عدم آموزش مدیریت بحران به نیروهای سعودی ابعاد فاجعه منا را بزرگتر کرد

17:03 - 28 مهر 1394
کد خبر: ۸۹۸۹۳
دسته بندی: مجله حقوقی ، عمومی
خبرگزاری میزان – مرعشی با بیان اینکه عدم آموزش مدیریت بحران به نیروهای سعودی ابعاد فاجعه منا را بزرگتر کرد، گفت: نیروهای سعودی اجازه امدادرسانی نیروهای ایرانی را به مجروحان فاجعه نمی‌دادند.
عدم آموزش مدیریت بحران به نیروهای سعودی ابعاد فاجعه منا را بزرگتر کردبه گزارش خبرنگار حقوقی و قضایی میزان سیدعلی مرعشی رئیس مرکز پزشکی سازمان حج و زیارت در همایش مسئولیت دولت عربستان در قبال فاجعه منا در دانشگاه الزهرا اظهار کرد: فاجعه منا هم قابل پیشگیری بود و هم در مراحل رسیدگی بعد از وقوع فاجعه می توانست مدیریت شود که البته نیروهای سعودی با سوء مدیریت و بهت زدگی باعث بزرگتر شدن فاجعه شدند.

وی افزود: امسال نسبت به سالهای گذشته تعداد زائران اعزامی به عربستان به مراتب کمتر از سالهای گذشته بود.

مرعشی با بیان اینکه امسال به لحاظ سنی میانگین سن زائران ایرانی از سالهای پیشین بالاتر بود گفت: هوا امسال مخصوصا در روز حادثه بسیار گرم بود و این گرما ما را نگران کرده بود.

مرعشی گفت: در روز حادثه نیروهای سعودی بعضی از راههای به سمت رمی جمرات را بسته بودند همین مسئله باعث به وجود آمدن این فاجعه عظیم شد.

رئیس مرکز پزشکی سازمان حج و زیارت افزود: ساعت اول وقوع حادثه یکی از پزشکان تیم حج و زیارت ایران که در میان حادثه بود تلفنی این موضوع را به من اطلاع داد و ما بلافاصله تمام نیروهای ستاد را به همراه آمبولانس ها به محل حادثه اعزام کردیم.

مرعشی ادامه داد: پزشکان و نیروهای امدادی ما در همان ساعات اولیه حدود 600 نفر از زائران را از مرگ نجات دادند که 110 نفر آنان ایرانی بودند. اما در ادامه روند امداد رسانی ماموران آل سعود از کمک پزشکی و امدادی نیروهای سازمان حج و زیارت ممانعت کردند و حتی برخی از نیروهای ما را بازداشت کردند.

وی با بیان اینکه نیروهای امدادی آل سعود سربازان جوانی بودند که نه تنها برای مواقع بحران آموزش ندیده بودند که آموزش های اولیه امدادی را هم غافل بودند، افزود: در همان ساعت اولیه اسامی 70 نفر از زائران جان باخته ایرانی به دستمان رسید.

مرعشی ادامه داد: بیمارستان های منا و عرفات، مملو از مجروحان شده بود و در ساعات اولیه فاجعه لوازم مورد نیاز درمانی نیز تمام شد و بنده با توجه به ارتباطی که از پیش با بیمارستان های مکه داشتم مصدومان ایرانی را به بیمارستان های مکه اعزام کردم و در بیمارستان هلال احمر ایران در مکه نیز 60 تخت اضافه کردیم.

وی گفت: نیروهای درمانی بیمارستان های منا و عرفات مانع حضور پزشکان ما در بیمارستان ها نیز شدند و پزشکان ما را از بیمارستان‌های منا اخراج کردند.

مرعشی با بیان اینکه زمانی که زائران زیر دست و پا تقاضای کمک می کردند مامورین سعودی اجازه حضور ما را برای کمک به این زائران نمی دادند و می گفتند آنها جان باخته اند، افزود: تمام سردخانه های مکه، طائف پر از اجساد شده بود و بوی تعفن از صد متری حیاط سردخانه ها آزاردهنده بود اما با این حال کار شناسایی اجساد توسط نیروهای سازمان حج ادامه پیدا کرد و این در حالی بود که در کمک به شناسایی اجساد نیز نیروهای آل سعود تا پیش از سخنرانی مقام معظم رهبری ممانعت می کردند.

مرعشی ادامه داد: در این فاجعه بزرگ حدود 53 کاروان از زائران خود را از دست داده بودند و وضعیت روحی و روانی کاروانها به هم ریخته و خراب بود از این رو برای مدیریت این جو تیم های روانی با حضور پزشکان اعصاب و روان تشکیل و وضعیت روحی کاروانها را بهبود می بخشیدند.

وی ادامه داد: حمل و نقل اجساد نیز به بدترین شکل و توسط کامیون هایی انجام می شد که مخصوص حمل میوه بودند و این کامیون ها تا نیمه پر از جنازه هایی بودند که باید شناسایی می شدند.

رییس مرکز پزشکی سازمان حج و زیارت افزود: با توجه به تاکیدات دولت ایران عربستان 29 نفر از ایرانیان را در خاک خود دفن کرده که 17 نفر آنها شناسایی نشده اند.

وی گفت: هلال احمر ایران از طریق کمیته بین المللی صلیب سرخ پیگیر ابعاد فاجعه منا است.





ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *