افزایش زندانیان غیرعمد از جلوه‌های فقر فرهنگی است

18:00 - 26 مهر 1394
کد خبر: ۸۸۹۳۶
دسته بندی: حقوق و قضا ، قضایی
خبرگزاری میزان- جولایی گفت: عدم توجه به رانندگی بدون گواهینامه و بیمه‌نامه، تقبل مهریه‌های نامعقول و صدور چک‌های بلامحل از جلوه‌های بارز فقر فرهنگی در بین اقشار مختلف اجتماعی است.
به گزارش به نقل از روابط عمومی ستاددیه کشور سیداسدالله جولایی مدیرعامل ستاد دیه کشور درباره آخرین اقدامات صورت گرفته در ستاد دیه افزود: از همه متولیان فرهنگ‌سازی کشور که صداوسیما به نوعی در راس آن‌ها قرار دارد انتظار می‌رود آموزش همگانی به مردم و رفع فقر فرهنگی را الویت برنامه‌های خود سازند.

وی ادامه داد: در ایام عزاداری حضرت سیدالشهداء زمان درس‌آموزی از ایشان است چرا که حماسه عاشورا و فداکاری و ایمان راستین اصحاب ایشان در تمامی زمینه‌ها می‌تواند مشق ما باشد. در یک نگاه کلی تمامی این عزاداری‌ها که در محرم و صفر با جلالت خاص خود برگزار می‌شود باید درس‌آموزی از مکتب امام حسین باشد. باید سبک اسلامی را در بین ما ترویج دهد.

جولایی با انتقاد از وضعیت جاده‌های کشور و آمار بالای تصادفات و تلفات رانندگی گفت: چرا یک مسلمان پیرو مکتب اهل بیت علیهم‌السلام بایستی بدون گواهینامه و بیمه‌نامه رانندگی کرده جان خود و دیگران را به خطر اندازد؟ چرا خیل جوانان ما بی توجه به خیلی از مسائل ازدواج کرده و بدون اعتنا به بسیاری از عواقب به راحتی از یکدیگر طلاق می‌گیرند؟ چرا شخصیت‌های معروف ورزشی و هنری ما که قابلیت بالایی در ترویج اخلاق حسنه دارند به راستی الگوی ما نمی‌توانند باشند؟ اینها همه نشانه‌های فقر بزرگ فرهنگی در بین ما است.

مدیرعامل ستاد دیه، یکی دیگر از نشانه‌های نداشتن فرهنگ را در تقبل مهریه‌های سنگین و غیرقابل پرداخت مطرح کرد و افزود: این معضل به یک آسیب شناسی جدی احتیاج دارد آن‌هایی که بدون دیدن حتی یک قطعه سکه طلا بیش از 500 و حتی هزار سکه مهریه متقبل می‌کند به استناد چه معیاری دست به چنین ندانم کاری می‌زنند.

وی با اشاره به محکومانی که بابت صدور چک بلامحل و ضمانت‌های بانکی راهی حبس شده‌اند، تصریح کرد: این دسته هم افرادی هستند که بدون اینکه سرمایه‌ای داشته باشند و فرهنگ کسب و کار را بدانند اقدام به صدور چک بلامحل، ضمانت، تعهد و یا معامله غیر معقول می‌کنند. اینها بیشتر شاگردان دکان‌هایی هستند که با یک خیال خام می‌خواهند یک شبه میلیونر و میلیاردر شوند اما افسوس که همه زندگی خود و خانواده‌ را پایمال می‌کنند.

وی خطاب به وعاظ و مداحان حسینی که در مراسم عزاداری حضور پیدا می‌کنند، سفارش کرد: این افراد که اغلب با مخاطبانی جوان مراسم عزاداری برپا می‌کنند، چرا درباره این مشکلات بزرگ اجتماعی با این دوستان صحبت نمی‌کنند؛ چرا نسبت به درست زندگی کردن و سوق به سبک اسلامی حرف نمی‌زنند. چرا درباره تقبل نکردن مهریه‌هایی که در توان آن‌ها نیست با جوانان ما حرف نمی‌زنند، چرا درباره حرمت تخلفات رانندگی حرف نمی‌زنند؟

مدیرعامل ستاد دیه با تقدیر از همکاری خوب طلبکاران و اولیاء دم برخی از زندانیان جرائم غیرعمد گفت: از صاحبان‌حق می‌خواهیم بیایند و با استناد به آیه 133 کریمه سوره آل عمران براى نیل به آمرزشى از جانب پروردگار در گذشتی که مایه رهایی یک زندانی و به عبارت بهتر نجات یک خانواده منتظر است نسبت به یکدیگر پیشی بگیرند.

وی افزود: شاکیان و طلبکاران در 6 ماهه امسال از حدود 45 درصد گذشت کردند که این اقدام و گذشت از حقوق حقه خودشان از سوی این افراد جای بسی تقدیر و تشکر دارد.

انتهای پیام/



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *