تشکیل شورای حل اختلاف جرایم مطبوعاتی / موضوع تخلفات مطبوعاتی نباید قضایی شود

1:15 - 22 مهر 1394
کد خبر: ۸۷۲۷۰
دسته بندی: مجله حقوقی ، عمومی
خبرگزاری میزان- فاضلیان گفت: شورای حل اختلاف جرایم مطبوعاتی در استان البرز تشکیل می‌شود، سیاست ما در استان این است که موضوع تخلفات مطبوعاتی قضایی نشود تشکیل شورای حل اختلاف مطبوعاتی می‌تواند اتفاق خوبی باشد.
تشکیل شورای حل اختلاف جرایم مطبوعاتی / موضوع تخلفات مطبوعاتی نباید قضایی شودبه گزارش به نقل از روابط عمومی دادگستری استان البرز، احمد فاضلیان رئیس کل دادگستری استان البرز در دیدار اعضای خانه مطبوعات با اشاره به انتخاب اعضای جدید هیئت منصفه مطبوعات افزود: تلاش شد ترکیبی که برای این هیئت انتخاب شود به گونه‌ای باشد که  همه آشنا با مقوله مطبوعات باشند که ان شا الله در آینده نزدیک ابلاغ ها صادر و سپس جلسه معارفه و توجیهی برای اعضای جدید برگزار خواهد شد.

وی با اشاره به آمار طرح شده در مورد تعداد نشریات فعال در استان البرز گفت: با وجود اینکه استان تازه تاسیس است ولی رسانه‌ها مخصوصا رسانه‌های نوشتاری فعالیت خوبی دارند و فعالیت‌های انجام شده را نباید دست‌کم گرفت و از این نظر از بسیاری از استان‌ها پیشرفت بیشتری مشاهده می‌شود.

فاضلیان ادامه داد: اگر می‌خواهیم استان توسعه پیدا کند و پیشرفت داشته باشد باید از ظرفیت رسانه‌ها استفاده شود. حضور رسانه‌ها می‌تواند مسیر دستیابی به پیشرفت را کوتاه و سرعت بیشتری به آن ببخشد.

وی رسانه‌ها را حلقه ارتباطی مردم و مسئولان توصیف کرد و گفت: رسانه می‌تواند با نگاه تیزبین فعالیت‌ها را رصد کنند و هرجا مشکلی را مشاهده کرد دلسوزانه تذکر دهد. البته این نقش باید دو سویه باشد و از جانب دیگر باید خدمات دستگاه‌های حاکمیتی هم به مردم منتقل شود.

عالی‌ترین مقام قضایی استان در تشریح جایگاه والای مطبوعات برای حضور مردم در صحنه‌های مختلف اجتماعی اضافه کرد: هر جامعه‌ای نیازمند رسانه‌ها است تا آن‌ها با نگاه تیزبین و دلسوزانه خود فعالیت‌ها را رصد کنند و مشکلات را به موقع تذکر دهند که مسئولان هم باید در مقابل نقدهای منصفانه و دلسوزانه صبور باشند و اشکالات موجود احتمالی را ببینند.

وی نگاه دستگاه قضایی استان به مطبوعات را تعامل حداکثری و مدارا با رسانه‌ها عنوان کرد و گفت: می‌خواهیم فضایی مناسب را برای فعالیت‌های قانونمند فراهم کنیم و همه تلاش خود را انجام می دهیم اهالی رسانه احساس امنیت کنند و در چارچوب موازین و مقررات به وظایف خود عمل کنند.

فاضلیان اضافه کرد: همه ظرفیت‌ها را به کار خواهیم گرفت تا تعرضی به حقوقی که در قانون اساسی مشخص شده نشود و آنچه مبنای فعالیت ما در حوزه مطبوعات خواهد بود قانون اساسی و قانون مطبوعات است.
وی به بیان انتظارات از مطبوعات پرداخت و تاکید کرد: رسانه‌ها مصالح نظام را فدای مصالح سیاسی و جناحی نکنند و به اعتقادات و ارزش و باورهای دینی مردم احترام بگذارند.

وی ادامه داد: اگر مطبوعات به این باورها و نبایدها پایبند باشند ما هم این تعهد را می‌دهیم حمایت قانونمند کنیم و تلاش خواهیم کرد حداکثر مدارا توسط دستگاه قضایی انجام شود.
همچنین تلاش می‌کنیم سایر دستگاه‌ها را متقاعد کنیم در این مسیر صبور باشند و مدارا کنند.

رئیس کل دادگستری استان البرز نقد منصفانه و بدون تخریب را رمز پیشرفت و موفقیت دستگاهها دانست و گفت: مسئولان نباید خودشان را از این نعمت محروم کنند؛ قطعا این یک فرصت است که نگاه تیزبینی وجود دارد بدون حب و بغض‌های شخصی و جناحی، عملکرد مسئولان را نقد می‌کند.

وی ادامه داد: مسئولان باید نقدها را بپذیرند و در مقام اصلاح برآیند و اگر نقد اشتباهی هم باشد آن را تبیین کنند؛ مسئولان باید خودشان را در مقابل پرسش‌هایی که انجام می شود پاسخگو بدانند.

این مسئول عالی قضایی تعداد کم پرونده‌های مطبوعاتی را نشان دهنده حاکم بودن فضایی مطلوب در البرز دانست و گفت: این اتفاق خوشایند بیانگر این است که هم اهالی رسانه قانونمند عمل کرده‌اند و هم نشان می‌دهد که مسئولان استان به صبر و سعه صدر با مطبوعات و نقادی‌های آن‌ها برخورد کرده‌اند.

وی تصریح کرد: سیاست ما در استان این است که موضوع تخلفات مطبوعاتی قضایی نشود و راهکارهای دیگری را مدنظر دهیم برای همین منظور تشکیل شورای حل اختلاف مطبوعاتی می‌تواند اتفاق خوبی باشد و آماده‌ایم ابلاغ‌های لازم را صادر کنیم تا در مواردی که جنبه عمومی ندارد ورود پیدا کنند و قبل از اینکه وارد چرخه قضا شود شکایات را در همان جا حل و فصل کنند.

عالی‌ترین مقام قضایی استان در ادامه با اشاره به روند رسیدگی به جرایم مطبوعاتی در قانون جدید کیفری گفت: قانون مشخص کرده که جرایم مطبوعاتی در «دادگاه کیفری 1» رسیدگی شوند که این یک حسن است و مرجع بالاتر در تجدیدنظر هم دیوان عالی کشور خواهد بود که فرا استانی و متشکل از قضات مجرب و با تجربه است.

وی تصریح کرد: در روند دادرسی‌ها اجازه نمی دهیم احدی در دستگاه قضایی اعمال نفوذ کند یا در پرونده‌ای مداخله کند و تشخیص نهایی و صدور رای با قاضی پرونده است؛ نباید در رسیدگی به جرایم اعم از مطبوعاتی انتظار داشت که قانون به گونه‌ای دیگر تفسیر شود.

فاضلیان با تاکید بر این نکته که در جرایم مطبوعاتی با جرایم سازمان یافته یا خشن روبه‌رو نیستیم و رسیدگی به آن و صدور احکام باید متناسب با اهالی رسانه باشد، گفت: قانون را برای همه برابر اجرا می‌کنیم ولی ممکن است خروجی متفاوت باشد چون ممکن است تعمدی در انتشار مطلب نباشد و منتشر کننده به قصد تخریب آن را بازنشر نکرده باشد بنابراین برخود با این فرد باید متفاوت از جرایم دیگر باشد.

وی افزود: در رسیدگی به جرایم مطبوعاتی اگر تعرضی شده یا در جایی که باید هیئت منصفه باشد هیئت منصفه تشکیل نشده دستگاه نظارتی ورود پیدا می‌کند و من نیز با توجه به اختیاراتی که ماده 477 داده دستور بازبینی در پرونده و رسیدگی مجدد را صادر خواهم کرد.

رئیس کل دادگستری استان البرز تاکید کرد: در زمینه جرایم مطبوعاتی تلاش می کنیم حتی اگر بعد از رای بدوی زمینه هایی برای ارفاق باشد قطعا کمک کنیم؛ البته در سایر جرایم نیز چنین امکانی وجود دارد و اگر به این اطمینان برسیم که فردی مرتکب تخلف شده و اظهار پشیمانی کرده و رفتار خود را جبران کرده می‌توانیم از ظرفیت‌های قانونی کمیسیون عفو و بخشودگی استفاده کنیم.

وی برای آشنایی اهالی رسانه با قانون مطبوعات و قانون جرایم رایانه‌ای پیشنهاد داد که جلسات توجیهی با حضور قضات برگزار شود و گفت: این جلسات کمک می کند اهالی رسانه با مطبوعات آشنا شوند تا جنبه پیشگیری داشته باشد برای اینکه خیلی از اصحاب رسانه با این قوانین آشنا نیستند یا نمی توانند تببین و تفسیر درستی از قوانین داشته باشند.

فاضلیان با رد شایعاتی که درباره تصمیم این شورا برای اعمال محدودیت بر رسانه‌ها وجود دارد، تاکید کرد: عضو شورای تامین هستم ولی تاکنون چنین موضوعی مطرح نشده و کذب است. آنچه در این جلسات مطرح می شود زمینه سازی برای حضور حداکثری مردم در انتخابات و فراهم کردن شرایطی است که مردم بتوانند با ملاک های صحیح به انتخاب نامزدها بپردازند.

وی افزود: در شرایط پیش از انتخابات قطعا هیچ‌کس نمی‌خواهد محدودیتی برای رسانه‌ها ایجاد شود بلکه اعتقاد داریم مطبوعات باید فعالیت خودشان را توسعه دهند برای اینکه محدودیت در فعالیت رسانه‌ای به ضرر استان و مردم خواهد بود و تنها محدودیت ما احترام به مردم و قوانین است.

فاضلیان مشروح مباحث مطرح شده در جلسه شورای تامین را نحوه صیانت از آرای مردم به عنوان حق الناس عنوان کرد و تصریح کرد: استاندار محترم، دستگاه‌های اجرایی و امنیتی به دنبال این هستند که زمینه های مشارکت حداکثری و آگاهانه و عادلانه مردم در صحنه انتخابات فراهم شود.
رئیس کل دادگستری استان البرز با اشاره به حساسیت‌هایی که فعالیت‌های مطبوعاتی در برهه کنونی پیش از انتخابات دارد تشریح کرد: باید از ظرفیت مطبوعات برای حضور حداکثری مردم استفاده شود تا مردم با شناخت و اگاهی پای صندوق رای بیایند و به نامزدهای مدنظر خودشان رای دهند.

وی اضافه کرد: مطبوعات می‌توانند معیارهای کلی را به مردم ارائه دهند تا آن‌ها به یک انتخاب درست برسند. نباید فضا به گونه‌ای باشد که در کوران رقابت‌های سیاسی و جناحی، مطبوعات از مسیر قانون خارج شوند یا به حلقه‌ای برای تخریب افراد تبدیل شوند یا موجبات دلسردی مردم را فراهم کنند.

رئیس کل دادگستری استان البرز تاکید کرد: آنچه از مطبوعات انتظار داریم دادن امید به مردم است و هرچه که موجب دلسردی مردم شود قابل قبول نیست و حتما دستگاه‌های ناظر پیگیری خواهند کرد و در موارد لزوم ورود می‌کنند.
وی درباره نحوه درج آگهی‌های دادگستری که در این جلسه انتقاداتی توسط اعضای خانه مطبوعات به روند  فعلی آن مطرح شد گفت: آنچه منجر به شرایط فعلی شده مشکلات مالی و عدم تخصیص اعتباری برای درج آگهی‌ها توسط قوه قضائیه بود که اکنون در حال تدوین بخشنامه‌ای هستیم تا ارسال آگهی‌ها نظام مند شود و هر یک از نشریات سهمی از آگهی های تکلیفی و غیرتکلیفی ما را داشته باشند.

انتهای پیام/


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *