درخواست "افغانستان" از ایران برای سرمایهگذاری در معادن
وزیر معادن و پترولیوم با اشاره به تجربیات ایران در بخشهای مختلف صنعتی و معدنی، گفت: 2 کشور ایران و افغانستان به خاطر شباهتهای مذهبی، فرهنگی و زبانی زمینههای همکاری مناسبی دارند و ما از طرف ایرانی میخواهیم که در ساختار سازی نهادهای دولتی در افغانستان و آموزش نیروی انسانی با ما همکاری لازم را داشته باشد و تجربیات خود را در اختیار ما قرار دهد.
وی با اشاره به ظرفیتهای معدنی افغانستان خاطرنشان کرد: بهرهمندی از این معادن و وارد کردن آنها به چرخه تولید و سوددهی نیاز به همکاری و کمک بخش دولتی و خصوصی ایران دارد تا قوانین و ضوابط بهرهبرداری از معادن در افغانستان تنظیم شود و با کمک ایران، نیروهای انسانی افغانستانی آموزشهای لازم را ببینند و از سوی دیگر زمینه سرمایهگذاری و راهاندازی کارخانه در خاک افغانستان برای طرف ایرانی مسجل شود.
وزیر معادن و پترولیوم افغانستان ساخت شهرکهای صنعتی در این کشور را لازمه پیشرفت و توسعه افغانستان دانست و از طرف ایرانی خواست که برای راهاندازی این شهرکها به افغانستان کمک کند و در این زمینه نیز سرمایهگذاریهای لازم را انجام دهد.
اعلام آمادگی ایران برای سرمایهگذاری در افغانستان
در ادامه این دیدار «ولیالله افخمیراد» رئیس سازمان توسعه تجارت، توانمندیهای ایران را در زمینههای مختلف برشمرد و گفت: ما علاوه بر اینکه در بخشهای صنعتی و معدنی و تجاری صاحب تجربیاتی هستیم که در افغانستان میتواند مورد استفاده قرار بگیرد، در ساختار سازیهای دولتی هم از پختگی لازم برخوردار هستیم و میتوانیم به افغانستان در استفاده از معادن، ایجاد واحدهای مطالعاتی، واحدهای اکتشافی و تحقیق و توسعه و ... کمک کنیم.
وی ادامه داد: تجارب نهادهایی همچون سازمان مدیریت و برنامهریزی، موسسه مطالعات و پژوهشهای بازرگانی و سازمان توسعه تجارت به ویژه دفتر مقررات صادرات و واردات که دستورالعمل و ضوابط تجاری کشور را تنظیم میکند به ساختار سازی، تربیت نیروی انسانی و تدوین ضوابط تجاری در افغانستان کمک میکند و ایران نیز آمادگی در اختیار گذاشتن این تجربیات به را به طرف افغانستانی دارد.
در ادامه این دیدار افخمیراد به پتانسیلهای معدنی ایران و افغانستان اشاره کرد و یادآور شد: ایران و افغانستان از نظر پتانسیلهای معدنی بسیار غنی هستند با این تفاوت که این معادن در افغانستان هنوز بکر و دستنخورده باقی مانده است و ایران برای همکاری با افغانستان در این زمینه آمادگی کامل دارد؛ ایران میتواند برای بهرهبرداری و فرآوری سنگآهن و تبدیل آن به کنسانتره اقدامات لازم را انجام دهد.
وی اشارهای هم به ظرفیت ایران در تولید سیمان داشت و خاطرنشان کرد: افغانستان واردکننده سیمان از ایران است و در ایران هم خوشبختانه کارخانههای تولید سیمان به وفور وجود دارد؛ ایران میتواند تعدادی از این کارخانهها را افغانستان مستقر و در آنجا به تولید برساند.
تاکید بر راهاندازی پروازهای مستقیم به کابل و اختصاص یارانه به آنها بخش دیگری از صحبتهای افخمیراد در دیدار با وزیر افغانستان بود.
وی در این باره گفت: راهاندازی خطوط منظم هوایی بین 2 کشور از ضرورتهای گسترش صادرات ایران و افغانستان است؛ برای کمک به تسریع این کار در ابتدا باید با کمک یارانه دولتی آنها را به راه انداخت؛ چراکه در صورت استمرار و جلب اعتماد تجار به سوددهی خواهد رسید و میتوان آن یارانه را حذف کرد.
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت ایران بر ضرورت احداث واحدهای صنعتی کوچک تاکید کرد و گفت: راهاندازی واحدهای کوچک صنعتی در افغانستان از آنجا که سریع به بازدهی میرسد و به سرمایه کمی هم نیاز دارد لازم و ضروری است؛ ما در ایران 700 شهرک صنعتی داریم و در این زمینه میتوانیم با افغانستان همکاری خوب و موثری داشته باشیم.
/انتهای پیام/
: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانههای داخلی و خارجی لزوما به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفا جهت اطلاع کاربران از فضای رسانهای منتشر میشود.