ضرورت امربه معروف مردم به دستگاه‌های حاکمیتی / تدوین دستورالعمل اجرایی قانون امر به معروف و نهی از منکر

10:47 - 27 مهر 1394
کد خبر: ۸۹۲۱۰
دسته بندی: حقوق و قضا ، قضایی
خبرگزاری میزان- حجت الاسلام و المسلمین صادقی گفت: مردم می‌توانند نسبت به کل دستگاه‌های حاکمیتی و دستگاه‌هایی که قدرت دارند امر به معروف و نهی از منکر کنند، امر به معروف مشمول تعدادی افراد در کوچه‌ و خیابان نیست و همه نهادها و افراد را شامل می‌شود.
حجت الاسلام و المسلمین هادی صادقی معاون فرهنگی قوه قضائیه در گفت‌وگو با خبرنگار حقوقی و قضایی میزان با گرامیداشت هفته امر به معروف و نهی از منکر  و ضمن عرض تسلیت به مناسبت  فرارسیدن ایام ماه محرم اظهارکرد: به عنوان پیروان حضرت سید الشهدا (ع) افتخار می‌کنیم که راه ایشان را ادامه ‌دهیم، بزرگترین ماموریت امام حسین (ع ) امربه معروف و نهی از منکر بود.

وی با اشاره به تصویب قانون امر به معروف و نهی از منکر گفت: قانون امر به معروف و نهی از منکر که در فروردین ماه امسال به تصویب مجلس شورای اسلامی رسید حمایت‌های خاصی را از آمران به معروف و ناهیان از منکر مورد تاکید قرار داده است و مسئولیت‌های بیشتری را متوجه آحاد مردم کرده که با اعتماد به این قانون برنامه را دنبال می‌کنند.

وی افزود: نماینده قوه قضائیه در ستاد امر به معروف و نهی از منکر بر اساس پیش بینی‌های صورت گرفته در قانون،در حال تدوین دستورالعمل اجرایی این قانون است زیرا در ماده 24 این قانون آمده است که دستورالعمل توسط این ستاد ظرف سه ماه تصویب وابلاغ شود.

معاون فرهنگی قوه قضاییه در ادامه بیان کرد: پیش نویس دستورالعمل اجرایی شوراهای امر به معروف و نهی از منکر در همه دستگاه‌ها پیش بینی شده است که پس از تصویب همه دستگاه‌ها ملزم به اجرای این شوراها هستند .

وی اضافه کرد: معاونت فرهنگی قوه قضائیه ترکیب این شورا را پیش بینی و در دست تدوین داشت که قانون امربه معروف و نهی از منکر تصویب شد و آمادگی داریم شوراها را براساس مصوبه ستاد در دستگاه قضایی تشکیل دهیم و با قوت این قانون را در دستگاه قضایی اجرایی می‌کنیم .

صادقی افزود: دستگاه قضایی متصدی امربه معروف و نهی از منکر است به این معنا که به واسطه وظیفه ذاتی اش در پیشگیری از وقوع جرم و مقابله با مجرم  نوعی نهی از منکر است و در مقام عمل این دستگاه موظف است با منکرات در صحنه عملی به نحو قانونی برخورد ومقابله کند.

معاون فرهنگی قوه قضاییه در ادامه این گفت‌وگو با اشاره به برخی از مواد قانون امر به معروف و نهی از منکر بیان کرد: آنچه که در این قانون تصویب شده وظیفه عموم مردم است که باید در تمام ابعاد زندگی اجتماعی آن را دنبال کنند.

وی با بیان اینکه مبادا کسی گمان کند به بهانه این قانون بتواند تجسس کند عنوان کرد: تجسس در ماده 5 این قانون ممنوع شمرده شده است و کسی نمی‌تواند متعرض حیثیت، جان، مال،حریم و حقوق اشخاص شود و در تبصره این ماده نیز تصریح شده است اماکنی که بدون تجسس در معرض دید عموم قرار می‌گیرد مشمول حریم خصوصی نیست.

معاون فرهنگی قوه قضاییه همچنین گفت: به طور مثال حریم‌‌های عمومی و مشترک آپارتمان‌ها ، هتل‌ها و بیمارستان‌ها و شرکت‌های دولتی وخصوصی که محل رفت‌وآمد و کسب وکار مردم است و یا اتومبیل‌ها که در معرض دید عموم قرار دارند حریم خصوصی نیستند و نباید کسی به بهانه حریم خصوصی در این مجموعه‌ها به تخلفی روی آورد و منکراتی را مرتکب شود.حریم خصوصی افراد نباید نقض شود و دراین ماده به خوبی تعریف شده است.

صادقی در ادامه عنوان کرد:  در ماده 6 این قانون نیز آمده است کسی حق ندارد به عنوان امربه معروف و نهی از منکر عمل مجرمانه‌ای را انجام دهد یعنی نمی‌تواند کسی توهین کند و یا افتراء بزند و یا مبادرت به ضرب و جرح کند، تمام اقدامات عملی براساس ماده 4 وظیفه دولت شمرده شده و دولت به معنای عام است که شامل قوه قضائیه هم می‌شود و براساس ماده 6 هم اعلام شده است که هیچ کس نباید عمل مجرمانه انجام دهد مردم حق تذکر زبانی با حفظ احترام افراد بدون توهین و افتراء را دارند.

وی تاکیدکرد: نباید به واسطه این قانون اعمال مجرمانه دیگری صورت گیرد، امر به معروف  و نهی از منکر بدون این قانون هم واجب بوده است وباید کار را دنبال کنیم .

صادقی گفت:  امربه معروف و نهی از منکر فقط نسبت به آحاد مردم نیست بلکه مردم هم  در مواردی متعددی می‌توانند نسبت به کل دستگاه‌های حاکمیتی و دستگاه‌هایی که قدرت دارند اعم از دولت، مجلس  و قوه قضاییه که به نوعی جزو دستگاه‌های عمومی محسوب می‌شوند امربه معروف و نهی از منکر کنند.

وی افزود: نباید فراموش کرد امر به معروف مشمول تعدادی افراد در کوچه و خیابان نیست  بلکه همه افراد و نهادها را شامل می‌شود مردم  می‌توانند  در مواردی که بعضی از دستگاه‌‌ها وظیفه خود را به خوبی انجام نمی‌دهند نهی از منکر و امر به معروف کنند،  اطلاع رسانی‌های لازم را در این زمینه انجام دهند تا بتدریج اصلاح شود.

معاون فرهنگی قوه قضاییه تصریح کرد: در جامعه مشکلاتی وجود دارد و مردم اگر بخواهند این مشکلات را حل کنند باید به میدان بیایند و بسیج شوند و درعرصه مقابله بامشکلات از طریق درست براساس این قانون عمل کنند و اگر می بییند کج‌روی وتخلفی صورت می‌گیرد تذکر دهند تا اثرگذار شود.

انتهای پیام/





ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *