برخیها فکر میکردند، مذاکره یعنی دعوا و خواندن بیانیه انقلابی/ آذر ماه تحریمها لغو میشود/ سراغ میلیاردها پول را میگیریم دولت قبل ناراحت میشود!
جهانگیری تصریح کرد: رژیم صهیونیستی ایران هراسی را با فشارهای مختلف به اوج رسانده بود اما امروز فضا و جو بین المللی عوض شده است.
وی افزود: در چنین شرایطی ایران وارد مذاکره شد البته فرصت های خوبی ملت ایران در اختیار تیم مذاکره کننده قرار داده بود که صبوری و مقاومت ملت ایران مثال زدنی بود.
برخی ها فکر می کردند که مذاکره یعنی دعوا و خواندن بیانیه انقلابی
معاون اول رئیس جمهور گفت: واقعا قبل از این دولت افرادی که به فن مذاکره آشنا نبودند فکر می کردند که باید پشت میز مذاکره دعوا کنند و بیانیه انقلابی بخوانند و برگردند.
وی گفت: در مجلس برخی ها حرف های خودشان را به حق و ناحق زدند اما در نظرسنجی های رسمی موافقان برجام بیش از 80 درصد بودند.
وی ادامه داد: سخنگوی شورای نگهبان مصاحبه جالبی کرد و گفت که شورای نگهبان فقط مصوبه مجلس را بررسی کرده است و برجام
نیازی به تصویب نداشته است.
معاون اول رئیس جمهور افزود: یکی از مزیت های این مذاکره این بود که شورای امنیت با قطعنامه ای 5 قطعنامه ای دیگر خود را لغو کرد. آژانش سریعا گزارش خود را در مورد اطلاعات ایران را اعلام کرد و نتیجه آن این شد که همه کشورها روز اجرای برجام را اعلام کردند و دستور لغو تحریم ها صادر شد.
جهانگیری تصریح کرد: اتحادیه اروپا مراحل قانونی لغو تحریم ها را تصویب کرد باتوجه به اینکه سه کشور در بازطراحی اراک همکاری می کنند.
وی ادامه داد: در آذر ماه تحریم های لغو شده خواهیم داشت و امیدواریم در این ماه تحریم ها لغو شود و با لغو تحریم ها دوران جدیدی خواهیم داشت.
افزایش تولید نفت به 500 هزار بشکه
وی تصریح کرد: باید چه کاری انجام دهیم؟ ممکن است این تصور ایجاد شود
که ما به 5 سال گذشته بر گردیم ما بر اثر تحریم ها فشارهایی بر ما وارد و ملت
ایران در انتخابات 92 تیم جدیدی سر کار آورد که برای توسعه کشور برنامه جدی خواهد
داشت. با روز اعلام لغو تحریم ها که آذر
ماه است آماده کردیم که روزانه 500 هزار بشکه نفت به تولید کشور اضافه کنیم.
معاون اول رئیس جمهور گفت: تحریم ها بیشترین تاثیر را بر فروش نفت داشتند اما در آینده شاهد افزایش تولید خواهیم بود و یک میلیون بشکه در آینده به تولید نفت کشور اضافه می شود.
برخی ها تلاش بر ناچیز جلوه دادن کارها هستند
جهانگیری تصریح کرد: تا چند ماه آینده به تولید 2میلیون بشکه تولید نفت می رسیم و منابع ما آزاد خواهد شد و برخی ها سعی می کنند که دستاوردهای بزرگ را کوچک جلوه دهند.
وی ادامه داد: بیش از 100 میلیارد دلار در خارج از کشور داریم، برخی ها آزاد و برخی دیگر نیز سرمایه گذاری شده است.
موج سرمایه گذاری به سمت ایران سرازیر می شود
وی گفت: در این مدت که گروه های اقتصادی به کشور سفر کردند با برخی ها از آنها به امضای قرارداد رسیده ایم که در بخش برق 4.2 میلیارد یورو قرارداد امضا شده است و موجی از سرمایه گذاری به سمت ایران سرازیر خواهد شد. اقتصاد ایران ظرفیت های بی نظیر دارد و نیازی به تکرار آن نیست.
معاون اول رئیس جمهور افزود: موقعیت جغرافیایی ایران و نیروی انسانی ایران با کشورهای جهان قابل مقایسه نیست و باید از این ظرفیت ها به خوبی استفاده کنیم.
جهانگیری گفت: ممکن است در مقابل این ظرفیت ها ایران چالش های جدی داشته باشد و ایران با بیکاری دو رقمی روبرو است و حق مردم است که شرایط رفاهی مناسب داشته باشند و در سند چشم انداز 1404 پیش بینی شده که رتبه اول منطقه را داشته باشد و اینکه چرا به این اهداف دست پیدا نمی کنیم جای بحث و بررسی است.
وی تصریح کرد: ما مهم ترین بحثی که داریم این است که برنامه های عملیاتی سیاست های اقتصاد مقاومتی را نهایی کنیم البته این سیاست ها به همه دستگاه ها ابلاغ کرده ایم و وظیفه نهادها مشخص شد و دستگاه ها بر اساس آن برنامه داده اند و 10 ها جلسه شورای اقتصاد در این زمینه تشکیل شده است و به نظر می رسد باید بازنگری جدید انجام دهیم.
معاون اول رئیس جمهور گفت: ما برنامه های جدید اقتصاد مقاومتی را نهایی کردیم و امیدواریم این برنامه ها را در هفته جاری تصویب نهایی کنیم که یکی از آن برنامه ها ارتقای بهره وری در انرژی، نان و آب است.
جهانگیری گفت: برنامه دوم برون گرایی اقتصاد است که اقتصاد جز با برون اقتصادی و توسعه صادرات شکوفا نمی شود و برای صادرات باید رویکرد جدیدی داشته باشیم و از برنامه های اول توسعه گفته ایم که توسعه صادرات مهم است اما هنوز به اهداف مورد نظر دست پیدا نکرده ایم.
وی ادامه داد: تولید کننده ای که نتواند محصولات خود را در بازار جهانی بفروشد حتما از چرخه رقابت خارج می شود و کمک دولت هم موثر نیست.
80 درصد صادرات کشور به 10 کشور است
وی گفت: 82 درصد صادرات کشور به 10 کشور است و باید برای این کشورهای هدف
برنامه ریزی داشته باشیم و وزارت صنعت بر روی این کشورها برنامه ریزی داشته باشد.
معاون اول رئیس جمهور افزود: صنوق توسعه ملی چیزی حدود 40 میلیارد دلار در پول های بلوکه شده سهم دارد و این اعتبار باید در اختیار بخش خصوصی قرار گیرد.
نباید اجازه دهیم رانت تقویت شود
جهانگیری گفت: به صفدر حسینی گفته ام که آمادگی داریم با سیاست های
بانک توسعه صادرات فعالان اقتصادی به هر میزان منابع نیاز داشته باشند به واحدهای
بین المللی اعتبار تزریق کنیم و از صادرکننده حمایت کنیم و نباید اجازه دهیم که
رانت تقویت شود.
وی تصریح کرد: در کشورهای همسایه از جمله ارمنستان که اکنون این کشور کوچک عضو اقتصادی اوراسیا شده است و این ظرفیت بالقوه برای ما است و هر کدام از این کشورها یک ظرفیت دارد که باید از آن استفاده کنیم.
معاون اول رئیس جمهوری افزود: اقتصاد ایران و بودجه به شدت به نفت وابسته است و با نوسان قیمت نفت وضعیت اقتصاد خوب و بد می شود. در سال 53 و اخیر برخی از کشورهای نفتی دچار بیماری هلندی شدند و در سال 53 به فکر بیماری هلندی افتادند و راهکارهایی پیدا کردند و ما در برنامه سوم حساب ذخیره ارزی ایجاد کردیم و هدف دو موضوع بود که 50 درصد اعتبار حساب به بخش خصوصی وام داده شود و 50 درصد هم بماند که قیمت نفت پایین آمد کسری جبران شود.
نمی دانم هر چی از دولت سابق می گویم که واقعیت دارد بهشان برمی خورد
وی با بیان اینکه نمی دانم هر چی از دولت سابق می گویم که واقعیت دارد
بهشان برمی خورد، اضافه کرد: باید حساب ذخیره ارزی تا الان 171 میلیارد دلار
اعتبار داشته باشد اما آقایان خرج کردند و می گوییم پول ها چی شده است که ناراحت
می شوند اما ما صندوق را با 12 میلیارد دلار پول تحویل گرفته ایم.
درآمد امسال نفت ایران 20 میلیارد دلار است
وی گفت: سال 90 حدود 118 میلیارد دلار درآمد نفتی بوده و در آن سال
رشد اقتصادی منفی 6.8 درصد بوده است امسال پول نفت کمتر از 20 میلیارد دلار است.
اجازه ندادیم ثبات اقتصادی از بین رود و مجبور شدیم برای کنترل نرخ ارز 22 میلیارد
دلار در دوره 17 ماهه در دبی و استانبول به فروش برسانند تا نرخ ارز را ثابت نگه
دارند.
نرخ رشد اقتصادی سال 95 بیش از هفت درصد است
جهانگیری افزود: باید برای عبور از این شرایط برنامه داشته باشیم و
آینده برای اقتصاد ایران بسیار روشن است و برنامه های خوبی برای سال آینده تهیه
کرده ایم و پیش بینی رسمی موسسات بین المللی از نرخ اقتصادی ایران این است که نرخ
رشد اقتصادی ایران در سال 95 بالای هفت درصد است.