زمین‌های کشاورزی در عربستان چگونه طراحی شده‌اند؟

13:59 - 27 مهر 1394
کد خبر: ۸۹۳۶۷
تعداد نظرات: ۱ دیدگاه
خبرگزاری میزان - شکل زمین‌های کشاورزی در کشوری مانند عربستان که اکثر مناطق آن را صحرای گرم و خشک پوشانده است، در نوع خود بسیار جالب توجه است.
  به گزارش به نقل از عیارآنلاین، کشور عربستان سعودی در منطقه‌ای گرم و خشک واقع شده‌است و فصل آبیاری در آن بسیار کوتاه است. این کشور تابستان‌های گرم و طولانی و زمستان‌های معتدل دارد. با این وجود، کشور عربستان از سال ۲۰۰۸ به موفقیت‌هایی در زمینه توسعه کشاورزی با استفاده از روش‌های بهینه در آبیاری دست یافته است.

شکل زمین‌های کشاورزی در کشوری مانند عربستان که اکثر مناطق آن را صحرای گرم و خشک پوشانده است، در نوع خود بسیار جالب توجه است. زمین‌های کشاورزی در اکثر نقاط این کشور به شکل دایره‌هایی با قطر ۲۰۰ الی ۸۰۰ متر است. این نوع طراحی زمین کشاورزی، علاوه بر مزایایی که در آبیاری دارد؛ زمینه را برای جذب گردشگر کشاورزی فراهم کرده‌ است. شکل‌های ماهواره‌ای زیر که از ۵ شهر وادی الدواسیر، البُکیریه، حائل، تبوک و طبرحل گرفته شده‌اند به خوبی نحوه طراحی شکل زمین‌های کشاورزی عربستان را نشان می‌دهد. لازم به ذکر است اینگونه طراح زمین کشاورزی تنها مختص این ۵ شهر نیست و این الگو در دیگر شهرها چون الخرج نیز پیاده شده‌است.

زمین‌های کشاورزی در عربستان چگونه طراحی شده‌اند؟

زمین‌های کشاورزی در عربستان چگونه طراحی شده‌اند؟

زمین‌های کشاورزی در عربستان چگونه طراحی شده‌اند؟

زمین‌های کشاورزی در عربستان چگونه طراحی شده‌اند؟

زمین‌های کشاورزی در عربستان چگونه طراحی شده‌اند؟

شهر طبرحل واقع در شمال عربستان

همانطور که در شکل‌های ماهواره‌ای فوق مشخص است، مزارع دایره‌ای شکل سبز از ماسه‌های قرمزبیابانی به وضوح متمایز هستند. محصولات کشاورزی عربستان عمدتا شامل گندم، ذرت و یونجه است. مقامات عربستان هدف اصلی خود را از این کار تمرکز بیشتر به بخش کشاورزی و توسعه‌ی گردشگری کشاورزی در کشور به طور همزمان دانسته و عنوان کرده‌اند تلاش می‌کنند مزارع کشاورزی را درعین حال به مکان‌های جذاب گردشگری مبدل کنند و ضمن حفاظت از منابع کشاورزی و زمین و گونه‌های بومی در ترویج آن از طریق گردشگری نیز بکوشند.

آب مورد نیاز برای کشت نیز عمدتا از طریق حفر چاه‌های عمیق و استفاده از سفره‌های زیرزمینی تأمین می‌شود. روش آبیاری گردان که در این زمین‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد می‌تواند زمین‌های کشاورزی دایره‌ای شکل به مساحت ۵ تا ۵۰۰ هکتار را مرطوب نگاه دارد. در شکل زیر نحوه آبیاری این زمین‌ها نشان داده شده است


بررسی نتایج این نوع طراحی زمین کشاورزی در کشور عربستان و تحلیل مزایا و معایب آن در کنار مطالعات تطبیقی به منظور استفاده از چنین روش‌هایی در کشاورزی کشورمان، می‌تواند دست کم در میزان بهره‌وری آب زمین‌های کشاورزی مفید باشد.

/انتهای پیام/

: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانه‌های داخلی و خارجی لزوما به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفا جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه‌ای منتشر می‌شود.



ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۱:۲۵ - ۱۴۰۲/۰۹/۰۵
0
0
سلام آیا این طرح‌ها تا کنون یعنی سال ۲۰۲۳ پایدار بوده و موفق شده اند؟
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *