تحلیل "المانتیور" از پاسخ "سخت و خشن" ایران به عربستان

12:28 - 20 مهر 1394
کد خبر: ۸۶۷۵۲
خبرگزاری میزان - پایگاه خبری المانتیور در بازتاب فرمایشات هفته گذشته حضرت آیت الله خامنه ای رهبر معظم انقلاب اسلامی در آئین دانش آموختگی، تحلیف و اعطای سردوشی دانشجویان دانشگاه‌های افسری ارتش جمهوری اسلامی در دانشگاه علوم دریایی امام خمینی(ره) نوشهر مبنی بر اینکه پاسخ ایران به مقامات عربستان در خصوص حادثه منا سخت و خشن خواهد بود، نوشت: واکنش خشن به اقدامات نظامی گفته می شود.
به گزارش سرویس بین الملل  به نقل از پایگاه خبری "المانیتور"، سهل انگاری عربستان در گزارش وضعیت سلامت عمومی زائران ایرانی و همکاری نکردن ریاض با مقامات ایرانی، سخنرانی تاریخی آیت الله خامنه ای رهبر معظم انقلاب اسلامی را در انتقاد از سران آل سعود در پی داشت.

المانیتور در گزارشی نوشت: رهبر عالی جمهوری اسلامی ایران تاکید کرد که کوچک ترین بی احترامی به زائران ایرانی در مکه و مدینه پاسخ سخت و خشنی در پی خواهد داشت.

این مرکز خبری ادامه داد: پس از انتقال پیکر 104 زائر ایرانی، حسن روحانی رئیس جمهور ایران نیز هشدار مضاعفی داد و گفت: تاکنون زبان ما، زبان برادری بوده است. در صورت نیاز، زبان دیپلماسی و اگر لازم باشد حتی زبان اقتدار مورد استفاده قرار می گیرد. سردار محمد علی جعفری، فرمانده کل سپاه پاسداران، و محسن رضایی، فرمانده سابق سپاه پاسداران جمهوری اسلامی ایران، نیز هر کدام در سخنان جداگانه ای اظهاراتی با مفاهیم مشابه بیان کردند.


المانتیور اضافه کرد: به طور کلی، واکنش های خشن به اقدامات نظامی گفته می شود. ایران به تازگی مذاکرات با گروه 1+5 بر سر مسائل هسته ای را به اتمام رسانده است و بنابراین خود را در موضع بالاتری می بیند. از سوی دیگر، ایران موقعیت عربستان در جنگ با یمن را مستاصل ارزیابی می کند. بنابراین، در شرایط تقابل نظامی با عربستان سناریوهای مختلفی را می توان برای اقدامات تهران ترسیم کرد:

*عملیات زمینی: برای آنکه ایران نیروهای پیاده نظام خود را به جنگ با عربستان بفرستد باید از مرز عراق و کویت عبور کند. صدور اجازه به ایران برای گذر از مرزهای این کشورها جهت تقابل با نیروهای عربستان بعید به نظر می رسد. بنابراین، این گزینه روی میز نیست.

*عملیات دریایی: ایران برای حمله دریایی باید حدود 320 کیلومتر را طی کند تا به سواحل شرقی عربستان برسد. چنین سناریویی با در نظر گرفتن این که عربستان از زمین به دریا مسلط است، غیرممکن می شود.

*حمایت از متحدان خود در جنگ های نیابتی: این بدان معناست که ایران از دولت بشار اسد علیه نبروهای مخالف تروریستی بیش از پیش حمایت خواهد کرد. تهران علاوه بر این حمایت های خود از نیروی مقاومت حزب الله و حوثی های یمن را نیز افزایش خواهد داد. در حالی که حمایت از حزب الله و بشار اسد به سادگی صورت می گیرد.، پس از محاصره دریایی در یمن توسط عربستان، کمک رسانی به حوثی ها بسیار دشوار شده است. قطعنامه 2216 سازمان ملل متحد نیز کمک نظامی به حوثی ها را منع کرده است. با این حال، ایران می تواند کمک های خود را از طریق پیمانکاران خصوصی به یمن بفرستد.

*محدود کردن دسترسی عربستان به تنگه هرمز: با توجه به آشنایی ایران با تنگه هرمز و برتری های نظامی این کشور، این سناریو چندان دور از ذهن به نظر نمی رسد. اما این اقدام می تواند به جنگ نفتکش ها منتهی شود که نمونه آن در سال های 1980 تا 1988 در جریان جنگ ایران و عراق دیده شد. این سناریو می تواند بهانه ای برای حضور نظامی قدرت ها جهان در خلیج فارس شود که با اهداف ایران همخوانی ندارد.

*تخریب پل متصل کننده عربستان و بحرین: جاده ملک فهد، با طول 25 کیلومتری، در اواخر سال 1986 افتتاح شد. اگر این پل با کارگذاشتن مواد منفجره تخریب شود، حمایت نظامی عربستان به بحرین کاهش خواهد یافت که این نیز تضعیف دولت بحرین را در پی دارد. در صورتی که ایران قادر به ارائه کمک های لجستیک و تسلیحاتی به نیروهای مخالف دولتی در داخل بحرین باشد، دولت این کشور سقوط خواهد کرد. اما وجود پایگاه نظامی آمریکا در بحرین احتمال راه اندازی تلاش مستقیم نظامی علیه دولت بحرین را کم می کند بنابران این سناریو نیز چندان عملی نیست.

*حمایت از جمعیت شیعه قطیف در عربستان: این سناریو در صورت اجرا با هدف براندازی دولت آل سعود انجام خواهد شد. با توجه به این که عربستان دیوار بسیار بلندی را در مرز خود با کشور عراق ساخته است و با در نظر گرفتن فاصله نیروهای شیعه قطیف با ایران، این نیز سناریو محتملی به نظر نمی رسد.

*حمله موشکی به عربستان: ایران به انواع گوناگونی از موشک های دوربرد مجهز است که می تواند اهداف خود را در درون مرزهای عربستان مورد هدف قرار دهد. در صورتی که عربستان زیرساخت مورد نیاز برای دفاع هوایی موثر را ندارد، حمله موشکی ایران موثر واقع خواهد شد. اما ممکن است عربستان به همراه متحدان خود  زیرساخت های نفتی ایران را در اقدامی تلافی جویانه از بین ببرند.

المانیتور در پایان افزود: با در نظر گرفتن گزینه های بالا و محدودیت های موجود، هر گونه پاسخ "سخت و خشن" به سه سناریو از شش سناریو عنوان شده محدود خواهد شد. تبادل سخنان سخت و خشن میان ایران و عربستان نشان می دهد که شرایط بحرانی خواهد شد یا جنگ سرد فعلی ادامه دار خواهد بود.




ناشناس
|
-
|
۲۲:۵۸ - ۱۳۹۷/۰۳/۰۲
0
0
نوکرتم به مولا
محمد وفایی
|
-
|
۰۱:۰۲ - ۱۳۹۴/۰۷/۲۱
0
0
ایران بخواد به عربستان حمله کنه اول از همه حمله هکری به انرژی عربستان خواهد بود.برق عربستان که از کار بیافته کار برای حمله از سایر جناحین راحت تر میشه.
خودم
|
-
|
۲۱:۲۷ - ۱۳۹۴/۰۷/۲۰
0
0
طلال بن عبدالعزیز شاهزاده سعودی درمصاحبه بایک روزنامه آلمانی درتذکری به شاه عربستان گفته بادم شیربازی نکنید زیراایران قادراست در۲۴ساعت عربستان رافتح کند.به امید ازادی حرمین شریفین توسط سپاه سیدعلی
سعید
|
-
|
۱۹:۴۸ - ۱۳۹۴/۰۷/۲۰
0
0
برای فتح کاخ های ال سعود فقط یه یاعلی لازمه
بی نشان
|
-
|
۱۷:۱۵ - ۱۳۹۴/۰۷/۲۰
0
0
لبیک یا سید علی...
مشاهده نظرات دیگر
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *