اینفرارد Infrared چیست؟ /بخش سوم

12:15 - 19 مهر 1394
کد خبر: ۸۵۷۹۶
دسته بندی: فضای مجازی ، عمومی
خبرگزاری میزان - Infrared یك تابش الكترومغناطیسی با طول موج بیشتر از امواج مرئی و كوتاه تر از امواج رادیویی است...
به گزارش گروه فضای مجازی ، "Infrared" یا اشعه مادون قرمز (ترجمه فارسی آن اشعه فروسرخ است) یك تابش الكترومغناطیسی با طول موج بیشتر از امواج مرئی و كوتاهتر از امواج رادیویی است.

Infrared و ارتباطات

انتقال داده‌ها از طریق امواج فروسرخ نیز در ابعاد مكانی كوچك و بین دستگاههای كامپیوتری دیجیتال و تلفنهای همراه یا PDAها (دستیارهای دیجیتال شخصی) مورد استفاده قرار می‌گیرد. این گونه دستگاهها خود را با استانداردها و قوانینی كه توسط IrDA (انجمن داده‌های اینفرارد) تطبیق می‌دهند و كار می‌كنند.

كنترلهای از راه‌دور و دستگاههای مطابق با استانداردهای IrDA از دیودهای ساطع‌كننده‌ی نور یا LED برای ساطع كردن امواج فروسرخ كه توسط یك لنز پلاستیكی داخل نورافكنی كوچك و نازك كارگذاشته شدند استفاده می‌جویند. این نورافكنها، نوسان‌بندی شدند و وقتی روشن و خاموش می‌شوند، به تناسب، داده‌ها را رمزگذاری می‌نمایند.

دستگاه دریافت‌كننده‌ی امواج فروسرخ، از یك فتودیود با جنس سیلیكون استفاده می‌كند تا موج اینفرارد را به جریان الكتریكی تبدیل سازد. دستگاه دریافت‌كننده‌ی امواج، تنها به سیگنالهای پالس‌دهنده‌یی كه مدام توسط فرستنده یا Transmitter ساخته می‌شوند، پاسخ می‌دهد و امواج فروسرخی كه به آرامی از نورهای محدود و كوچكی تغییر حالت می‌دهند را از صافی مخصوص خود می‌گذراند.

فناوری اینفرارد در ارتباطات برای استفاده در محل‌های كوچكی كه تراكم افراد و جمعیت در آنها بالاست و بلوتوث یا سایر فناوری‌ها قادر به انتقال داده به شكلی مناسب نیستند بسیار مفید به نظر می‌رسد.

امواج فروسرخ یا Infrared از دیوارها عبور نمی‌كنند و در نتیجه در كار سایر دستگاههای اتاقهای مجاور دخالت نمی‌نمایند. اینفرارد رایج‌ترین فناوری استفاده‌شده در كنترلهای از راه دور دستگاههای مختلف است.

ارتباطات FSO، شاخه‌یی از فناوریهای تله‌كام هستند كه از انتشار و تكثیر نور در فضاهای خالی برای انتقال داده و اطلاعات بین دو نقطه استفاده می‌كنند. این فناوری زمانی استفاده می‌شود كه برقراری ارتباط فیزیكی بین دو نقطه‌ی مبدا و مقصد دریافت‌كننده‌ی اطلاعات مشكل و غیرممكن باشد. برای مثال در شهرهایی كه راه‌اندازی سیستمهای كابل‌كشی فیبر نوری هزینه‌ی زیادی دربر خواهد داشت.

این فناوری همچنین در انتقال داده و اطلاعات بین فضاپیماها و ماهواره‌ها به كار گرفته می‌شود هرچند كه در خارج از جو، سیگنالهای ارسالی دچار اندكی انحراف می‌شوند.
علیرغم اینكه برقراری ارتباط اطلاعاتی در فواصل كوتاه و با حجم پایین اطلاعات توسط LEDها نیز مقدور است، این پیوندهای نوری، معمولاً از امواج اینفرارد لیزری استفاده می‌كنند.
در نتیجه، فناوری FSO با استفاده از امواج فروسرخ، یك روش بسیار ارزان برای برقراری اتصالات اطلاعاتی در فضاهای شهری با كاركرد بیش از ۴ گیگابیت بر ثانیه استفاده می‌شوند و حتی قیمت آنها با قیمت خریداری فیبر نوری به تنهایی برابر است!
امواج اینفرارد ، نور لازم برای ارتباطات فیبر نوری را فراهم می‌كنند. این امواج، طول موجی با حداقل میزان انتشار ۱.۳۳ نانومتر و حداكثر میزان پراكنش نور ۱.۵۵ نانومتر دارند و در سیمهای سیلیسیومی بسیار استفاده می‌شوند

اینفرارد برای مبادله اطلاعات بین کامپیوتر و گوشی همراه استفاده می شود. گوشیهایی که قابلیت اینفرارد را دارند، توسط این دستگاه که به کامپیوتر متصل می شود فایلهای صوتی و تصویری را دریافت می کنند. یکی از مزایای اینفرارد این است که به دلیل اینکه بدون سیم ( بین گوشی و اینفرارد) اطلاعات منتقل می شود سرعت انتقال بالا میرود. اینفرارد با کارت حافظه یک رابطه مستقیم دارد که هرچه ظرفیت کارت بیشتر باشد ، کارایی اینفرارد بالاتر میرود.

از بين 4 روش معمول انتقال اطلاعات بين موبايل و كامپيوتر ( پورت كامپيوتر، اينفرارد ، بلوتوس ، كارت ريدر) به صرفه ترين و مناسبترين و عمومي ترين روش انتقال، از طريق اينفرارد ( مادون قرمز ) مي باشد. دستگاه اينفرارد بسيار ارزان مي باشد و همچنين استفاده از آن بسيار ساده است در صورت خريد اينفرارد حتي با تعويض گوشي باز هم اين دستگاه براي شما قابل استفاده مي باشد.
اینفرارد را به پورت USB کامپیوتر متصل کنید و گوشی خود را مقابل چشم اینفرارد قرار دهید کامپیوتر به صورت خودکار گوشی شما را شناسایی می کند و خیلی راحت اطلاعات را به گوشی خود انتقال دهید.
دستگاه اینفرارد شما را قادر میسازد تا حداکثر به فاصله 20-30 سانتی متری با دستگاهی که دارای اینفرارد است ارتباط برقرار کند . ذکر این نکته ضروریست که تکنولوژی اینفرارد یک تکنولوژی Face to Face بوده ( روبروی هم ) و همانند کنترل های دستگاههای صوتی و تصویری که از فناوری اینفرارد بهره می برند عمل میکند . فاصله برد آن برای گوشی های موبایل حداکثر 30 سانتی متر است .

/ادامه دارد...

خبرگزاری میزان: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانه‌های داخلی و خارجی لزوما به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفا جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه‌ای منتشر می‌شود.


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *