترین جمعیت شهری و استان‌های سیستان و بلوچستان، خراسان رضوی و خوزستان بیشترین جمعیت روستایی تحت پوشش این طرح را در سال گذشته دارا بودند.

معاون وزیر و رئیس سازمان بهزیستی کشور در پایان یادآور شد: در  نظر داریم در بودجه سال 95 دو طرح پیشگیری از اختلالات روحی و روانی و اختلالات اسکلتی را به طرح‌های پیشگیری سازمان اضافه کرده به سمت پیشگیری و تشخیص به موقع حرکت کنیم.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *