موضوعات غیر هسته ای خطری برای توافق هسته ای

10:19 - 22 مهر 1394
کد خبر: ۸۷۵۵۹
دسته بندی: سیاست
خبرگزاری میزان - ایران و 1+5 توافق کردند تا موضوع هسته ای کشورمان حل شود. ادعایی که هیچگاه از سوی مدعیان ثابت نشد و تنها در اندازه یک اتهام باقی ماند. اکنون هم ادعا می کنند که توافق هسته ای، ایران را از ساخت بمب اتم بازداشت.
آمریکا تکلیف خود را با برجام روشن کرده بود و طرف مقابل از جمله ایالات متحده، انگلیس، فرانسه، آلمان و اتحادیه اروپا دلهره ای وجودشان را فرا گرفته بود که نکند برجام در مجلس شورای اسلامی ایران رد شود.

اما علیرغم تشکیل کمیسیون ویژه بررسی برجام و 40 روز وقت برای بررسی آن، در دو جلسه علنی مجلس، طرح یک فوریتی بهارستان به تصویب رسید. البته انتقادات زیادی هم نسبت به این دو جلسه و سرعت بالای مجلس برای تصویب طرح برجام شد.

این مرحله از برجام در ایران سپری شد و اکنون شورای نگهبان بر اساس قانون 10 روز زمان دارد تا طرح تصویب شده مجلس را تأیید یا رد کند.

اما این مذاکرات ایران و آمریکا که به توافق هسته ای رسید هم نتوانست تنش های میان دو کشور را از بین ببرد یا کم کند. چرایی چنین اتفاقی هم روشن است.

آمریکایی ها از این توافق توقع داشتند که گشایشی باشد برای مذاکرات بعدی در زمینه های دیگر از جمله مسائل منطقه ای و بحران هایی که در غرب آسیا به وجود آمده است.

دست آمریکایی ها از سوی مقامات ارشد کشورمان همچون مقام معظم رهبری رو شد که آنها پس از توافق هسته ای چه توقعات و انتظاراتی دارند، به همین خاطر از همان ابتدای مذاکرات هسته ای ایشان تأکید کردند که مذاکرات ایران و امریکا تنها بر سر موضوع هسته ای است و مسائل دیگر موضوعیت ندارد و مطرح نیست.

این موضع از سوی حضرت آیت الله خامنه ای بارها در این 2 سال گذشته به مناسبت های مختلف مطرح شد و هر بار بیشتر از دفعه پیش بر روی آن تأکید شد.

جدای از موضوعات داخلی از جمله مسائل حقوق بشری و پیشرفت های دفاعی و موشکی جمهوری اسلامی ایران، مسائل منطقه ای و بحران هایی که در کشورهایی همچون سوریه، عراق و یمن از سوی آمریکا و همپیمانان او ایجاد شده است، از مواردی است که آمریکا خود را مایل به گفت وگو با ایران برای حل آنها نشان می دهد.

رهبر معظم انقلاب اسلامی در چندین سخنرانی خودشان به خطر نفوذ آمریکا اشاره کردند و هدف آنها را از توافق هسته ای نفوذ در ایران از طریق تصمیم گیران و تصمیم سازان اعلام کردند.

این سیاست در حوزه های گوناگون سیاسی، اقتصادی و فرهنگی می تواند نفوذ و تأثیر آمریکا را برای استحاله از درون جمهوری اسلامی ایران رقم بزند.

برجام تنها یک توافق عادی نیست بلکه توافقی است که پس از آن باید ضریب هوشیاری همگان به ویژه مسئولین افزایش یابد تا از نفوذ آمریکا در ایران جلوگیری کند. آمریکایی ها اکنون در این اندیشه هستند تا قبح رفتارها و جنایاتی که علیه جمهوری اسلامی ایران انجام داده اند در میان افکار عمومی کشورمان فروبریزد.

ساده جلوه دادن موضوعات، به فراموشی سپردن جنایات سنگینی که علیه ایران انجام شده است، سبک شمردن هر آنچه که آنها علیه ما انجام داده اند، استفاده از فرصت تغییر نسل و جوان شدن جامعه برای تخت تأثیر قرار دادن آنها و بسیاری موارد دیگر وجود دارد که راه های نفوذ آمریکایی ها در میان جامعه اسلامی ایران است.

هم اکنون همین که جمهوری اسلامی ایران بدون توجه به خواسته های آمریکایی ها تحولات منطقه را مدیریت می کند و در سوریه و عراق در خط مقدم مبارزه با تروریسم قرار دارد، در این حوزه می توان ایران را چند گام جلوتر از آمریکا در منطقه دانست.

حمایت ایران از سوریه و دولت و مردم این کشور تاکنون باعث شده است که آمریکایی ها و ائتلاف ضد اسد آنها به پیروزی دست نیابد و پس از ورود مستقیم روسیه به بحران سوریه و حملات هوایی مسکو به مواضع داعش و تروریست های دیگر این کشور معادلات آمریکایی ها و دیگر اعضای ائتلاف ضد اسد را به هم ریخت.

عراق نیز تاکنون با کمک های جمهوری اسلامی ایران توانسته است پیروزی های بزرگی را در مقابل نیروهای تروریستی تکفیری داعش به دست آورد و از همه مهمتر طرح و برنامه عملیاتی ایران از سقوط بغداد و شهرهای مقدس این کشور به دست داعش جلوگیری کرده است.

اما یمن که اکنون با حملات گسترده هوایی ائتلاف عربی غربی مورد هجوم قرار گرفته است، این کشور گرچه از سوی ایران حمایت می شود اما از کمک های مشابهی که به سوریه و عراق می شود محروم است.

تحرکات دیپلماتیک ایران برای پایان حملات آل سعود به یمن همچنان ادامه دارد همچنین کمک های انسان دوستانه هر زمان که امکان داشته باشد راهی این کشور می شود. ضمن این که مردم این کشور توان مقابله با حملات آل سعود را دارند به همین خاطر است که حکام آل سعود و دیگر کشورهای ائتلاف دست به حمله نظامی زمینی گسترده به این کشور نمی زنند.

برای آمریکایی ها باید جا بیفتد که توافق هسته ای با ایران را به دخالت در دیگر امور تعبیر نکنند و فکر نکنند که پس از آن می توانند در دیگر امور و مسائل داخلی و خارجی ایران اظهار نظر کنند و یا حتی دخالت خود را آشکار سازند.

چند روز پیش موشک بالستیک «عماد»با موفقیت آزمایش شد و اکنون آمریکایی ها برای این آزمایش، پرونده ای درست کرده اند و می خواهند آن را به شورای امنیت ببرند و حتی واکنش هم نشان دهد.

تکلیف این موضوع باید هر چه سریع تر روشن شود ، مذاکراتی که نتیجه آن توافق هسته ای با ایران بود، تنها بر سر موضوع هسته ای بوده است و لاغیر. اما اکنون آمریکایی ها طیف وسیعی از مطالبات و موضوعاتی را مطرح می کنند که قرار نیست بر سر آنها ایران با آمریکا گفت وگویی داشته باشد.

گرچه شاید آمریکایی ها تصور می کردند که توافق هسته ای با ایران به معنای پایان بازی گردانی و بازی سازی های ایران در منطقه خواهد بود و یا خیال می کردند که مردم ایران پس از قطعی شدن توافق نظرشان نسبت به آمریکا تغییر می کند و به یانکی ها خواهند گفت کشور دوست و برادر آمریکا!

اما آیا مردم ایران اسلامی می توانند آن همه جنایتی که آمریکایی ها علیه ایران انجام داده اند از یاد ببرند و اگر هم از یاد ببرند دشمنی های آمریکایی ها را پایانی نیست و هر روز که می گذرد باید شاهد دشمنی ها، توطئه ها و دسیسه های تازه ای از مقامات این کشور باشیم که داغ جنایات گذشته را هم تازه می کند.

باید به آمریکایی ها تفهیم شود که چنین قراری گذاشته نشده است که ایران هر کاری را با اجازه آنها انجام دهد و اگر بدون اجازه انجام داد بازخواست خواهد شد. جیسون رضاییان جاسوس آمریکایی در قالب خبرنگار در ایران بازداشت شد و اکنون حکمش صادر شده، آمریکایی ها صدایشان درآمده است. اما فراموش کرده اند که تاکنون چندین ایرانی بی گناه را در زندان های خود محبوس کرده اند در صورتی که هیچ سند و مدرکی هم علیه آنها وجود نداشته است.

شهرزاد میر قلی خانی به اتهام واهی خرید دوربین های دید در شب در سال 2007 در یک پروسه پیچیده و سناریوسازی دستگیر و از اروپا به آمریکا برده می شود و تا سال 2012 در زندان آمریکا به سر می برد.

شهرزاد میر قلی خانی در یکی از برنامه های ماه عسل امسال حاضر شد و توضیحات کاملی را درباره نحوه بازداشت و برخوردهای خشن پلیس آمریکا با او در زندان ارائه داد.

همه این دخالت های آمریکا و مطالبات نابجای آنها پس از توافق هسته ای نشان می دهد و ثابت می کند که موضوع هسته ای تنها یک بهانه بوده است تا بتواند راه ورود، نفوذ و دخالت خود را در ایران باز کند. به همین خاطر آمریکایی ها باید توجه داشته باشند که اگر می خواهند توافق هسته ای با ایران پابرجا بماند باید سعی کنند موضوعات غیرهسته‌ای را وارد توافق هسته ای نکنند که این خطر وجود دارد موضوعات غیرهسته‌ای توافق را از بین ببرد.

انتهای پیام/


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *